Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért a pénzért tartanak esküvőt az emberek?
Annyi ilyen kérdés van, pl. ma reggel is. Esküvő lesz, és ez nem arról szól, hogy ez a kettejük "nagy napja", hanem, hogy ki mennyit ad. Nem kell robotgép, pénz kell. Tudom, hogy az esküvők nagy részére visszajön a pénz, de ennek mi értelme van?
És mi van azzal, aki nem tud/nem akar fizetni? Miért kötelező?
Főleg azok válaszát várom, akik elvárják a pénzt...
Az jön le belőle, hogy folyamatosan azt írogatod, hogy az esküvő nagyon drága, és rettentő sok költség van és igen is "önköltségnél" többet kell vinni, aztán hadoválsz arról hogy nem mondtátok mi mennyi, csak akkor nem tudom, honnan kéne tudni mi az önköltségi "ár" majd megvéded magad azzal, hogy nektek bunkók voltak a vendégek, mert nem is gratuláltak, meg irigyek voltak, ami amúgy senkit sem érdekel, mi a fenének kellett meghívni őket?
De ugye megint ott tartunk, hogy az egész olyan, hogy a vendégnek ahhoz is mi köze, ha te mondjuk a 6 ezres vacsora +5 ezres italcsomag kombinációt választod, a vendégnek lehet jó lett volna a 4 ezres vacsora választék és a 4 ezres italcsomag is, de ugye TE ÚGY DÖNTÖTTÉL, hogy ennyiért és ennyiért választasz. Az egésze esküvő a TE döntésed, a te pénztárcád. Lehet úgy is tartani, hogy egy egyszerű vacsora és viszontlátásra, lehet úgyis tartani, hogy tokaji borzselé meg libamáj, meg a kettő között is van sok minden. De egy az, hogy a vendégek nem tudják mi mennyi, kettő meg az, hogy nekik az égvilágon semmi közük hozzá, hogy te mire mennyit költesz. Voltam én is olyan helyen, ahol megvolt, hogy X összeget költöttek szegény fiatalok kajára, ami krvára nem érdekelt, mert én nem kértem, hogy az egész előtt 4 órával kelljen odamenni és ott tartsanak még fejenként 3 ezerért állófogadást stb. Ők döntöttek úgy. Én ettől függetlenül adom az ajándékomat, ami akkor is annyi lett volna, ha egyszerű vacsora van, meg így is, hogy 4x étkeztették meg a népet egyszerűen. Nekem semmi közöm ahhoz, hogy ki mit dönt mire mennyit költ.
Mi ezt irtuk a meghivora
,Jelenleted a legszebb ajandek nekunk,ne tord a fejed unnepelj velunk,,
Senkitol nem fogadtunk es vartunk el semmit Hiszen a mi eskuvonk volt.
Megis sok rokon hozott aprosagot kartyat jokivansaggal pezsgot nepi keszitesu kezi munkat.
32-es, akkor olvasd el az eredeti kérdést!!!
Ezért írtam, hogy drága. És leírtam, hogy hogy illik. Nem hadoválok, nem is értem miért lovagolsz a válaszaimon. Igen, voltak bunkó vendégek, de meg kellett hívni őket, nem gondoltuk, hogy bunkók lesznek. Ezzel arra próbáltam célozni, hogy viselkedni se ártana egy lagzin. De amúgy meg ez sehogy nem jön ide, szóval szakadj már le rólam légy szíves, ha ennyire nem érdekel a téma!!!
Ja, a költségeket azért is hoztam fel, mert valaki azt ecsetelte, hogy nem eszik le 15000Ft-ot.
Amúgy volt aki nem akart eljönni, mert nem tud adni semmit, de mondtuk nekik, hogy jöjjenek csak el, ne ezen múljon.
Lépj tovább!
Mi meg csak egy idézetet írtunk a meghívóba és semmi olyasmit, hogy hozzanak ajándékot és mit hozzanak, de olyat sem, hogy ne hozzanak. Egyik követelőzés, a másik képmutatás. Ha meg nekem mondják, hogy nem kérnek ajándékot én akkor is viszek valami apróságot legalább, mert egyrészt szeretek adni, másrészt én úgy érzem, hogy így illik.
Úgyhogy engem mindkét tábor lepontozhat! :D
Halo ki a kepmutato aki tudja milyen gazdasagi helyzetben vannak sokan a csaladban es soknak meg benzinre is nehezen telik.
Mindenkinek teteszett a nem kell ajandek idezetunk oszinte es orultek neki nem kellett izgulni vagy lemondani az eskuvot.
A mai villágban evidens hogy pénzt adsz, ha nem ismered a párt közelről minek vennél olyat ami felesleges vagy már van nekik.
Arról nem is beszélve hogy régen a násznép vitte az ételt most meg készen kapják ingyen ebéd meg nem létezik,
a többség azt hiszi ingyen zabálhat az étteremben és az a felháboritó hogy azt hiszik sokan hogy nem kell fizetni.
"ha nem ismered a párt közelről minek vennél olyat ami felesleges vagy már van nekik"
Ha nem ismerem a párt közelről, akkor
- miért hívnak meg?
- miért megyek el?
- miért adjak pénzt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!