Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy hozzák ki az emberek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy hozzák ki az emberek olyan olcsón az esküvőt?

Figyelt kérdés

Mi már túl vagyunk rajta, de mikor itt írogatják, hogy -ráadásul nem is 10-15 éve - 100-120 fős lagzikat tartanak 1 millió forintból meg az alatt, azok milyen esküvők?

Én ezt halál komolyan kérdezem, mert nekünk 60 főre másfél millió volt nem voltak extrák, egy szép, de egyszerű és igényes esküvő volt és volt, amire nem is költöttünk, mert ajándék volt (pl. fodrászom ingyen csinálta a próbákat is meg az esküvőre is, vagy a fotóst 10 éve ismerjük így a beállított képeket ajándékba adta a csomagunk mellé).

Pl. menyasszonyi ruhám 100 ezer volt, de ennél csak az ukrán ruhák voltak olcsóbbak, inkább ilyen 120-130-150 ezres ruhák voltak még, meg volt amelyik szalonba be sem mentem, mert még ennél is drágábbak a ruhák, pl. a egyet megkérdeztem egy kiállításon és kiderült, hogy 200 a kölcsönzése. De tegyük fel, hogy akkor 50 ezerért találok ruhát, a végösszegen az nem sokat változtatott volna.

Gondolom a kaján spórolják a legtöbbet. De hogy?

A vacsora, éjféli vacsorával, gyümölcstálakkal + pia(korlátlan tömény, sör,bor, üdítő minden) 10 ezer volt fejenként. Ennél is csak drágábbat találtunk még a nem túl jó éttermekben is.

Hogy a fenébe lehet olyan olcsón kihozni egy esküvőt? Vagy az olyan is (tesco gazdaságos)?

Az olyan válaszoktól kíméljetek, hogy hát mert az apám fizette az éttermet és úgy került nekünk csak 900 ezerbe, mert az nem érvényes, akkor nem annyi volt, csak más fizette a maradékot. Engem az érdekel, aki halál komolyan kihozza a 100 embert 900 ezer forintból tokkal-vonóval.

2015. jan. 8. 17:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
30%
A lányom két éve házasodott meg. Nem állunk jól anyagilag. Ők sem. Nálunk is kb. 60 fős vendégség volt. Mivel fodrász azzal nem volt gondja, ruhája volt, de kapásból nem fehér és agyon csicszázott, és kölcsönöztük, esküvői ruha kölcsönzőből. A vendégeket egy normális, de még 5 csillagos étterembe láttuk el, a szakáccsal megbeszélttük, hogy volt amiket mi magunk csináltunk meg, volt amit ők főztek meg. Egyházi és polgári esküvő is volt. Fotózást nálunk is ismerős csinálta, gyűrűk szintén egyszerűek voltak. Kb. 500eFtból jött ki az egész. Viszont mi vidékiek vagyunk. Pesten nem tudom mennyire lehetett volna mindezt ennyiből és így kivitelezni, hogy bár szegényesen, de még is szép és jó legyen.
2015. jan. 8. 18:19
 12/74 anonim ***** válasza:
20%
Még után a se lemaradt. :)
2015. jan. 8. 18:20
 13/74 anonim ***** válasza:
61%
Ja, és az ételek nem, nem tesco gazdaságosak voltak, de az étteremmel mivel az ottani szakács szintén ismerős így velük is szerencsénk volt.
2015. jan. 8. 18:26
 14/74 anonim ***** válasza:
67%

1. Nem számolják bele azt, amit valamelyik rokon biztosít. (pl."Apukám vendéglátós, kaja pia így meg volt oldva.", "sógorom szakács a tortát ő csinálta" - nyilván a vendéglátós apukának és a szakács sógornak is pénzbe kerültek az alapanyagok)

2. Lemondanak a nem feltétlenül szükséges szolgáltatásokról, esetleg megoldják ismerőssel ingyen (videós, vőfély, sminkes)

3. Szerényebbet választanak, Pl.: 100eFt-os bérlés helyett 20eFt-ért vesz menyasszonyi ruhát, amihez nem vesz új, fehér cipőt. Nyilván van is különbség a kettő között. Gondolhatod, hogy a 2500 Ft-os lakodalmi menü is milyen lehet. Ennyi pénzért egy vidéki nagyvárosban egy átlagos étteremben max. két fogást eszel meg, vagy inkább csak egy főfogást egy pohár üdítővel.

2015. jan. 8. 19:09
 15/74 anonim ***** válasza:
15%

"Gondolhatod, hogy a 2500 Ft-os lakodalmi menü is milyen lehet."

Miért drága, milyen lehet? Egy kiló szinte bármilyen hús kb. max 2eFt bárhol Mo.-n. Egy kilót egy ember se eszik meg lakodalomba, max. egy vagy két bő tányérral. Akkor számolj így durván 60 főre, ha csak a húst nézed 60*2eFt=120.000 Ft, egye fene egyen egy fő egy kiló husit meg. Köreteknek mennyi lehet 60 főre az ár? Kb. a hús árának a fele nagyon durván számolva. Marad az ismerős szakács, mert nálunk ugyan ismerős volt, de azért fizetni neki is kellett. Ja, és igen a ruhát 20eFtért kölcsönöztük és nem 100eFtért, és nem nem volt lepukkant, kell mutatok képet róla. Számomra inkább az a furcsa, hogy 60 főre, hogyan lehetett egy millás esküvőt csinálni, ha állítólag szerény lagzi volt.

Ja, és igen a piák..., azok a húzósabb összegek, de nálunk eleve ebég volt és nem vacsora.

Ja, és kérdező nem tudom mit tartasz egyébként te egyszerű esküvőnek, de tiéd pont nem az volt, az egyszerű esküvők alapból nem 60 fős vendégséggel indulnak, legalábbis itthon.

2015. jan. 8. 19:36
 16/74 anonim ***** válasza:
0%
Mellesleg eléggé álszent úgy fehér ruhát venni esküvőn fel, hogyha már nő rég nem szűz, ugyanis annak a jelképe, ezért nem fehéret választottunk mi se.
2015. jan. 8. 19:45
 17/74 anonim ***** válasza:
11%
Ja, és 14es, igen borzalmas esküvői menünk volt, hányt tőle mindenki!
2015. jan. 8. 19:50
 18/74 anonim ***** válasza:
42%
Azért nem számoltam bele azt amit mások fizettek, mert az volt a nászajándék.Tehát mást nem kaptunk. Nászajándékok költségét senki sem számolja bele, ilyen egyszerű...de ha már ennél a felfogásnál tartunk, akkor a menyasszony táncnál összejött összeget vonjátok le a költségekből!
2015. jan. 8. 20:13
 19/74 anonim ***** válasza:
0%
18as ugyan már itt csak az a helyes válasz aki a kérdezőt visszaigazolja! :D
2015. jan. 8. 21:09
 20/74 anonim ***** válasza:

Mi még csak tervezzük, úgy tűnik, 60-80 főre lesz az egész max. 6-700ezer Ft, de lehet, hogy olcsóbb.

Amin szerintem a legtöbbet fogjuk spórolni, az az, hogy csak estebéd lesz némi beszélgetéssel. Nem lesz hajnalig tartó dajdaj éjféli töltött káposztával, spórolunk ételen-italon, zenekar helyett magnóról megy majd a zene, úgysem lesz annyi tánc-max. utána elmegyünk azokkal bulizni vhova, akik igénylik.

Varrónő ismerősöm nekem anyagárban dolgozik, így még egy extrább ruha is kijönne 100e-ből, de nekem úgyis az egyszerűbbek tetszenek. Vőlegényemnek nem veszünk új öltönyt.

Sminkesre nem lesz szükségem, mert jól tudok sminkelni, az eszközeim is megvannak ahhoz, hogy tartós sminket tudjak készíteni. Körmöshöz nem megyek.

Fehér szandált/cipőt a kínaiból veszek majd, soha máskor nem fogom felvenni, alig látszik majd a ruha alatt úgyis...

Külön dekor nem lesz, sem köszönőajádék, sem videós. A meghívót mi készítjük majd. Koszorúslány nem lesz,akinek finanszírozni kéne a ruháját; szállást előreláthatólag senkinek nem kell fizetni.

2015. jan. 8. 22:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!