Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol és kinél van mód panaszt tenni az anyakönyvvezetőre?
Egy kis polgári szertartásunk volt szűk családdal, hétköznapi napon. Nem az a hölgy vezette le, akiről előzőleg szó volt (gondolom, hónapokkal előtte még nem tudta, hogy akkor szabin lesz, vagy más programja akadt közben), és ott derült ki, hogy egy huszonegy-két éves leányzó vezeti le a szertartást.
Arról volt szó, majd át lesz beszélve előtte, mi hogyan történik, nem így volt. Elhadarta, hogy ez és ez a rész le lesz rövidítve, mert ez csak egy hétköznapi esküvő...
Az összeadásunk egy eldarált mondat volt, a szöveg, amit felolvasott, kritikán aluli, a pezsgőnktől látványosan undorodott koccintáskor (a Törley nyilván neki nem minőség), és végig flegma, lesajnáló képet vágott.
Akkor szerencsére nem tudta elrontani az örömünket, csak utólag bosszantó belegondolni, mert ráadásul nem kaptunk papírt sem arról, amivel mehetek névváltoztatás miatti okmánycserére, emiatt le kellett mondanom az előre lefoglalt időpontomat az okmányirodában.
Még a vendégek is megjegyezték utólag, hogy olyan volt a lány, mint aki minél hamarabb végezni akar...
Volt esetleg más is hasonló helyzetben?
Mindegy, férjemet is lebeszéltem a panasztételről, mert úgysincs értelme. Nem azért, mert félek, hogy pofán röhögnek, egyszerűen nincs kedvem ebbe a továbbiakban negatív energiát fektetni. Ha máskor is ilyen lesz a leányzó, úgyis ki fog ütközni, és majd lesz, aki nem fél elmenni addig, hogy eltávolíttassa onnan, ahova nem való. Ha pedig csak az ilyen magunk fajta csóró esküvősökkel flegma, talán lesz szerencséje, és csak olyan esküvőkön kell anyakönyvvezetőként helyt állnia, ahol úgyis mindegy, milyen a polgári, csak egy aláírás, és kész. (Ahogy itt páran írták. Olyan értékrendűeknek az is megteszi.)
Nekem elég lenne, ha már végre odaadnák a papíromat, ami megillet, hogy mehessek átíratni a nevem, és kész. De egyelőre erre nem hajlandóak, mert nemhogy nem hívtak vissza, ahogy azt ígérték, a telefont sem vették fel egész nap.
"Az okmányirodában pedig szóltam, hogy mikor volt az esküvő és hogy nekünk már elektronikus formában adott a házassági anyakönyvi kivonatunk, ők pedig egyszerűen megkeresték a rendszerben (és már nemsokára meg is kapom az új irataim).
Szerintem emiatt ne mondj le időpontot."
Már kettőt lemondtam... És jó tudni, hogy ez így működik, mert tegnap kérdeztem rá telefonon a másik anyakönyvvezetőnél, aki egy büdös szóval sem mondta, hogy nem kell nekem a papír vagy így is el lehet intézni, ahogy írod. Hanem arról érdeklődött, mit beszéltünk meg a kolleginával (akivel, mivel lelépett szó nélkül, semmit sem). Ha mondjuk ezt tudom, mert tegnap elmondja telefonon, vagy visszahívtak volna tegnap, ahogy ígérték, ma már el tudtam volna menni elintézni a személyimet és az adókártyám...
Kedves kérdező!
Többször is hozzászóltam, és teljesen igazat adok neked minden egyes reagálásodra.
Sajnos azt tapasztalom, hogy a mai LIBÁK akik ilyen oldalakon mozogva osztani próbálják az észt, nincsenek tisztában az alapvető erkölcsi viselkedési normákkal, szabályokkal. Nyilván tudatlanságuk miatt elvárásokat sem tudnak felállítani az életük más területein sem.
Nyilván akinek nem inge, nem fogja magára venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!