Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy hozzák ki az emberek olyan olcsón az esküvőt?
Mi már túl vagyunk rajta, de mikor itt írogatják, hogy -ráadásul nem is 10-15 éve - 100-120 fős lagzikat tartanak 1 millió forintból meg az alatt, azok milyen esküvők?
Én ezt halál komolyan kérdezem, mert nekünk 60 főre másfél millió volt nem voltak extrák, egy szép, de egyszerű és igényes esküvő volt és volt, amire nem is költöttünk, mert ajándék volt (pl. fodrászom ingyen csinálta a próbákat is meg az esküvőre is, vagy a fotóst 10 éve ismerjük így a beállított képeket ajándékba adta a csomagunk mellé).
Pl. menyasszonyi ruhám 100 ezer volt, de ennél csak az ukrán ruhák voltak olcsóbbak, inkább ilyen 120-130-150 ezres ruhák voltak még, meg volt amelyik szalonba be sem mentem, mert még ennél is drágábbak a ruhák, pl. a egyet megkérdeztem egy kiállításon és kiderült, hogy 200 a kölcsönzése. De tegyük fel, hogy akkor 50 ezerért találok ruhát, a végösszegen az nem sokat változtatott volna.
Gondolom a kaján spórolják a legtöbbet. De hogy?
A vacsora, éjféli vacsorával, gyümölcstálakkal + pia(korlátlan tömény, sör,bor, üdítő minden) 10 ezer volt fejenként. Ennél is csak drágábbat találtunk még a nem túl jó éttermekben is.
Hogy a fenébe lehet olyan olcsón kihozni egy esküvőt? Vagy az olyan is (tesco gazdaságos)?
Az olyan válaszoktól kíméljetek, hogy hát mert az apám fizette az éttermet és úgy került nekünk csak 900 ezerbe, mert az nem érvényes, akkor nem annyi volt, csak más fizette a maradékot. Engem az érdekel, aki halál komolyan kihozza a 100 embert 900 ezer forintból tokkal-vonóval.
Nem menő étteremben tartották, nem volt székszoknya, különleges terem díszítés egyéb felesleges felhajtás.
Vagy hagyományos vidéki lakodalom volt, az sokkal kevesebből kijön.
Nekünk a 30 fős volt, tokkal-vónóval együtt kb 500ezer és ebben benne volt a 147 ezer ft-os gyűrünk.
Anyósom fodrász, sódórnőm sminkes-kozmetikus, sógorom szakács (a tortát ő csinálta). Az étterem ahova mentünk egy elég kicsi hely, de kb 50 emberig kényelmesen lehet ott esküvőt tartani, csak még senkinek nem jutott eszébe, ezért az étteremtől úgymond ajándékba kaptuk a helyet, nem volt bértleti díj, csak anyagár (pedig díszhuzatokat is kaptunk meg minden, teljesen ingyen). A dekorációt anyósom csinálta. A fotós férjem ovis társa volt és sógorom egyik legjobb barátja, szintén olcsón dolgozott. A ruhámat ha úgy vesszük másodkézből kaptam, de még sosem volt hordva, 20 ezer Ft volt, de nem ilyen habos-babos ruhát kell elképzelni, egy rövid csipkeruha ünnepélyesebb szabással (melegben volt az esküvő és mindigis rövid ruhát szerettem volna).
Amit teljes áron fizetni kellett az a helyszín, a meghívók és a vendégek szállítása A-ból B-be, ami a legnagyobb részét tette ki a bulinak.
Én így visszagondolva nem érzem tesco gazdaságosnak, csak rengeteg mindenben szerencsénk volt. Ha úgy nézem amiket ismerősök révén ingyen vagy anyagáron megúsztunk, saját költségen a miénk is 800ezer és 1 millió közt végződött volna.
Úgy lehet kihozni olcsóbban, ha a rokonok főznek/batyus lagzi van, és egy kistelepülésen bérlik hozzá a termet.
Szép ruhát már lehet venni 60 000ft-ért (menyasszonyiruha nagykerben), jó fotós van már 60ért, ha csak 2 órára kéritek és csak a szertartást fotózza (igaz, ennél drágább a jellemző, de mi találtunk egy ilyet, és profi, aki csinálja, tényleg nagyon jó áron, nagyon szép képeket), a karikagyűrűket 60 000ft alatt nem nagyon lehet megúszni, egy 5-6mm-es 80e ft körül van (egy pár), a vőlegényne, ha külön öltöny van, az is 80 körül van. A virágok, és a torták szintén drágák, nekünk 45 volt, de azt például lehet kérni, hogy rokonok hozzanak, a virágot pedig ajándékba kaptuk, de az is drága.
A nagy tétel tényleg az étkeztetés, azt csak úgy lehet olcsón kihozni, ahogy fentebb írtam. És akkor még nincs benne a dj/zenekar az árban. Vőfélyt mondjuk fel lehet kérni a rokonok közül. Szerintemmások is csak így tudják olcsóbban kihozni.
Rólunk azt beszélték hogy luxusesküvőnk volt. A valóság pedig az volt hogy találtunk egy gyönyörű éttermet, ami múlt századi ódon hangulatú. Díszítésre ezért nem volt szükség. Csak az ételek -italok árát kellett fizetni egyéb költség nem volt. Hatalmas menyasszonyi tortát kaptunk ajándékba, és a vendégek zöme hozott süteményeket. Persze mi is rendeltünk. De így rengeteg édesség volt. Mivel délután volt az esküvő , nem kellett ebéden gondolkozni csak vacsorán, és éjfél utáni töltött káposztán.
Az esküvő szabad téren volt. A padokat egy közeli helyről kaptuk kölcsön. A díszítés nagyon drágának tűnt, de valójában három csomag lufiból és a szekrényben talált pár méter bélésselyemből oldottuk meg.
Meghívókat magunk szerkesztettük és nyomtattunk, meglepően elegánsak és szépek lettek.
Nekünk a kertben volt 50 emberrel.
Apukám vendéglátós, kaja pia így meg volt oldva.
Sátrat kaptunk kölcsön.
Asztalokat székeket kaptunk kölcsön.
Díszítést, sütit a rokonok hozták. Kaptunk három emeletes házi menyasszonyi tortát is.
A sógorom fotós, de mi utáljuk a beállított képeket, így gyakorlatilag mindenki fotózott.
Zene lejátszóról ment.
A ruhámat varrattam, 25 000 ft volt, de anyukám kifizette.
Egyedül a fodrász, sminkes, cipő és a férjem öltönye volt költség, de nem volt az egész 100 000 forint.
Nem volt nagy rongyrázós parti, de mindenki jól érezte magát és nem is akartunk nagy lagzit, mert nekünk nem az étterem, a habos ruha, meg vőfély volt a lényeg. Hanem, hogy együtt legyünk. Mi ilyenek vagyunk. Én egy bográcsozással is beértem volna, de végül mindenki hozzátett valamit.
A gyűrűket nem számolom, mert azokat sokkal korábban megvettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!