Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy hozzák ki az emberek olyan olcsón az esküvőt?
Mi már túl vagyunk rajta, de mikor itt írogatják, hogy -ráadásul nem is 10-15 éve - 100-120 fős lagzikat tartanak 1 millió forintból meg az alatt, azok milyen esküvők?
Én ezt halál komolyan kérdezem, mert nekünk 60 főre másfél millió volt nem voltak extrák, egy szép, de egyszerű és igényes esküvő volt és volt, amire nem is költöttünk, mert ajándék volt (pl. fodrászom ingyen csinálta a próbákat is meg az esküvőre is, vagy a fotóst 10 éve ismerjük így a beállított képeket ajándékba adta a csomagunk mellé).
Pl. menyasszonyi ruhám 100 ezer volt, de ennél csak az ukrán ruhák voltak olcsóbbak, inkább ilyen 120-130-150 ezres ruhák voltak még, meg volt amelyik szalonba be sem mentem, mert még ennél is drágábbak a ruhák, pl. a egyet megkérdeztem egy kiállításon és kiderült, hogy 200 a kölcsönzése. De tegyük fel, hogy akkor 50 ezerért találok ruhát, a végösszegen az nem sokat változtatott volna.
Gondolom a kaján spórolják a legtöbbet. De hogy?
A vacsora, éjféli vacsorával, gyümölcstálakkal + pia(korlátlan tömény, sör,bor, üdítő minden) 10 ezer volt fejenként. Ennél is csak drágábbat találtunk még a nem túl jó éttermekben is.
Hogy a fenébe lehet olyan olcsón kihozni egy esküvőt? Vagy az olyan is (tesco gazdaságos)?
Az olyan válaszoktól kíméljetek, hogy hát mert az apám fizette az éttermet és úgy került nekünk csak 900 ezerbe, mert az nem érvényes, akkor nem annyi volt, csak más fizette a maradékot. Engem az érdekel, aki halál komolyan kihozza a 100 embert 900 ezer forintból tokkal-vonóval.
Mi a 120 esküvőt hoztuk ki 1M alatt
Baranya megyében volt, két kisvárosban.
A polgári+fotózás a mi városunkban, a lagzi egy mellettünk lévő város éttermében.
A kaja volt a legnagyobb tétel, borravalóval együtt 500e ft-ot fizettünk 110 adagra (sok volt a gyerek).
Ruhám anyagköltségben volt, 20E ft.
Kiegészítők (cipő, ékszerek, harisnyák...) : 5E
Menyecske: Nagynéném szalonjából (20E-ért tudtam volna venni)
Vőlegény öltöny: volt
Vőlegény kiegészítők (mellény+cipő): 10E
Virágok: anyósom virágos, így beszerzési áron: 30E
Dekor: 30E (mi csináltuk)
Meghívók+ültetők: 5E (mi csináltuk)
Fodrász+körmös: 10E
Fotós: 50E
Videós: 60E
Polgári: 15E
Hintó: egy barátunké, ő hajtott
Autó: baráté
Zene: 90E (ebből 30E anyumék ajándéka)
Röviditalokat lehetett bevinni: 30E
Sütik: házi gyártásban 15E
Torta: nálunk az a szokás, h a tanú fizeti, 20E volt, 3emeletes, fondat bevonatos
Ezt így ha összeadom, 890E ft, biztosan vannak apróságok, de 1M alatt volt a vége. Igaz, hogy sok minden volt, ami azért volt olcsóbb, mert ismerős által (hintó, virágok, ruháim) csináltuk, de a legjobban az étterem húzta lefelé a végösszeget.
Ha mindent összeadok, kb, 4500-5000ft lett a vége /fő az estének. Ebben a kaja (vacsora, éjféli vacsi), italok az étteremből (alkoholmentes (narancs, kóla, ásványvíz, rostos barack), sör, pezsgő), bevitt italok (bor, pálinka - saját házi), sütik (házi) vannak benne.
nálatok az innivalón ment el a dolog...
10 ezer forint fejenként???
na jó, van egy-két nagyivó, de egy átlagos ember közel sem fogyaszt annyit!
korlátlan fogyasztás :-)
Mi 50 fővel tervezünk, előreláthatólag beleférünk az 500.000 Ft-ba.Az ételt egy cateringes cég biztosítja (kihozzák melegentartó edényekben,majd felszolgálják )
Ez 3000Ft/ fő(újházi tyúkhúsleves, marhapörkölt körettel, valamint 4 személyes sültestálak lesznek, (megjegyezném még mielőttvalaki leteszkózná, hogy alföldi nagyvárosban lesz és az érintett cég háziasan, ízletesen főz.)
Vőfély 50.000
Ital nagykerből lesz a bontatlant visszaveszi 80-100.000 a terv
Fotós barát lesz (idén végzett, nagyon jó képeket készített már rólunk) 20.000 Ft-ért jön délutántól hajnalig
Ruhát megvarrja ismerős 30.000 anyaggal együtt
A polgári 10.000 Ft
Zenész ismerős lesz 2 fő: 40.000
Éjfél utánra a töltött káposzta 15.000 Ft szakács ismerős főzi
A virág(egyszerű, de szép csokor 5000), torta(3 emelet cukrászdából marcipánbevonattal 20000), dekoráció(alapanyagokat nagykerből vettem, mi készítjük 5000).
Nálunk is az ismerősök révén és mivel én vendéglátós körökben mozgok, így a nagykerek is nagy szerepet játszanak abban, hogy annyi amennyi 😃
"Ital nagykerből lesz a bontatlant visszaveszi 80-100.000 a terv "
látod, erről beszéltem...
Azt még elfelejtettem, hogy nem iszákos a társaság, elég bőven számoltuk az italt: 3 féle rövid lesz (a saját pálinkánk, Jager,Baileys) 3 féle sör(Gösser alkoholos, mentes, citromos)
5 féle üdítő, ásványvíz(savas, mentes) és néhány üveg Merlot (3 idősebb rokon kérésére).
Végig olvasva a válaszokat, tényleg gyakori, hogy az emberek azt hiszik az étteremben az anyagárat kell fizetni, a videós az csak áll és bámul, nem kerül semmibe se az ideje se az eszköze, ahogy a fotósnál is ugyanez van. A zenekar helyett a magnó szóba se jön, pedig hát az lenne az igazán olcsó.
Szóval, miért is számolnak úgy egyesek, hogy a mások anyagi befektetését és munkáját kerek nulla azaz nulla forintnak számolják fel?
A kérdés egyébként engem is érdekel, de úgy, hogy minden ami házilag lett megoldva, kiszámoltatnám -ha rendes szolgáltatónak kellett volna -ki fizetni úgy is.
Itt az volt a kérdés, hogy hogy hozzák ki ilyen olcsón...
Bizony nekünk is barátok, partnerek segítségével jön ki annyira amennyi. A fotós barátnőm lesz(ismétlem idén végzett, felszerelése van és fotóstúdióban dolgozik), tehát ezért 20.000( ráadásul nem mi kuncsorogtuk ki, hanem ő ajánlotta fel), idegennek elhiheted, h nem ennyiért megy fotózni. 😃
Ha az lett volna a kérdés, hogy SEGÍTSÉG ÉS ISMERTSÉG NÉLKÜL, CSAK ESKÜVŐI SZOLGÁLTATÓKAT FOGLALKOZTATVA mennyi akkor természetesen nem 5-600.000, hanem millió feletti az összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!