Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol és kinél van mód panaszt tenni az anyakönyvvezetőre?
Egy kis polgári szertartásunk volt szűk családdal, hétköznapi napon. Nem az a hölgy vezette le, akiről előzőleg szó volt (gondolom, hónapokkal előtte még nem tudta, hogy akkor szabin lesz, vagy más programja akadt közben), és ott derült ki, hogy egy huszonegy-két éves leányzó vezeti le a szertartást.
Arról volt szó, majd át lesz beszélve előtte, mi hogyan történik, nem így volt. Elhadarta, hogy ez és ez a rész le lesz rövidítve, mert ez csak egy hétköznapi esküvő...
Az összeadásunk egy eldarált mondat volt, a szöveg, amit felolvasott, kritikán aluli, a pezsgőnktől látványosan undorodott koccintáskor (a Törley nyilván neki nem minőség), és végig flegma, lesajnáló képet vágott.
Akkor szerencsére nem tudta elrontani az örömünket, csak utólag bosszantó belegondolni, mert ráadásul nem kaptunk papírt sem arról, amivel mehetek névváltoztatás miatti okmánycserére, emiatt le kellett mondanom az előre lefoglalt időpontomat az okmányirodában.
Még a vendégek is megjegyezték utólag, hogy olyan volt a lány, mint aki minél hamarabb végezni akar...
Volt esetleg más is hasonló helyzetben?
Nem, nem a kora miatt néztem le alapból, hisz én sem vagyok sokkal idősebb nála. De gondoltam, hogy ez fog lejönni belőle... Ezt csak úgy adatként leírtam.
Semmi gondunk nem lett volna, ha normálisan csinálja, nem tesz megjegyzéseket, és nem ordított volna róla ez a flegma magatartás. Elhiszem, hogy nincs nagy gyakorlata, hisz látszott. De a tapasztalatlanság még nem függ össze a modortalansággal. Bakikkal semmi bajom nincs, hisz abban mi is jeleskedünk, azon inkább nevetek mindig.
A pezsgőzésnél többfelé is néztem, és véletlenül épp láttam, ahogy elborzong és vágja a pofákat rá, majd a szertartás szervezővel váltott sokatmondó pillantást, mire az a segítségére sietett, és tálcára visszavette a poharát, amit ő hálásan meg is köszönt neki.
Nem kérdeztem rá a papírra, mert az esküvőmkor nem jutott eszembe ezzel foglalkozni. Épp fotózkodtunk, gratuláltunk, mire végeztünk, ő sehol sem volt. Különben is úgy gondoltam, majd nászút után bemegyek a papírért, ami kell, és elintézem. Ami még nem volt kész...
Mint mondtam, ez utólag erősödik fel, akkor nem érdekeltek a bakik, sem semmi. A lényeg megvolt, össze lettünk adva.
Csak úgy érzem, azért, mert én nem fizettem nekik plusz pénzt a hétvégi esküvőért, és nem volt nagyszabású, még nem kell éreztetni az emberrel. Nyilván nem kell, hogy meghatódjon, senki nem ezt várta tőle. Vezesse le, és kész. De uralkodjon magán annyira, hogy akármit is gondol, az ne üljön ki az arcára. Ez szerintem nem nagy kérés.
Szóval ez nem a kákán a csomót esete. Mint írtam a kérdésben, kihangsúlyozta, hogyan szokták rövidíteni a ceremóniát ilyen esküvőknél, mint a miénk...
De neked is hasonló lelkes anyakönyvvezetőt, kedves 7-es válaszadó, és majd meglátom, mit szólsz. :) Az biztos, más nő már ott kiveri a balhét és hisztirohamot kap, amit én akkor sztoikusan kezeltem.
Nezd kerdezo. En pl ki nem allhatom a pezsgot, legyen az utszeli vagy Moet Chandon. Ennyi erovel en is biztos bunko vagyok, ha illembol belekostolok, de nem tudok parancsolni az arcomnak, amikor felfordul tole a gyomrom. Ha visszautasitja akkor nyilvan azert lesz bunko a szemedben.
Egy hazassagi anyakonyvi kivonat kiallitasa kb 5 percet vesz igenybe, eleg hihetetlenul hangzik, hogy "nem volt kesz", plane, hogy nincs minek kesznek lennie, csak kinyomtataja a lapot es alairja.
Nyilvan ha 5 vendeg van, nem kerit akkora feneket a dolognak es nem ir masfel oras beszedet, hiszen ti se keritettetek neki nagy feneket, ugye.
Fizetni meg nnem neki fizetsz, megcsak nem is a hivatalnak, hanem az allamnak, abbol neki, nekik semmi hasznuk.
Kedves 10-es Óvónőcske!
Miről csacsorászol itt?
"Ez tényleg csak egy hétköznapi esküvő, és értem, hogy igen Nektek ez AZ esküvő, de neki egy a sok közül"
A te pedagógiád szerint más esküvője csak egy hétköznapi esküvő?
A kérdezőt szerinted érdekli, hogy egy volt e a sok közül?
Kívánok Neked is hasonlókat érzéseket életed nagy napján!
7-es vagyok. Hidd el nem fog érdekelni az anyakönyvvezető. Már most sem érdekel. Sőt, előre nem is nagyon foglalunk dátumot, két tanun kívül nem nagyon szeretnénk mást a polgárira. Mint mondtam nekem az is megfelelne, ha aláírhatnánk mint egy szerződést a bankban.
Nekem ne zengjen ódákat és közhelyeket egy idegen :)
Amiket leírtál azok után is azt gondolom, amit korábban megfogalmaztam.
13!
Igen hétköznapi. Az én esküvőm is annak a pár meghívottnak lesz fontos aki ott lesz. Nem fogja az egész ország szívét megdobogtatni. Mások számára hétköznapi lesz. Nekem pedig nagy és felemelő pillanat.
Ha az anyakönyvvezető hibázott is, nem olyan jelentős mértékben, hogy ezért érdemes legyen cirkuszolni. Ha undorodott a pezsgőtől, akkor az is róla árulkodik.
És nem kell óvónőcskézni, nem hat meg :)
12:
Nem kell szeretni a pezsgőt, én sem szeretem. Bár ez kifejezetten ízlett, amit vettünk. Ha meg nem tetszik neki, akkor ne igya, szerintem nem kényszer. Mondta volna, hogy elnézést kérek az ifjú pártól, hogy én csak koccintok, mert nem szeretem. Képzelt, cseppet sem érdekelt volna.
Épp ezért érdekes számomra is, miért nem lett kész vele közel egy hete. Pedig így van. Beszéltem egy másikkal, mivel ő nem volt bent, azt mondta, még nem intézte el a múlt heti esküvőket a hölgyemény... Amik közül a miénk lehetett időrendben legelőbb.
A beszéddel nem az volt a baj, hogy rövid volt, nem tudom, egyesek miért költenek más jelentéstartalmat a leírt kérdésemhez, mint ami ott áll. Leírom, hogy huszonegy-két éves, biztos gúnyból írom le, vagy az a fő gondom. Meg a rövidsége miatt nem tetszett a beszéd, noha erről egy büdös szót sem mondtam.
Tudom, hogy kinek fizetek, de egyszerűen éreztetve volt velünk, hogy jaj, ezek kis olcsó jánosok, ezeknek minden mindegy, mert nem tartanak másfél millás esküvőt. Igazatok van, egy árva szót sem szólhatnék akkor sem, ha odahányja a pezsgőt, és végigröhögi a szertartást, mert ez neki csak egy esküvő. Én kérek elnézést!
Kérdező, nem erről van szó, de látom, Te csak azt bírod folyamatosan hangsúlyozni, hogy éreztette Veletek, hogy olcsójános esküvő! Miből érezted ezt? Mivel éreztette ezt?
Miért nem röhögtetek egyet azon, hogy de idióta, húzza az orrát a pezsgőnek és léptek túl rajta?! Mondott a beszédében bántót, célozgatott valamire?
Mert én még mindig nem értem konkrétan mi volt a baj. Azt belátom, hogy a papír kitöltése valóban csúszik, ez tényleg hiba.
Anyakönyvezető csak egy olyan köztiszteletben álló személy lehet, aki nem raccsol, nem hadar, nem húzgálja a száját nem fintorog. Minden helyzetben tud uralkodni magán, nem a baromfi van. Nem ír olyan szöveget ami kritikán aluli. Pláne ha ezt vendégek is visszajelzik.
"volt a lány, mint aki minél hamarabb végezni akar..."
Ilyet még nem halottam.
:) Nem veszem sértésnek, hogy óvónőcskéztek, nem vagyok az..
Másrészt meg szerintem megy nekem az értő olvasás, Te is gyakorolhatod. Eddig még senki nem válaszolta azt, hogy milyen szerencsétlen volt az anyakönyvvezető, vérszemet kapva fuss és reklamálj. De őszintén, mi értelme is lenne? Csak azért haragszol mert nem értek egyet.
Teljesen normális hangnemben írtam, csak épp nem értettem Veled egyet. Bocsánat, azt hittem a kívülállók véleményére vagy kíváncsi.
Miért nem lehet ilyen dolgokon átlépni nevetve? ha úgy is volt, ahogy Te megélted, férjhez mentél, kész passz. Ha minden közalkalmazottat feljelentenék a főnökénél aki paraszt velem, vagy rossz a modora, akkor egész nap azzal lennék elfoglalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!