Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy hozzák ki az emberek olyan olcsón az esküvőt?
Mi már túl vagyunk rajta, de mikor itt írogatják, hogy -ráadásul nem is 10-15 éve - 100-120 fős lagzikat tartanak 1 millió forintból meg az alatt, azok milyen esküvők?
Én ezt halál komolyan kérdezem, mert nekünk 60 főre másfél millió volt nem voltak extrák, egy szép, de egyszerű és igényes esküvő volt és volt, amire nem is költöttünk, mert ajándék volt (pl. fodrászom ingyen csinálta a próbákat is meg az esküvőre is, vagy a fotóst 10 éve ismerjük így a beállított képeket ajándékba adta a csomagunk mellé).
Pl. menyasszonyi ruhám 100 ezer volt, de ennél csak az ukrán ruhák voltak olcsóbbak, inkább ilyen 120-130-150 ezres ruhák voltak még, meg volt amelyik szalonba be sem mentem, mert még ennél is drágábbak a ruhák, pl. a egyet megkérdeztem egy kiállításon és kiderült, hogy 200 a kölcsönzése. De tegyük fel, hogy akkor 50 ezerért találok ruhát, a végösszegen az nem sokat változtatott volna.
Gondolom a kaján spórolják a legtöbbet. De hogy?
A vacsora, éjféli vacsorával, gyümölcstálakkal + pia(korlátlan tömény, sör,bor, üdítő minden) 10 ezer volt fejenként. Ennél is csak drágábbat találtunk még a nem túl jó éttermekben is.
Hogy a fenébe lehet olyan olcsón kihozni egy esküvőt? Vagy az olyan is (tesco gazdaságos)?
Az olyan válaszoktól kíméljetek, hogy hát mert az apám fizette az éttermet és úgy került nekünk csak 900 ezerbe, mert az nem érvényes, akkor nem annyi volt, csak más fizette a maradékot. Engem az érdekel, aki halál komolyan kihozza a 100 embert 900 ezer forintból tokkal-vonóval.
Na de nézzek egy költségvetést nálam is kb100 fő. Lehet 110 de lehet 90 lesz a végeredmény, visszajelzésektől függetlenül, legalábbis így számolunk!
Ruha: 145+35 kiegészítők (fátyol 30, tánchoz csak haj ék: 5)->180ezer
Kiegészítők (cipő 12, harisnya+tartó 11, nyakék, 17): 40ezer
Menyecske: saját tüllös ruci, de mikor vettem akkor 45ezer volt.
Vőlegény öltöny, mellény, kendő, ing: 73ezer
Vőlegény cipő): 15eezer
Dekor és virágok: 260ezer
Meghívók: 60ezer
Fodrász: 11ezer, smink:8ezer, köröm:5ezer ->24ezer
Fotós: 250ezer, ez még nem biztos, kinéztem egyet akinek szerelmes vagyok a fotóiba, viszont négyszer ennyiért dolgozik. Ezért arra még alszok párat, mielőtt döntenék!
Cinematográfus: 150 ezer
Zene: 150 ezer
cm: 130 ezer.
A polgári attól függ, elvállalják-e a kültérit, mert erre nem kaptunk pontos választ.
A menü, italfogyasztási csomaggal: 18ezer/fő. Ebben benne van a terembérlet, 4 szoba foglalással (ajándék volt).
Eddig itt állunk. Ez 3.177.000 Ft. És bármilyen hiehetetlen, nem rongyrázós, de nem is a legszerényebb. Csak normális, szolíd, finom esküvő. Kezdhettem volna ott is, ahol a ruha 500ezer lett volna, a fotós 700 ezres ajánlattal, és lehetne csillivilli hotel is.
31#: te hol élsz, amerikában?
Nem, itt él Magyarországon!
31# Millió egy fotós ismerősöm van, akik fillérekért vállalnak esküvőket el, és csak mert esetleg nem vmi híres fotósok, mintha egy celeb lenne attól még profik.
Valahogy ez nagyon erősen kétlem! Voltál már kiállításon? Képes vagy összehasonlítani a jót és a rosszat? Tehát el tudod dönteni mi rossz, mi középszerű és mi jó? Mert ha erre igen a válaszod, máris tudod miért van aki elvállalja olcsón!
31#: Tudod miért vállalják ilyen árakba el? Mert tudjátok jól, hogy a népnek nincs pénze és ha feljebb mennének az árakkal akkor úgy is találnának mást helyette aki ugyan olyan jó.
Az a kategória amiről beszélsz, a másoló jancsik, olcsó géppel készült izéje. Képek. Aha. Akkor inkább csinálja a rokon, mint egy ilyen valaki, aki olcsó pénzért ad át felejthető képeket egy fontos napról, az nem érdemel pénzt! Akkor sem ha számítástechnika tanárbácsi, aki "ért"hozzá! Ha pedig fotós, akinek ez a főmunkája, és ha már annyira nincs pénze az embereknek, akkor ő is haljon már éhen a munkájából. Hiszen amit te mondasz, arra se lesz elég, hogy amikor le kellene cserélnie a milliós gépeket akkor megtegye. Nem hogy adózzon, egyen, éljen!
31# Ez ilyen egyszerű. Mellesleg 20-50eFtokért egy fotózás egy napra elég jó pénznek számít itthon a jelenleg anyagi válságban, amit a nép évek óta átél. Te keresel ennyit egy nap alatt? Ugye, hogy nem. Ennyi.
Egy esküvői fotózás mióta egy napos munka? Utómunka mint fogalom sem létezik? És a 2-3 milliós gép park ára? Jaaaa, ezek nem kellenek hozzá, mert te a telefonból indulsz ki! Az igazán jó fotós meg a szemével pislant-fényképez, és a végén kisz@rja és sóhajtozza a képeket! Márpedig ez mind ingyér van a fotósnak, tehát még rablás is az a 20-50 ezer forint:) Vágom!
31eske, te hol élsz?
#31: Itthon élek és dolgozom esküvőfotósként. Az átlagáram útiköltség nélkül egész napos esküvőre vetítve kb. negyedmillió forint. Évi 15-25 esküvőt fotózom ezen az áron. Abban viszont tévedsz, hogy egy nap keresek ennyit. Ha valaki tisztességesen és korrekt készterméket átadva végzi ezt a munkát, annak kb. 80-120 munkaórája van egy esküvői sorozatban mire a nyersfájlokból DVD lemez/átadásra előkészített pendrive és fotókönyv lesz. A felszerelés erősen amortizálódik, ráadásul egy ilyesmire alkalmas felszerelés nem a pár százezres belépő szintű tükrös kiteknél kezdődik (ami amúgy valószínűleg a pályakezdő frissen végzett fotósnak is van), hanem a redundanciát szem előtt tartva és úgy felépítve nem ritkán haladja meg a hat-nyolcmillió forintot. Emellé kell autó, azt fenntartani , adót fizetni és még lehetne sorolni. Nincs azzal semmi baj, ha valaki talál egy kezdőt aki portfolio-t épít és ezért csak a saját költségeit (vagy még azt sem, mert 20.000 Ft azt sem fedezi) kéri el, de mivel ilyen kezdőből kevés van és az általuk szolgáltatott minőség a töredéke a reálisnak nem lehet ezt alapnak venni.
Ha valaki tisztességesen, elég időt fordítva az utómunkára, jogtiszta szoftverekkel, a redundanciát szem előtt tartva épített korszerű és megfelelő felszereléssel és azt használni képes szakmai tudással dolgozik annak legalább 60-80.000 Ft KÖLTSÉGE van egy esküvőn. Ha nem adózik, vagy kevesebbet tölt utómunkával, vagy nincs megfelelő felszerelése esetleg ezeket keveri, akkor tud spórolni és olcsóbb lenni, de az meg ugye a minőség rovására megy, de az is megeshet, hogy a NAV épp akkor kapcsolja le mikor neked átadná a képeidet és a lefoglalt eszközökről soha nem látod Őket viszont.
Érdekelne, hogy a 30.-as válaszolót miért pontoztátok le?!
Azért, mert a kérdésre válaszolt?
Nem igazolta, hogy egy lagzi min. 1,5 millióba kerül?!
Mi is csak most tervezzük az esküvőt, de 1 milla alatt biztos, hogy nem jövünk ki, pedig nem lesz rongyrázós.
Valaki írta, hogy kiegészítők (cipő+harisnya+ékszer) 5 ezer forintjába került...nem tudom hol vásárolt, de én még kínaiban se találok annyiért egy rendes cipőt (ékszerről meg ne is beszéljünk)
Nekünk is ajánlottak egy "nagyon jó" fotóst 30 ezerért...hát, a világból kiszaladtam volna a képei láttán! 300 képet csinált, abból 150-et az étteremben lőtt el kólás üvegekről, sörökről meg arról, hogy hogy eszik a násznép. A családról készült vagy 15 kép és amikor kilőtte a 300 képet se szó, se beszéd, összecsomagolt és hazament. Utómunka címen fekete-fehérre váltotta a képeket. (tudom, mert láttam ez eredetieket is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!