Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol és kinél van mód panaszt tenni az anyakönyvvezetőre?
Egy kis polgári szertartásunk volt szűk családdal, hétköznapi napon. Nem az a hölgy vezette le, akiről előzőleg szó volt (gondolom, hónapokkal előtte még nem tudta, hogy akkor szabin lesz, vagy más programja akadt közben), és ott derült ki, hogy egy huszonegy-két éves leányzó vezeti le a szertartást.
Arról volt szó, majd át lesz beszélve előtte, mi hogyan történik, nem így volt. Elhadarta, hogy ez és ez a rész le lesz rövidítve, mert ez csak egy hétköznapi esküvő...
Az összeadásunk egy eldarált mondat volt, a szöveg, amit felolvasott, kritikán aluli, a pezsgőnktől látványosan undorodott koccintáskor (a Törley nyilván neki nem minőség), és végig flegma, lesajnáló képet vágott.
Akkor szerencsére nem tudta elrontani az örömünket, csak utólag bosszantó belegondolni, mert ráadásul nem kaptunk papírt sem arról, amivel mehetek névváltoztatás miatti okmánycserére, emiatt le kellett mondanom az előre lefoglalt időpontomat az okmányirodában.
Még a vendégek is megjegyezték utólag, hogy olyan volt a lány, mint aki minél hamarabb végezni akar...
Volt esetleg más is hasonló helyzetben?
Az önkormányzat szociális osztályán azért felmennek a jegyzőhöz, mert nem veszik előbbre a segély ügyüket.
Nem, hogy egy ilyen eset után!
Egy esküvő (ruha, vacsora, frizura, szertartás)nem kis pénzbe kerül a családnak. Persze vannak akiknek ez mit sem számít, csak írják alá a "szerződést" minél hamarabb, és bulizhassanak a barátokkal.
Van olyan is aki nem tud ezen csak úgy röhögni. Mert nem így tervezte, nem így képzelte el a szertartást.
A nagy nap után szívesen visszagondol "aki normális" arra, hogy milyen volt, mi nem sikerült jól, vajon hogy érezték magukat a vendégek, apró részletességgel átbeszéli a család a történteket.
Sok apróságból éreztem. De talán azt mondtam volna, hogy biztos csak én látom így, ha a férjem nem ugyanerről számol be, ahogy a tanúm és több családtag is, akik ezt nem az én panaszomra fejtették ki, hanem csak úgy megjegyezték később. De igen, nyilván én láttam rosszul, mert nem voltam a leányzó korával megbékülve. :D
A 19-es válaszadó fején találta a szöget. Én is ilyennek képzeltem el az anyakönyvvezetőt, és az a hölgy, aki eredetileg tartotta volna, pont ilyen is volt. De sajnos nem tudtam, hogy nem ő lesz, mert nem jelezték, csak ott szembesültem vele. A csere viszont továbbra sem zavart volna, ha nem tapasztaljuk azt, amit tapasztaltunk. Ennyi.
Egyébként nem én akarok panaszra menni, hanem a férjem. Ő kérte, kérdezzem meg valahol, kinél kell... Most főként azon húzta fel ő is magát, hogy emiatt mondhattuk le az időpontot a személyi cserénél, amit direkt egy hónappal korábban megkértem a hosszú várakozó lista miatt... A további okmányaimat szintén csúsztatnom kell.
Az a bajom a válaszaiddal, ex-óvónéni, hogy te beskatulyáztál engem az alapján, amit te kiéreztél a kérdésemből (holott épp engem vádoltál azzal, hogy ítélkeztem), aminek a valósághoz semmi köze, és ebből nem engedsz. Mi volt a konkrét bajom? Írtam, hogy flegma volt. Bocsánat, film nem készült, így nem tudom lejátszani, hogy értsd, ezt ott kell tapasztalni. De hidd el, ha más is így látta, alighanem nem arról van szó, hogy én vagyok a hisztérika. Ami tőlem igen távol áll nem mellesleg.
Kedves Kérdező!
Még mindig nem értjük egymást, de mindegy. Neked nem tetszik, hogy nem értek, vagy nem teljesen értek Veled egyet, továbbra is úgy érzem ilyen ügyekért kár futkorászni panaszra, mert visszaváltoztatni úgysem tudod, másrészt csak tovább idegesítenéd magad, kár az idődet pazarolni.
Másrészt nem azt mondtam, hogy számomra aláírni semmit nem jelent és hamar túl akarok lenni rajta...De nem attól lesz nekem felemelő érzés az esküvőm, hogy az anyakönyvvezető hogyan issza (vagy nem issza) meg azt a pohár pezsgőt...Az nálam lelkiekben jelent sokat, ha szerencsém van ezt megerősíti az anyakönyvvezető beszéde, de ha nem hát ez van. Attól Nekem még hatalmas dolog lesz az, hogy férjhez mentem, nem attól lesz még nagyobb az élmény, az érzés, hogy csak aláírtam mint egy szerződést akárhol, vagy épp az anyakönyvvezető milyen volt. A tény, a tett a cselekedet, az aláírt anyakönyv jelent majd mindent, nem az, ami a hivatalban történt. Apropo, értő olvasás, amit az előbb felhoztál...
Összeházasodtatok, aláírtátok, örvendjetek egymásnak és ne bosszúskodjatok...
Bár...
Nekem teljesen jó úgy is, ha elmész reklamálni.
"A te pedagógiád szerint más esküvője csak egy hétköznapi esküvő?
A kérdezőt szerinted érdekli, hogy egy volt e a sok közül?
Kívánok Neked is hasonlókat érzéseket életed nagy napján!"
Akinek az élete nagy napját az befolyásolja hogy egy állami dolgozó mit csinál az még nagyon éretlen. A nagy nap nem a külsőségekről kellene szólni.
Hogy mit várhat 26-os!?
Pl. azt, hogy tudomása legyen erről az esetről Neki és a főnökének is egyaránt. Mondjuk abból az apropóból, hogy ne történjen hasonló a jövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!