Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hol és kinél van mód panaszt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hol és kinél van mód panaszt tenni az anyakönyvvezetőre?

Figyelt kérdés

Egy kis polgári szertartásunk volt szűk családdal, hétköznapi napon. Nem az a hölgy vezette le, akiről előzőleg szó volt (gondolom, hónapokkal előtte még nem tudta, hogy akkor szabin lesz, vagy más programja akadt közben), és ott derült ki, hogy egy huszonegy-két éves leányzó vezeti le a szertartást.

Arról volt szó, majd át lesz beszélve előtte, mi hogyan történik, nem így volt. Elhadarta, hogy ez és ez a rész le lesz rövidítve, mert ez csak egy hétköznapi esküvő...

Az összeadásunk egy eldarált mondat volt, a szöveg, amit felolvasott, kritikán aluli, a pezsgőnktől látványosan undorodott koccintáskor (a Törley nyilván neki nem minőség), és végig flegma, lesajnáló képet vágott.

Akkor szerencsére nem tudta elrontani az örömünket, csak utólag bosszantó belegondolni, mert ráadásul nem kaptunk papírt sem arról, amivel mehetek névváltoztatás miatti okmánycserére, emiatt le kellett mondanom az előre lefoglalt időpontomat az okmányirodában.

Még a vendégek is megjegyezték utólag, hogy olyan volt a lány, mint aki minél hamarabb végezni akar...

Volt esetleg más is hasonló helyzetben?

2014. aug. 18. 18:22
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
35%

Kérdező, ne is haragudj, de mindenkit leidiótázól-hülyézel, aki nem Veled ért egyet. Igen komoly és felelősségteljes hozzáállás.

" De mindenesetre az ellenségemnek sem kívánnám ezt a hölgyeményt anyakönyvvezetőnek!!!"- Írod ezt, miközben az előző soraidban mindenkinek viszont kívánsz egy hasonló anyakönyvvezetőt annak, aki nem ért egyet ezzel a nevetséges hisztivel kapcsolatosan.

Őszintén nekem kívánhatod, mert ha az anyakönyvvezető paraszt vagy modortalan lesz a polgári szertartásomon, kb. az ő szegénységi bizonyítványom lesz, és a házasságom első napjait, nem azzal fogom eltölteni, hogy ezen morrogjak magamban és panaszlevéllel futkorásszak...

Azt is írod, hogy nem az a bajod, hogy hogyan itta a pezsgőt, meg nem a kora. Pedig a kérdésed alatti magyarázkodásban erre a két dologra élezed ki a dolgot.

Mindegy, itt csak annak van igaza, aki Veled egyetért

2014. aug. 19. 12:58
 52/64 anonim ***** válasza:
0%
* bizonyítványa (azt akartam írni először h nem azén szegénységi bizonyítványom lesz, hanem az övé, ezért írtam el, elnézést)
2014. aug. 19. 13:00
 53/64 anonim ***** válasza:
45%
Komolyan érettséghez kellene kötni az esküvőt.
2014. aug. 19. 13:07
 54/64 anonim ***** válasza:
33%
Szánalom, ami itt megy...
2014. aug. 19. 14:37
 55/64 A kérdező kommentje:

"Azt is írod, hogy nem az a bajod, hogy hogyan itta a pezsgőt, meg nem a kora. Pedig a kérdésed alatti magyarázkodásban erre a két dologra élezed ki a dolgot."

Ez azért van, mert, ha nem vetted volna észre, mindenki ezen lovagolt a válaszadók közt. Más sem ment, hogy hú, de ki fognak minket röhögni, ha a pezsgő miatt reklamálunk, közben egy büdös szóval sem mondtam, hogy egyáltalán ezt szóvá tennénk ott. Egy-két válaszadó pedig rám vetítette ki az ő életében elszenvedett sérelmeit, ami a kora miatt érte a szakmájában (pl. az exóvónő), holott nálam szó sem volt róla, hogy amiatt problémáznék a lányon.

Nem ezzel töltöm a házasságom első napjait, nászúton voltunk, most pedig, míg nem dolgozom, szerettem volna elintézni a nevem átírását, ami ugyebár nem jött össze, és eléggé felbosszantott. Holnaptól már újra dolgozom (bár ünnepnap lévén úgysincs ügyfélfogadás), és nehéz lesz ezt összehangolnom a munkarendemmel.

Nem fogok panaszlevélért futkosni, mivel, mint már ezerszer leírtam, én nem fogok panaszt tenni. Férjem meg tesz, amit jónak lát, én nem buzdítom rá. Nekem annyit nem ér.

Nem, nem azoknak a válaszával vagyok elégedett, akik velem értenek egyet, hanem akik FELFOGTÁK a kérdést, és nem folyamatosan kötekednek velem. Itt a többség belém kötött hol ezért, hol azért, és nem a kérdésemre válaszoltak, hanem engem állítottak be hisztérikának, miközben azt nem bírták felfogni, amiért eredetileg a kérdést feltettem.

Érettséghez kéne kötni a házasságot? Hát igen, az meglehet. Nekem megvan a kellő érettségem hozzá; nem is értem, vadidegenek hogy mernek engem vagy a kapcsolatomat minősíteni pusztán azért, mert zavart minket, hogy mindenkitől negatív visszajelzést kaptunk az anyakönyvvezető kapcsán. Engem még a saját tapasztalatom nem is zavart volna, ha nem erősítenek meg mások, hogy igenis jól éreztem a flegmaságot és a nemtörődömséget a részéről...

Lehet, hogy a többségnek a polgári egy nagy semmi, nyilván azért vannak, akik hétközben kéttanúval megejtik, mert a flancolós szombati lagzi az etalon, de mi nem ilyen beállítottságúak vagyunk. Mi egy szerény kis polgári szertartást akartunk, aminek lett volna egy letisztult, egyszerű, de szeretetteljes hangulata, és amit némiképp elrontott ez a "daráljuk le gyorsan" szertartás.

És itt megkaptam az egyik válaszadótól, hogy nekünk a külsőségek a fontosak. Persze, azért volt pár résztvevős esküvőnk! Költhettünk volna többet rá, tarthattuk volna szombaton, és lehetett volna 100 fős lagzink, mert nem az anyagiak szabtak ennek gátat. De nekünk egy csendes kis ceremónia volt a lényeg, de ma a tescos húspultnál normálisabban bánt velünk az eladó, mint ott az anyakönyvvezető. Mégis az itteni válaszadók szerint még én szégyelljem a pofám, és én vagyok a hisztérika és az éretlen....

Nem először tapasztaltam GYIK-en, hogy csurig van megkeseredett, idióta nőszemélyekkel, akik nem válaszolni járnak ide, hanem kötekedni! Ez legyen életük fő öröme! Legalább ismét rájöttem, az emberektől jót nem érdemes várni, mert úgy látszik, az átlagember számára ez a viselkedés teljesen elfogadott. Még szerencse, hogy ez mit sem változtat a mi összetartozásunkon, és ettől függetlenül a szépre fogok emlékezni.

2014. aug. 19. 14:57
 56/64 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem kissé túlreagálod a dolgot... de valószínűleg levél formájában kellene próbálkozni..

És akkor mi van ha nem ízlett neki a pezsgő? Mi is utáljuk, és gyerekpezsgőt vittünk. Nem volt semmi gond...És ha pofát vágott volna hozzá, kit érdekel?

Sőt, az anyakönyvvezető még ki is merészelt röhögni a férjemmel együtt, mert elsőre a középső ujjára próbáltam rátuszkolni a gyűrűt, és egy nagy nevetéshalmaz lett belőle...(furán tartotta a kezét, és nem láttam rendesen, hogy rossz ujjal próbálkozom)

Szörnyű komolyan...(remélem érezni az iróniát)

Szerintem szimplán csak nem volt még tapasztalata, és ideges volt. A kora miatt lenézni a lányt pedig egyenesen szánalmas.

2014. aug. 19. 16:00
 57/64 anonim ***** válasza:
19%

Sőt, azt még el is felejtettem leírni, hogy a fotózás végefelé szó szerint kitessékeltek minket a teremből, mert hogy jöhetne a következő pár.... pedig déli 12 kor kezdődött, és fél 1 kor már az étteremben voltunk, tehát nem tököltünk sokat... és mégis...

És akkor mi van? Kit érdekel? Nem ezzel voltunk elfoglalva, hanem a nagy napunkkal és hogy végre összeházasodtunk:)

Neked is erre kéne gondolni, és túllépni azon hogy esetleg nem volt szimpi a csaj viselkedése. Nézd másképp. Biztos irigykedett hogy téged elvesznek, őt meg nem:)

2014. aug. 19. 16:16
 58/64 anonim ***** válasza:
26%

Egyetértek Mr King válaszával!

És szerintem a válaszadók nagy része FELFOGTA a kérdést (nem tudom miért titulálod gyengeelméjűnek a nagy részét) csupán nem értenek Veled egyet. Ennyi. Ettől még nem hülye, vagy idióta senki.

2014. aug. 19. 16:59
 59/64 anonim ***** válasza:
16%
Hát Veled tényleg nem érdemes, de írták ezt már itt előttem is. Én befejeztem. Jó zsörtölődést!
2014. aug. 19. 17:16
 60/64 anonim ***** válasza:

Csak a névváltoztatással kapcsolatban szólnék hozzá:

Nekem júliusban volt az esküvőm, és hasonlóan nem kaptunk házassági anyakönyvi kivonatot. (Bár minket erről az anyakönyvvezető tájékoztatott is, hogy csak jelképesen írjuk alá.)

Az okmányirodában pedig szóltam, hogy mikor volt az esküvő és hogy nekünk már elektronikus formában adott a házassági anyakönyvi kivonatunk, ők pedig egyszerűen megkeresték a rendszerben (és már nemsokára meg is kapom az új irataim).

Szerintem emiatt ne mondj le időpontot.

2014. aug. 19. 17:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!