Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért a pénzért tartanak esküvőt az emberek?
Annyi ilyen kérdés van, pl. ma reggel is. Esküvő lesz, és ez nem arról szól, hogy ez a kettejük "nagy napja", hanem, hogy ki mennyit ad. Nem kell robotgép, pénz kell. Tudom, hogy az esküvők nagy részére visszajön a pénz, de ennek mi értelme van?
És mi van azzal, aki nem tud/nem akar fizetni? Miért kötelező?
Főleg azok válaszát várom, akik elvárják a pénzt...
Nézd, nem ELVÁRTUK. Szokás adni, ez regen is így volt.
Mi is adtunk, mi is kaptunk.
A fent említett kérdést nem olvastam.
Szerintem ilyen azért ritkán van, hogy a pár elvárja a pénzt. Az manapság teljesen logikus, hogy nem kell robotgép hanem pénz kell, mivel robotgép valószínűleg van már, hiszen a legtöbb pár együtt él az esküvő előtt.
Aki nem tud fizetni, attól senki nem várja el. Aki nem akar, az meg ne menjen. Vendégként nekem nincs pofám odaállítani egy ilyen eseményre, ahol tudom, hogy az ifjú pár fejenként 10-15.000 ft-ot lecsengett az ételért-italért, úgy hogy egy büdös petákot nem viszek nekik.
A vendégek nagy része ígyis-úgyis(!) adni fog valamit, hisz minden esküvőn így van. Sőt, még sokszor akkor is adnak, mikor a pár direkt kéri, hogy ne.
És ha már adnak, adjanak olyasmit, aminek hasznát veszik. A 13. kenyérpirítóra már végképp nincs szükségük. A pénz jobban hasznosítható. Ettől függetlenül - legalábbis normáliséknál - senki nem csinál ügyet abból, hogy "a Szabóék csak 10-et raktak a borítékba, pedig 5-en zabáltak az esküvőnkön"
Mert ez utóbbi viselkedés tényleg csak képmutatás.
Az viszont, hogy a pár reálisan látja a dolgokat, tudja, hogy ÚGYIS kap ajándékokat, ezzel megkönnyítheti a vendégek dolgát, plusz nem kell továbbajándékoznia 3 porcelánkészletet.
Ettől függetlenül persze hülyeség úgy tartani esküvőt, hogy az e célra felvett hitelt pl. a menyasszonytáncból befolyt összegből törlesszék... Csak hát na... az emberek képtelenek csak addig nyújtózkodni, míg a takarójuk ér.
A tisztánlátás végett: nem lesz (nagy) esküvőm, lagzit végképp nem szeretnék, és akkor kerülne rá sor, ha már megvannak hozzá az anyagiak, hogy ne kelljen az ajándékokon kattognom. Mert igen, az valóban gáz.
szerintem nem elvárják a pénzt. Csak minden ember tisztában van vele, ha vendégségbe hívják, legyen az lagzi vagy ballagás, illik az ünnepeltnek ajándékot vinni. és ha már viszek, olyat szeretnék vinni, aminek örül. Ha nem vagyok vele nagyon jó kapcsolatban, nem biztos, hogy eltalálom az ízlését. Akkor meg elköltöttem a pénzt olyanra, ami senkinek se kell. Akkor inkább odaadom az árát, s fordítsa arra, amire igazán szüksége van.
Az, hogy visszajön a lagzi ára, amúgy is hülyeség. Aki szerencsés, annak visszajön, de 10ből 7 párnak inkább mínuszos a vége.
Nem értem, miért mondod, hogy a pénzért csinálják. Én egy embert se láttam, aki ebből gazdagodott volna meg.
És szerintem ha tőled megkérdezik, hogy mikrót/kávéfőzőt/étkészletet kérsz (amit a vendég választ ki, és lehet, 3an is ugyan olyat visznek) vagy pénzt, te is a pénzt mondod. Minden épeszűen gondolkodó ember a pénzt választaná, mert ha nem sikerül eltalálni, mi tetszik, akkor a vendég kidobta a pénzt az ablakon, te meg az ajándékot a padláson vagy a pincében tárolod, mert ugye kidobni, eladni, elajándékozni nem illik... kinek jó ez?
Ez szerintem sem elvárás, hanem bármilyen alkalomra (esküvő, ballagás, szülinap, stb.) nem illik ajándék nélkül odaállítani és sokszor a pénz a legpraktikusabb ajándék ilyenkor.
Természetesen a legtöbben nem várnak el hatalmas összegeket, vagy drága ajándékot attól, aki nem áll jól anyagilag, de nekem nem lenne pofám teljesen üres kézzel beállítani.
"fejenként 10-15.000 ft-ot lecsengett az ételért-italért"
Mit adnak enni ennyiért? Nem fizetnék ennyit semmiért étteremben.
Amikor szülinapra, ballagásra adsz pénzt, az normális, az az ajándék. De amikor esküvőre adsz, mindenki azt mondja, ILLIK visszaadni, amit fogyasztasz. Tehát ez nem ajándék, hanem a számla kifizetése. A szülinaposnak sem azért adod a pénzt, hogy visszajöjjön a torta ára.
Ami még nekem szimpi lenne, már többször leírtam, a százalékom bánta, hogy akkor konkrétan fizessük ki a számlát. A pincér járjon végig a buli végén, és mindenki fizesse ki, amit ténylegesen fogyasztott.
"Mit adnak enni ennyiért? Nem fizetnék ennyit semmiért étteremben. "
Egy étteremben nem du. 2-től hajnali 4-ig eszel iszol :)
Egy lagziban benne van az ebéd, vacsora korlátlan fogyasztással, torta, aprósütemények, és emellé még az italok is. Egyáltalán nem irreális ez az ár, ha belegondolsz.
Épp azért tartom irreálisnak, mert belegondoltam. Nem hiszem, hogy egy délután alatt el tudnék fogyasztani 10.000 forintnyi kaját. Piát meg nem iszom.
Ennék egy tál ételt, egy szelet tortát, és lehetőség szerint csapvizet innék, de legyen ásvány, ha nagyon muszáj. Nem lenne fair ezért egy tízest elkérni.
"Amikor szülinapra, ballagásra adsz pénzt, az normális, az az ajándék. De amikor esküvőre adsz, mindenki azt mondja, ILLIK visszaadni, amit fogyasztasz."
Én esküvőre is ajándékba adom. Ballagásra, szülinapra, esküvőre, babanézőbe, stb. illik ajándékot vinni. Esküvőre azért ajándékozok szívesebben pénzt, mert azzal nem lőhetek mellé. Természetesen ha tudnám, hogy a pár egy készlet teáscsészére vágyik, azt vinném.
Régen tényleg arról IS szólt a lagzi, hogy a fiatalokat segítsék elindulni az életben és vannak most is akik így állnak hozzá (szülők, nagyszülők, stb.) és ezért adnak több pénzt, de arra tényleg ritkán lehet számolni, hogy az egész lagzi megtérül a nászajándékokból, nem is feltétlenül ez a lényeg manapság. Ezért inkább olyan esküvőt tart az ember, amit tud és örül az ajándékoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!