Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért a pénzért tartanak esküvőt az emberek?
Annyi ilyen kérdés van, pl. ma reggel is. Esküvő lesz, és ez nem arról szól, hogy ez a kettejük "nagy napja", hanem, hogy ki mennyit ad. Nem kell robotgép, pénz kell. Tudom, hogy az esküvők nagy részére visszajön a pénz, de ennek mi értelme van?
És mi van azzal, aki nem tud/nem akar fizetni? Miért kötelező?
Főleg azok válaszát várom, akik elvárják a pénzt...
"Nem hiszem, hogy egy délután alatt el tudnék fogyasztani 10.000 forintnyi kaját. Piát meg nem iszom. "
De más meg igen. Egyébként meg esküvőre is ajándékba adjuk a pénzt, csak aki megteheti, az szeret úgy adni,hogy ne nullára jöjjön ki a pár. Mert sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a vendéglés is pénzbe kerül, nem a levegőből terem az étel-ital.
7-es, már ne is haragudj, de az esküvői költségekbe a mennyasszonyi ruhától kezdve a tortáig mindent bele szoktak számolni. Nem a kaja kerül 15.000-be, hanem van még egy csomó költség.
Nekünk fejenként 13.000 lett a vége, ebből 7000volt a kaja, amiben az italfogyasztás is benne volt. Én pofátlanságnak tartom amikor valaki az önköltségét sem fedezi, és még gratulálni sem képes. Sajnos volt ilyen nálunk.
Minuszosak lettünk...
És nem azt vártuk el, hogy dőljön a pénz és ebből gazdagodjunk meg, hanem valami normális hozzáállást, pl. gratuláció, vagy csak hogy legalább a lagzinkon ne bunkóskodjanak néhányan. Volt akinek ez sem sikerült...
13 vagyok.
Még annyit, hogy a meghívókat és az ültetőkártyákat én csináltam, szóval annál olcsóbban azt sem lehetett kihozni.
És nem azt vártuk el, hogy dőljön a pénz és ebből gazdagodjunk meg, hanem valami normális hozzáállást, pl. gratuláció, vagy csak hogy legalább a lagzinkon ne bunkóskodjanak néhányan. Volt akinek ez sem sikerült...
nem tudom, ebben hol szerepel, hogy a ruháját is fizessék ki! TANULJ MEG ÉRTELMEZNI!
Régen az ajándékon felül rakták össze a lagzit. Tehát kapott a pár ajándékot és a vendégek vitték a süteményt, ők vitték a tyúkot, rizst, cukrot, leves tésztát meg mindent, amiből az élteleket is főzték.
Manapság már ez nincs, most az van, hogy csak ajándékot visznek. Nem tudom honnan veszed, hogy a nagy részre "visszajön" a pénz, dehogy jön! 10-15 éve még inkább, de a "mennyit szokás adni" az megállt a 10-15 évvel ezelőtti összegnél, míg az árak elmentek.
A másik, ami még érdekes, az az, hogy nálunk a vendégek voltak azok, akik pénzt akartak adni, mert mind úgy volt vele, hogy majd mi tudjuk mit és milyet akarunk. 20-30 éve ajándékot venni is egyszerűbb volt, sokszor csak az esküvő után költöztek össze a házasok, így szinte mindegy volt mit vittél, mert jó volt nekik, úgysem volt semmijük szinte, meg nem is volt ilyen választék, volt vagy két féle mindenből, nem is lehetett rosszul se választani. Meg jobban rá is értek az emberek. Manapság a pénz a legegyszerűbb mindenkinek.
Oké, akkor tisztázzuk: családtól, közeli családtól, akivel tényleg kapcsolatban vagy pénzt kapni nem gáz. Olyantól, aki más alkalmakra is pénzt ad, mert nem tud mit. De én a barátaimtól soha nem tudnék pénzt elfogadni. Vegyenek akkor valami poénos kis száz forintos ajándékot, amin együtt röhögünk.
"Én pofátlanságnak tartom amikor valaki az önköltségét sem fedezi"
De miért kéne az önköltséget fedezni? Ha valakit meghívok valamire, az azt jelenti, hogy én fizetek. Vagy akkor mondom, ott van a normális módszer, hogy mondd azt, hogy ebben az étteremben leszünk, mindenki magának rendel, és azt fizeti ki, amit megeszik-megiszik.
Vagy írd rá a meghívóra, hogy per fő mennyi pénzt akarsz, és akkor eldöntheti a nagyérdemű, hogy megéri-e nekik.
"nem tudom, ebben hol szerepel, hogy a ruháját is fizessék ki! TANULJ MEG ÉRTELMEZNI!"
Ott szerepelt, hogy leírta, hogy nem a kaja 15 ezer, hanem a költségekbe pl. az esküvői ruha és minden más is bele van számolva, és nekik 15 ezer volt fejenként, amiből 7 ezer volt a kaja. te ezen mit értettél másként?
Nekünk is volt ilyen rokonunk amúgy, hozták a meghívót és elhintették "elegánsan", hogy fejenként 15 ezerre jön ki. Persze az egész, ők is mindenestől leosztották, a két menyasszonyi ruhát, meg a vőlegény cipőjét a zenészt stb.
De én hogy jövök ehhez, ezt nem értettem. Mikor mi tartottuk mi is mehettünk volna, hogy na nálunk meg 28 ezerre jött ki fejenként, de ehhez mi köze volt a vendégeknek? Mit tehettek ők arról, hogy én 300 ezerért választottam a zenekart, meg 150 volt a ruhám? Semmit közük hozzá! ÉN akartam és nem is tudom hogy jöhettem volna ahhoz, hogy rájuk testáljam, hogy Marika néni, illene jobban kinyitni azt a tárcát, teccik tudni milyen drága volt a fátylam bérlése? Ez olyan visszataszító. Ráadásul nálunk mikor vittük a meghívókat a vendégek folyton kérdezgették, hogy mi mennyibe kerül, én teljesen le voltam döbbenve és mindenkinek mondtam, hogy ne haragudjanak, de ezt nem szeretnénk elmondani, nem akarjuk, hogy bárki úgy érezze, hogy itt tarifa lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!