Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért a pénzért tartanak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért a pénzért tartanak esküvőt az emberek?

Figyelt kérdés

Annyi ilyen kérdés van, pl. ma reggel is. Esküvő lesz, és ez nem arról szól, hogy ez a kettejük "nagy napja", hanem, hogy ki mennyit ad. Nem kell robotgép, pénz kell. Tudom, hogy az esküvők nagy részére visszajön a pénz, de ennek mi értelme van?

És mi van azzal, aki nem tud/nem akar fizetni? Miért kötelező?

Főleg azok válaszát várom, akik elvárják a pénzt...

2013. szept. 9. 08:47
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
71%

" Ha valakit meghívok valamire, az azt jelenti, hogy én fizetek."

Ha meghívom csak úgy mindenféle alkalom nélkül vacsorára, vagy egy italra. De én úgy vagyok ezzel, hogy azért ha tudjuk, azt sem rossz dolog viszonozni alkalomadtán.

Az esküvő, meg a többi hasonló alkalom viszont olyan, ahova szerintem üres kézzel nem illik beállítani.

Mint ahogy írtam, régen tényleg volt egy olyan vonatkozása is, hogy a fiatalokat segítsék az életben az induláshoz, erre való volt pl. a menyasszonytánc, a nászajándékok, stb. Mára már tényleg nem feltétlenül ez a lényeg, nem így működnek a dolgok a legtöbb helyen. De üres kézzel akkor sem illik menni. Legalábbis nálunk ez nem szokás. Mi sem tudunk sokat adni, nekünk is volt aki csak apróságot hozott, meg minimális összeget, mi mindennek örültünk.

2013. szept. 9. 13:55
 22/40 anonim ***** válasza:
89%

Hát nem tudom, engem speciel úgy neveltek,hogy ha engem meghívnak valahova enni-inni, akkor illik ajándékot vinni. Na már most,ha tudom,hogy mire nincs szükségük, akkor minek vennék olyat? Ezért nem vennék robotgépet!

Bármilyen alkalomra megyek, szem előtt tartom,hogy ajándékot vigyek, aminek örülnek! Ha ez pénz, akkor pénz. Most tök mindegy,hogy veszek valamit, vagy az árát adom oda. Akkor rájuk költöm!

2013. szept. 9. 14:12
 23/40 anonim ***** válasza:
33%

"Ott szerepelt, hogy leírta, hogy nem a kaja 15 ezer, hanem a költségekbe pl. az esküvői ruha és minden más is bele van számolva, és nekik 15 ezer volt fejenként, amiből 7 ezer volt a kaja. te ezen mit értettél másként? "

úgy értelmeztem, hogy arra volt válasz, hogy valaki írta, ennyit meg sem enne, hogy 15re jöjjön ki fejenként. Mondjuk ezt sem a kérdező írta, hogy márpedig ennyi és ezt fizessék ki, hanem egy válaszadó!

2013. szept. 9. 15:04
 24/40 anonim ***** válasza:
0%

13 vagyok. Azoknak akik fikáztak:

Nem a vendégekkel akartam kifizettetni a ruhámat, pusztán leírtam, hogy a költségekbe az is beletartozik.

Az pedig, hogy leírtam, hogy pofátlanságnak tartom, hogy valaki az önköltségét sem fedezi, az meg azért van, mert így neveltek, hogy esküvőre többet illik vinni, mint amennyibe "kerülünk". Én nem állítanék be üres kézzel, de ez nem jelenti, hogy mindenkitől elvárom ugyanezt.

Persze a legegyszerűbb ismeretlenül vagdalkozni, hogy mekkora bunkó vagyok. Hát ez is vélemény...

Mi senkinek nem mondtuk, hogy mi mennyibe fog kerülni...

Azon meg nem értem mit kellett lepontozni, hogy én csináltam a meghívókat...

Nem volt "kötelező" fizetni nálunk, én is örültem volna kreatív ajándékoknak. De mindenki magából indul ki...

Konkréten volt olyan aki meghívatta magát, sokan elvárták, és voltak páran akik még lemondani sem voltak képesek. Nekünk ezt is ki kellett fizetni, pedig csak egy telefonba került volna. Nem hiszem, hogy én vagyok a tapló, majd mindenki rájön, hogy milyen egy lagzit megszervezni.

Pontozzatok le kedves szövegértési zavarokkal küszködő hozzászólók! :)

2013. szept. 9. 15:59
 25/40 anonim ***** válasza:
73%

"esküvőre többet illik vinni, mint amennyibe "kerülünk"."

"Mi senkinek nem mondtuk, hogy mi mennyibe fog kerülni..."

Akkor mégis honnan tudják, mennyit adjanak?

2013. szept. 9. 16:03
 26/40 anonim ***** válasza:
36%

"Akkor mégis honnan tudják, mennyit adjanak?"

Minél többet, nehogy húzza a száját.

2013. szept. 9. 16:05
 27/40 anonim ***** válasza:
0%

Jó, akkor forgassátok ki a szavaimat, és hitegessétek magatokat azzal, hogy kb. 5000-ből kijön egy lagzi zenekarral, fotóssal, videóssal, vacsival, piával, stb. Mert az emberek nagy részének fogalma sincs mi mennyibe kerül, és nem tudnak semmilyen forrásból tájékozódni. Igaz, szerintetek ez így van?!

Vagy ti úgy számoltok, hogy x összeg a kaja, ezt beszorozzátok annyival ahány meghívott van? Ettőlmég az összes többit ki kell fizetni.

És igen, régen az volt a szokás, hogy az ifjú pár abból alapozta meg a jövőjét amit kapott.

Amúgy nem is értem minek hergelitek magatokat azon, hogy illik egy kicsivel többet vinni, mint az "önköltség"? Ezt nem én találtam ki, ez így van/volt.

2013. szept. 9. 16:27
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
27-es, de ez mind a te gondod! Szervezz magadnak olyan esküvőt, amit ki tudsz fizetni. Miért a vendégek dolga ez?
2013. szept. 9. 16:39
 29/40 anonim ***** válasza:
0%

Édes istenem... Ki tudtuk fizetni, ne aggódj emiatt...

De azért az ugye szerinted is illő lett volna, hogy a meghívottak legalább gratuláljanak?! Vagy már ez is irreális elvárás volt részünkről? Mert rosszul esett.

Az is rosszul esett, hogy a sógornőm balhézott, mert annyira irigy volt...

Tudod ezek a dolgok fájtak igazán, nem az, hogy ki mennyit hozott. De lépjünk már túl az én véleményemen!

2013. szept. 9. 16:45
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
Akkor olvasd el még egyszer, mit írtál a 27-es válaszodba, mert abból az jön le, hogy attól akadtál ki, hogy nincs neked forintra leszámolva, amibe került az esküvő.
2013. szept. 9. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!