Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol és kinél van mód panaszt tenni az anyakönyvvezetőre?
Egy kis polgári szertartásunk volt szűk családdal, hétköznapi napon. Nem az a hölgy vezette le, akiről előzőleg szó volt (gondolom, hónapokkal előtte még nem tudta, hogy akkor szabin lesz, vagy más programja akadt közben), és ott derült ki, hogy egy huszonegy-két éves leányzó vezeti le a szertartást.
Arról volt szó, majd át lesz beszélve előtte, mi hogyan történik, nem így volt. Elhadarta, hogy ez és ez a rész le lesz rövidítve, mert ez csak egy hétköznapi esküvő...
Az összeadásunk egy eldarált mondat volt, a szöveg, amit felolvasott, kritikán aluli, a pezsgőnktől látványosan undorodott koccintáskor (a Törley nyilván neki nem minőség), és végig flegma, lesajnáló képet vágott.
Akkor szerencsére nem tudta elrontani az örömünket, csak utólag bosszantó belegondolni, mert ráadásul nem kaptunk papírt sem arról, amivel mehetek névváltoztatás miatti okmánycserére, emiatt le kellett mondanom az előre lefoglalt időpontomat az okmányirodában.
Még a vendégek is megjegyezték utólag, hogy olyan volt a lány, mint aki minél hamarabb végezni akar...
Volt esetleg más is hasonló helyzetben?
Mi a helyi jegyzőnél tettünk panaszt az esküvőnk után.
Az hogy a pezsgő nem ízlett neki, szerintem a legkevesebb.
Milyen papírt nem kaptatok, nem adtak házassági anyakönyvi kivonatot, mert csak az kell hozzá.
Anyakonyvi hivatal vezetojenel.
OFF Ha arrol volt szo, hogy at lesz elotte beszelve, akkor eselyes, hogy nem artott volna jelentkeznetek, hogy hoppa, itt vagyunk, mikor tudunk beszelni?
"OFF Ha arrol volt szo, hogy at lesz elotte beszelve, akkor eselyes, hogy nem artott volna jelentkeznetek, hogy hoppa, itt vagyunk, mikor tudunk beszelni?"
Arról volt szó, x idővel a szertartás előtt tanúkkal együtt megjelenünk, és átbeszéljük a menetét. A bejelentkezésünkkor ebben maradtunk azzal a másik anyakönyvvezetővel. Azt mondta, elég akkor keresnünk egymást addig, ha valami változás van.
Nem lehet, hogy csak unszimpatikus volt és kész? Lehet ő is ideges volt, azért tűnt úgy, mintha sietett volna. Ha fiatal, valószínű még nincs tapasztalata.
Te sem tűnsz túl nyitottnak vele szemben, kicsit olyan mintha lenéznéd a kora miatt...
Őszintén én pont le...rom, hogy mit mond majd az anyakönyvvezető, mit rövidít le, a lényeg, hogy érvényes legyen :D Azt meg honnan veszed, hogy undorodott a pezsgőtől? Ez kicsit olyan már mit a kákán a csomó...
Amúgy biztos lehet panaszt tenni, de mit érsz vele? És mit mondassz, vagy mit írsz a panasz könyvbe, hogy fiatal volt és undorodott a pezsgőtöktől? Mert ez nem komoly indok.
Miért nem kérdeztél rá, miért nem kaptál papírt?
24-N
Ahogyan itt leírtad, ugyanígy írj egy panaszlevelet a jegyzőnek. Írd le nagyon részletesen, hogy mi történt. Ő majd elolvasás után továbbítani fogja az illetékesnek.
Mindenképpen ajánlva add fel. Így biztos lehetsz abban, hogy kifogják vizsgálni az ügyedet.
Jobb, ha nem szóban adod elő a panaszodat, mert ha valaki "bentről nyomja" a 21 éves csajt nem lesz semmi belőle, legfeljebb jót röhögnek.
Ha mások is panaszt tesznek mondjuk a szüleid, biztos lehetsz abban, hogy ügye lesz a hivatalban.
Undorítóak vagytok, hogy elsőként a korába köttök bele.
Én 21 évesen lettem óvónő, mindenki lesajnált, és voltak akik hetekig nem hozták a gyermeküket, amikor én voltam a délelőttös. Ez annyiban változott év végére, hogy amikor a gyermekek úgy tudták, hogy az én délelőttös hetem van és véletlenül a kolléganőm volt ott, sírni kezdtek.
Szerencsére több szakmám is van így ott is hagytam ezt a helyet...
Minden esetre nekem nem tűnik komoly, valós indoknak amiket leírsz. Ha ennél komolyabb érveket nem tudsz felhozni (pl. beszólt, rosszul mondott valamit, elkésett stb.) akkor nevetségesnek fogsz hatni.
És Te mégis hány éves vagy? Te mindig jól végzed a munkádat?
Ez tényleg csak egy hétköznapi esküvő, és értem, hogy igen Nektek ez AZ esküvő, de neki egy a sok közül. Mondom úgy, hogy most kezdtem el szervezni a sajátomat. De pont nem érdekelne, ha ki lehetne hagyni a polgárit és elég lenne csak aláírni, mint egy szerződést, nekem az is megfelelne. Nem az anyakönyvvezetőért megyek oda.
Úgyhogy, még egyszer átgondolnám a panasztevést, mert ez eddig még nem elég...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!