Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet megkérni udvariasan a szülőket, hogy az esküvőre, vacsorára ne hozzanak gyerekeket?
2019-ben lesz az esküvőnk, gyerekmentesre szeretnénk. Sajnos több rossz példát láttunk, konkrétan idén az összes esküvő, ahol voltunk, a gyerekektől, babáktól volt hangos... Nem akarom, hogy a mi nagy napunkat is tönkretegye egy hasfájós, fáradt csecsemő, vagy egy fenekén megülni nem tudó kisgyerek.
Viszont ezt hogy közöljük a szülőkkel?
Sok esküvőn voltam, de a legtöbb a felnőtt vendégek oltári idióta viselkedése miatt lett emlékezetes.
Én azt tanácsolom neked, hogy eleve ne hívj meg olyanokat akiknek gyerekük van.
Bár én nem vagyok gyerekpárti , de ezt én is felháborítónak tartanám.
Fúj milyen undorító “anyukák” vannak itt. Ennyi mocskot ráhordani valakire, csak azért mert nem akar visítozó, neveletlen kölyköket a saját esküvőjére. Isten nem ver bottal, remelem az összes “jókívánságotok” visszaszáll rátok!!!
Én is eddig bármilyen esküvőn voltam, az összesen biztos volt legalább 2-3 olyan gyerek, amelyik megállás nélkül szaladgált, vinnyogott, hisztizett.
Nem igaz, hogy egyesek nem képesek hanygolni egy napra a gyerekuket! Egyszerűen nem valóak az esküvőre, ezt alapból tudni, de ha valaki direkt megkéri h az ő esküvőjére nem vigyenek gyereket, akkor a minimum h a hiszti és sértődöttseg miatt, nem viszik el. Nem kérnek lehetetlen, nem kell ebből ekkora ügyet csinálni.
Kérdező közöljetek velük h ez most csak felnőtt buli lesz, hagyjak otthon a gyereket, nem mellesleg egy hangos, bulizós, iszogatós, hajnalig táncolós esemenyen az eg világon semmi keresnivalója a gyereknek. Ennyi!
Teljesen jogos, én is voltam már olyan esküvőn, ahol a gyerekek a szertartás alatt az első sorban röhögcséltek, aztán a lagzin visongatva rohangáltak az asztalok között, míg a szülők szeme se rebbent. Nehéz a helyzet, mivel az egyik kisgyerek már 3 évesen nyugodtan végigüli a vacsorát, míg más 8 évesen a másik hajába keni a kaját, miközben a szülei kint bagóznak. Mégsem mondhatod azt, hogy az egyik gyerek jöhet, a másik meg nem, ezért ésszerű egy határt szabni, 10 év körül. Azon felül a gyerekek általában tudnak viselkedni, részt tudnak venni a programokban és élvezik is. Ha elfáradnak, akkor is van már annyi önuralmuk, hogy nem csinálnak balhét.
Mindenképp beleírnám a meghívóba, olyan formában, hogy ne úgy tűnjön, mintha a gyerekeket utálnád. Pl. az esemény felnőtteknek szól, ezért a gyerekeknek unalmas lehet, vagy a gyerekek szórakoztatása nem biztosított. Emiatt maximum akkor jogos a sértődés, ha valakivel kivételt teszel. Az esküvő kategóriában volt nemrég egy ugyanilyen kérdés, ott is voltak jó ötletek. Fontos, hogy a meghívót is konkrét személyeknek címezd, ne legyen benne "és családja részére".
Ha valaki nem érti, megsértődik, vagy "az ő gyereke nem olyan", hivatkozhattok arra, hogy más gyerekek sem jönnek, és hosszú, fárasztó, unalmas lesz a program egy 5 évesnek, nagyon meleg lesz, stb. A lényeg, hogy semmiképp ne hibáztassátok a gyereket, mert akkor valóban van okuk megsértődni.
Minden egyes szó azt mutatja, hogy ez az esküvő nem az öröm megosztásáról szól majd, hanem a mell veregetésről, a “mindenki csak ránk figyeljen”-ről, és a “nekünk jobb mint nektek”-ről fog szólni. Ja meg az insta fotók miatt... 😄 Na jó, lehet nem.
Egyértelmű hogy kizárólag magatoknak csináljátok az egészet és nem azért hogy közösen örüljön mindenki. Vagy én gondolok másként az esküvőkre? Nekem evidens, hogy az egész család jön ha akar.. Mert MEGOSZTJUK a boldogságot nem pedig egy magazin címlapos, semmi hiba nem csúszik be esküvőt akarunk magunk előtt látni. Olyan nincs hogy “tökéletes”. Úgy tökéletes valami, ha elfogadod hogy becsúszhat bármi. Hozzáállás kérdése.
Csak hogy az ilyen hozzáállású pároknak lesz vihar verte, áramszünetes vagy balesetes esküvője. Vagy egy olyan, ahol végig víjjog majd az autó a parkolóban.
Persze pontozzatok csak le mindenkit “szuperanyucik” (akik nem tudnak leszakadni a kölykükről egyetlen napra ), akik nem hordanak kígyót-békát a kérdezőre, amiért ezt az egy napot az életükben szeretnék a saját kívánságaik szerint megélni!! Attól még semmivel sem lesz kevésbé hasznos, pláne nem az olyan valaszoktól, ahol primitív tahó stílusban szidják a kérdezőt. Nézzetek magatokba, ahelyett h ismeretlen embereknek kívántok mindenféle sz*art. A gyerekeiteken kívül nem tudtok más értéket felmutatni az eletetekben vagy mi a fenéért veszitek ennyire személyes sértésnek, hog gyerek nélkül kéne menni?? Pfff....
Vagy talán a céges buliba, diszkóba is hordozzatok magatokkal a gyereket (hisz ott is van hangos zene, pia, tánc hajnalig) és ott is nekialltok hiszteriazni h mi az h nem vihetitek a csodálatosan jól nevelt gyerekeiteket? Atyaég.
Miert nem bizzatok a szulokre, hogy eldontsek, tudnak-e viselkedni a gyerekeik? Ennyire biztok a rokonokban, baratokban?
A naszajandekot is kikotitek, mi legyen? A ruhat is? Nevetseges.
120 fos lagzinkon rengeteg gyerek volt. Egy evestol a tiniig. Semmi gond nem volt senkivel. Oket nem voltak lustak elhozni a szuleik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!