Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyar eü - sztetek ez normáli...

Magyar eü - sztetek ez normális? Mégis kinél lehet panaszt tenni, és mégis hogy érjek el végre normális kivizsgálást?

Figyelt kérdés

A történet:

-Beutalóval 4 hónap várakozás után szakorvos, aki olyan 20 percet azzal tölt el, hogy "mégis mit gondol maga, hát az ember az nem egy pont, miért nem hozta el az összes orvosi leletét ami eddig van, így nem lehet semmit mondani és vizsgálni", és ezzel "szakvizsgálat lezárva.

-Újabb 3 hónap várólista kb, ekkor elviszem neki a kért összes létező orvosi leletemet, na erre meg azért kezd el ordibálni, hogy "hát uram mit gondol maga, nincs nekem ennyi időm, hogy én a leleteit átnézzem, hát sok beteg vár kint még, és különben is ma el kell mennem ezért rövidített rendelés van és gyorsan, gyorsan", és ismét lett egy jó nagy semmi, úgy találomra rá vágott vmi baromság diagnózist, de kb rám se nézett, mert ugye sietett ...

És még nekem kellett ..arul éreznem magam, hogy "szegény" doktornőt feltartom vagy 5 percig, és ez alatt ott csapkodja a leleteimet, hogy ezt én mégis hogy gondolom.

Szerintetek normális ez? Szóval ez a tipikus van is sapka és nincs is sapka rajta esete. Az ész megáll tényleg, na és így fantasztikusan "ki lettem vizsgálva" bő 7 hónap várakozás után.

Utána az asszisztensnő mondja nekem, hogy menjek a doktornő magánrendelésére, mert ott még akár aznap is fogad, és ott nem viselkedik így.

Istenem, de sajnálom, hogy ilyenkor nincs nálam egy diktafon ... De most ilyen felháborító esetet mégis hol tudok megpanaszolni ahol nem csak eltussolják az ügyet, hanem valóban tesznek is vmit?

Sztetek ha sikerül felvennem diktafonra, hogy azért szemétkedik, hogy menjek a magánrendelésére, azzal utána feljelenthetem? Ezt másképp nem lehet úgyse bizonyítani...

2014. aug. 15. 10:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Ellátási kötelezettsége van, amit csak bizonyos, nagyon szigorúan szabályozott esetekben utasíthat vissza (törsz-zúzol).

A betegjogi képviselő elérhetőségei minden egészségügyi intézményen kint vannak, neki kell panaszt tenni.

De ez egy tipikus eset, nem hiszem, hogy érdemben foglalkoznának vele.

2014. aug. 15. 10:37
 2/7 A kérdező kommentje:

szóval még tipikus eset is ... hát szép.

és az senkit nem zavar h sztem ez vastagon bűncselekmény?

2014. aug. 15. 10:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Velem is volt ilyen. én megmondtam neki, hogy vagy most kivizsgál rendesen, vagy úgy beperelem, h egy életre bevonják az engedélyét.

Akkor érdekes egyből volt rám ideje.

Amúgy egy ideje már csak magánrendelőkbe járok. Az állami rendszer sajnos kerülendő!

2014. aug. 15. 11:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Alapeset. Megoldás: keményen visszapofázni, meg -akár nemlétező- jogász rokonokra hivatkozni, akik betegjogi pert indítanak, aminek a terheltje ő lesz, ha nem lát el megfelelően.

Kb. ennyi.

2014. aug. 15. 12:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Sajnos ez valóban megszokott eset. Én is ismerek több ilyen orvost, aki egy paraszt a kórházban; a magánrendelésen viszont korrekt és jó szakember. Van köztük fogorvos, nőgyógyász, bőrgyógyász, belgyógyász... és mindegyik így viselkedik. A betegjogi képviselő pedig ba-szik az ilyen esetekre. Így is kevés az orvos és ha a maradékot is kicsinálják, megszűnik a TB alapú ellátás Magyarországon.

Mondjuk az a szerencséjük, hogy általában aki oda jut, az nincs olyan állapotban, hogy ugráljon. Viszont ha véletlenül kifog egy vehemensebb rokont, akkor megnézheti magát.

(A diktafon egyébként jó ötlet. Ha mást nem, akkor fel kell tenni az internetre, el kell küldeni az újságoknak és talán azzal ki lehet csinálni az orvost.)

2014. aug. 15. 13:00
 6/7 A kérdező kommentje:
igen, az a baj h tényleg max azzal, mert hivatalos úton tök hiába tesz az ember panaszt pl kórházigazgatónál, betegjogi képviselőnél stb, úgyis kimossák, és nyilván neki lesz igaza, én pedig csak hazudhatok.
2014. aug. 16. 11:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Illetékes orvosi kamarának kell egy panaszt benyújtani, akik kivizsgálják az esetet.
2014. aug. 17. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!