Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy hozzák ki az emberek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy hozzák ki az emberek olyan olcsón az esküvőt?

Figyelt kérdés

Mi már túl vagyunk rajta, de mikor itt írogatják, hogy -ráadásul nem is 10-15 éve - 100-120 fős lagzikat tartanak 1 millió forintból meg az alatt, azok milyen esküvők?

Én ezt halál komolyan kérdezem, mert nekünk 60 főre másfél millió volt nem voltak extrák, egy szép, de egyszerű és igényes esküvő volt és volt, amire nem is költöttünk, mert ajándék volt (pl. fodrászom ingyen csinálta a próbákat is meg az esküvőre is, vagy a fotóst 10 éve ismerjük így a beállított képeket ajándékba adta a csomagunk mellé).

Pl. menyasszonyi ruhám 100 ezer volt, de ennél csak az ukrán ruhák voltak olcsóbbak, inkább ilyen 120-130-150 ezres ruhák voltak még, meg volt amelyik szalonba be sem mentem, mert még ennél is drágábbak a ruhák, pl. a egyet megkérdeztem egy kiállításon és kiderült, hogy 200 a kölcsönzése. De tegyük fel, hogy akkor 50 ezerért találok ruhát, a végösszegen az nem sokat változtatott volna.

Gondolom a kaján spórolják a legtöbbet. De hogy?

A vacsora, éjféli vacsorával, gyümölcstálakkal + pia(korlátlan tömény, sör,bor, üdítő minden) 10 ezer volt fejenként. Ennél is csak drágábbat találtunk még a nem túl jó éttermekben is.

Hogy a fenébe lehet olyan olcsón kihozni egy esküvőt? Vagy az olyan is (tesco gazdaságos)?

Az olyan válaszoktól kíméljetek, hogy hát mert az apám fizette az éttermet és úgy került nekünk csak 900 ezerbe, mert az nem érvényes, akkor nem annyi volt, csak más fizette a maradékot. Engem az érdekel, aki halál komolyan kihozza a 100 embert 900 ezer forintból tokkal-vonóval.

2015. jan. 8. 17:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
13%
Ja, és lásd az egyszerű esküvő fogalmát, bnőmék azt akartak, polgári volt csak, tavaly esküdtek, ruhája kosztüm volt - nem szűz, h hófehér legyen -, férjének meg volt öltönye igen elegáns és jó drága még régebbről, minek másikat venni? Gyűrűre költöttek, kértek pezsgőt pluszba, meg zenét és csak két tanú volt jelen, otthon a két tanúval ünnepeltek, tortát házilag sütötték. Az egész kijött 30eFtból. Ez a nem rongyrázás, hiába is vitázol erről.
2015. jan. 10. 21:18
 62/74 anonim ***** válasza:
97%
Aki nem kéttanús esküvőt tart harmincezeré' az rongyot rázó kulák. Értjük. Köszönjük!
2015. jan. 10. 22:02
 63/74 anonim ***** válasza:
0%

Az utolsónak van igaza. Az ilyen rongyrázós esküvőknél NEM a szertartás a fontos, hanem az emberek pukkasztása. Írigykedjen mindenki, hogy nekünk mennyi pénzünk van feleslegesen.

Azután éppen ezek a házasságok mennek tönkre néhány év után.

2015. jan. 10. 22:04
 64/74 anonim ***** válasza:
0%
22.02. Örülj, hogy te a gazdagok közé tartozol és nem kis pénzből kell megélned.
2015. jan. 10. 22:06
 65/74 A kérdező kommentje:

"Én is válaszoltam eléggé normálisan első kőrben és simán leszavaztál."

Te tisztában vagy azzal hogy működik a pontozás ezen az oldalon? Szerintem nem.

2015. jan. 10. 22:43
 66/74 anonim ***** válasza:
100%

Mert Ti tudjátok, hogy kinek a nagy napján mi a fontos és Ti határozzátok meg, hogy mi az ami már rongyrázás és mi az ami még egyszerű.Nyilván a valamivel átlag alatti béremmel amiért amúgy jó eséllyel sokkal többet dolgozom és sokkal többet kellett tennem azért, hogy most itt tartsak gazdag vagyok, szégyenlem is magam érte.

Ja várj, nem. Nem rongyrázás meghívni hatvan-hetven embert (ekkora egy átlag pár szűkebb baráti és rokoni köre) egy vacsorára, ha elmennek egy esküvőre, nem az menyasszonyi ruhát bérelni/vásárolni, fotóst és filmest felkérni, zenekart felkérni, sőt vőfélyt/ceremóniamestert megbízni sem. Egy átlag esküvői menü tízezer forint körül mozog italcsomag nélkül és nem, ez sem rongyrázás. Ennyibe kerül.

2015. jan. 10. 22:58
 67/74 anonim ***** válasza:
0%

Ok, akkor ezek szerint én vagyok fogalom zavarba, és az aki véletlen igazat adott nekem, és nem ti, akik többségben vagytok. Igen, az valóban nem rongyrázás, hogy 60 főt vendégül látok és ünneplek, vagy banzájozok hajnalokig, sőt még a 120 fős vendég sereggel sem az - és ezzel magammal ellen is beszélek -, még ha fél millából ki is hoztuk. Ja és én kedvezményekkel tehettem csak így nem, azért mert jobban utána jártam a lehetőségeimnek. A rongyrázós esküvő számotokra még az sem az, akinek 5 millából jött ki, nem olyan rég írta...számotokra biztos azt takarja, amit max. csak filmekben láttok, h több száz főkkel buliznak hajnalit és beleadnak apait-anyait, de majd egyszer talán rájöttök, hogy az nem a valóság. Ja, a "teszkó gazdaságost" meg le kell nézni, ha vki olyan esküvőt tartana..., tudnám minek kérdezted meg, hogy de hogyan spórolhattál volna, totál feleslegesen tetted!

Ahogy elnézem a válaszaidat kérdező neked is csak az volt a fontos, hogy "esküvőd" legyen és nem maga a házasság intézménye, ha nem tartana sokáig a házasságod ne csodálkozz rajta, pláne, hogy itt vergődsz már most és ilyeneken vitázgatsz, ahelyett, hogy a házas életedet élnéd.

2015. jan. 11. 03:39
 68/74 anonim ***** válasza:
87%

#67: Értjük, hogy nektek nem lehetett és ezért mindenki más gazdag kulák aki csak egy fillérrel is többet költött rá de ettől még nem lesz ez az általános. Így, hogy nagyjából félszáz esküvőn vagyok túl - és bár volt köztük kéttanús is és tény, hogy mivel ár tekintetében biztosan a felsőbb kategóriába tartozom ezért picit torzított lehet ez az "eredmény - azt kell mondanom, hogy átlagban 1,5-2M Ft-ot költenek el az esküvőre a párok. Ezt én nem nevezném rongyrázásnak. Ennyiből lehet normálisan, nem mindenen megalkudva, de ésszel szervezve kihozni. Az átlag (még az én ügyfélkörömben is) kénytelen meghúzni valahol a nadrágszíjat. Ha saját magamból indulok ki, nálunk zenekar helyett DJ lesz és valószínűleg egyáltalán nem lesz filmes, így lesz kb. másfélmillió, hetven-nyolcvan főre, úgy, hogy szolgáltatóként azért elég jó kapcsolataim vannak a többiekkel. Van akinek ez a legfontosabb, van akinek az. Az én közönségem azok a párok alkotják, akinek a fotós a legfontosabb (volt akinek annyira, hogy áttette hétköznapra mert a hétvégém már foglalt volt, ráadásul ez esetben egy külföldi esküvőről beszélünk), de nyilván létezik ugyanez a kör ruhára, filmesre, zenekarra (pl. tudok olyan párt aki a zenekarhoz igazított mindent, mert csak Ők játsszák azt a kisebbségi zenét a régióban, amit Ők hallani szerettek volna) stb...

A lényeg, hogy a többség valahol kénytelen spórolni (ha nem teszi, abból lesz az ötmilliós végösszeg) de azért nem mindenhol és spórolás a legtöbb esetben megalkuvást jelent. Ha nem a minőségen akkor a mennyiségen. A kérdés pedig nem az volt, hogy, hogyan lehet fillérb@57va összeharácsolni egy esküvőt, mindenből a legolcsóbbat választva. A kérdező arra volt kíváncsi, hogy Ő csinált-e rosszul valamit, vagy tényleg nem lehet kihozni egy igényes, középkat esküvőt fillérekből, erre pedig közösen megtaláltuk a választ, mely szerint erős kompromisszumokkal, de lehet spórolni, de nem biztos, hogy érdemes. Én személy szerint mindig egy fontossági sorrend felállítását javaslom a pároknak és azt, hogy az alapján haladjanak. Ami a végén van, azon lehet spórolni.

Azon pedig hiába hisztikézel, hogy a csúnya gazdagoknak mindent lehet (látszik a válaszod bizonyos részein, hogy már az is baj ha valaki "hajnalokig banzájozik" ott túlzol ahol csak tudsz, vérig vagy sértve). Egyrészt mert rosszul bánsz a gazdag fogalmával, másrészt pedig mert olyanért hibáztatod amiről nem tehet. Vagy beleszületett, vagy megdolgozott érte. Ha megtehetnéd, nem támogatnád a gyereked? Ha megtehetnéd a gyereked visszautasította volna? Ha pedig megdolgozott érte, had döntse már el Ő, hogy mire költi.

2015. jan. 11. 11:08
 69/74 anonim ***** válasza:
0%
68: inkább meg se szólaltál volna! :D :P Szóval, mert nem a kérdező verzióját igazoljuk vissza, még akik megtudták oldani és olcsóbban ki tudták hozni a dolgokat, még azok az irigyek, és csak lenézik a a "csúnya, gazdagokat", mert válaszolni mertek arra kérdésre, hogy de hogyan, annak ellenére, hogy már alapból a kérdező még nem történt semmi se, de a "tesco gazdaságos" verziót már ő lenézte alapból! Hát grat, a nyúl viszi a vadász puskát esethez!
2015. jan. 11. 13:00
 70/74 anonim ***** válasza:
12%
Ja tudom, érezzek én lelkiismeret furdalást, hogy jobban oda tettem magam szervezéskor és jobban körbe jártam az anyagi lehetőségeket, amiből aztán 60 fős vendégségből én ki tudtam hozni fél millából..., pusztán csak okosabb voltam, ill. voltunk, mert nem egyedül intéztem nyilván mindent. És érezzem én szemétnek magamat, hogy az egyszerű esküvő mást takar, mint amit itt egyesek hisznek, hát akkor hazudjatok magatoknak továbbra is, ha így könnyebb számotokra az élet, attól még a tények és fogalmak nem változnak! :D :P
2015. jan. 11. 13:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!