Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az anyósom azt akarja, hogy az ő ruhájában menjek férjhez. Hogy mondjam meg hogy én ezt fel nem veszem?
nagyon jóban vagyunk és most, hogy megolt az eljegyzés elmondta, hogy ő mindig a lányának tartogatta a ruhát, de a lánya nem fért bele, így nekem adja,
.hogy mindig az volt az álma, hogy ráhagyományozza valakire. meg hogy élete legszabb napja lesz, mikor a legkisebb fia feleségül veszi a szerelmét, aki ezt a ruhát viseli, maiben ő is megkötötte a boldog házasságát. és hogy anno ez a ruha milyen divatos volt, mindenki irigyelte, mert akkoriban nem volt pénz ám ilyenre(csak ők jó módúak voltak akkoriban), külön neki varrták a legszebb anyagból. de nagyon csúnya! kb így néz ki: [link]
csak még ráadásul a nyaka is zárt és tiszta buggyos a válla. de amúgy ugyanilyen anyag. most hogy mondjam meg neki? nem akarom megbántani.
Jaj istenem, szegénykém! :(
Ez nagyon nehéz, mégpedig azért, mert végletekig igazad van, ugyanakkor anyóst is meg lehet érteni, hogy ez az álma! Biztosan rengeteget jelent neki az a ruha. DE! Én úgy gondolom, ha azt az utat választod, hogy kitartasz az álláspontod mellett (és ezt tartom jobbnak!), hogy a Te napod és a magad által választott ruhában leszel, akkor csak úgy nem lesz sértődés a dologból, ha anyósod van annyira intelligens, hogy megérti, ez a Te nagy napod, ilyen soha az életben mégegy nem lesz, a Te életed, Te döntesz róla. De ekkor javaslom, hogy a leendő férjeddel közösen mondjátok meg neki és nagyon finoman fogalmazva, még véletlenül sem bántóan. Sajnos abban az esetben viszont, ha nem elég intelligens, számíthatsz rá, hogy bántásnak veszi és megsértődik. Ti döntsétek el, mi mennyit ér meg. Sok sikert, majd írd meg a fejleményeket!
Az jó dolog, hogy úgy érzed, jó a kapcsolatod a jövendőbeli anyósoddal - mert bizony azért van itt sok "nehogymár az anyós mondja meg" válasz, mert sok embernek sajnos nem jó. Generációk közti probléma, évszázadok óta :D
Viszont ezzel a hozzáállásoddal tényleg meg fognak enni, nemcsak az anyósjelölt, hanem úgy általában az emberek. Kompromisszumra is hajlasz, no de mi a kiindulási alap? Hogy szerinted csúnya a ruha. Egyszerű kérdés, egyszerű válasz: szép a ruha szerinted, felvennéd? Válaszod: nem.
Engem az én esküvőmön hidegen hagyna az, hogy kinek mi az álma. Aznap az én álmom, megalkuvások nélkül. Főleg, ha még "csúnya" is az az elképzelés, amit rád akarnak adni.
Kettős mérce: az anyósjelölt megtenné-e azt magával, amit ő megtesz mással? Vajon ő is felvette volna-e anno az ő esküvőjén azt, amit még az ő anyósjelöltje megálmodott őelőtte neki? Így utólag meg bármilyen válasz adható .. Alapkérdés: miről is szól az esküvő? Kinek mije, ki milyen szerepben van ott?
Szerintem ha tisztázzátok ezeket a fogalmi kérdéseket a pároddal és az anyósjelölttel, és egyazon álláspontra juttok, akkor előbbre viszi az ügyet - amit én is a fentiekben tervezgetett ruhaátalakításban látok. Viszont jobb az azonos álláspont, mert így a döntésekben már nem lesz tüske.
Boldog házas- és családi életet kívánok Nektek!
kis békepárti
ha tényleg jóban vagy vele, akkor szerintem meg fogja érteni
próbáld meg tapintatosan elmagyarázni neki, hogy manapság másmilyen a divat és neked is van egy elképzelésed és az különbözik az ő ruhájától
nekem is tetszik az átalkításos ötlet
Én csak azt nem értem, hogy miért kéne költeni az átalakítgatásra, mikor már kinézte milyet akar és az köszönő viszonyban sincs az anyós-ruhával, hiába alakítják át.
Arról nem beszélve, ha anyós azt akarja, hogy az ő ruháját vedd fel, akkor az övét akarja látni, nem egy másikat, ami az ő szétszabdalt gyönyörűségéből lett.
voltam ma délelőtt az anyósomnál. sokat gondolkodtam rajta, hogy mit tegyek, de én a kompromisszum felé hajlottam. meg úgy vagyok vele, hogy az esküvő a családjainkról is szól egy kicsit, szóval én rugalmasan és nyugisan kezelem. amíg az is benne van, amit én szeretnék. úgyhogy megmondtam neki, hogy szeretném egy kicsit átalakítani az én ízlésemnek megfelelően, elmondtam neki az ötleteimet és hogy csak a templomin szeretném viselni, mert én is kinéztem magamnak egy ruhát. először láttam hogy nincs oda az ötletért, de aztán jött a párom is és ő is azt mondta, hogy így sokkal szebb, neki is jobban tetszik, ilyesmi. szóval megenyhült, azt mondta végülis ettől a ruha nem sokat változik és amúgyis eltelt több mint 25 év a 2 esküvő között, változnak az idők. megbeszéltem vele, hogy keressen nekem varrónőt, találják ki mit lehet az ötletekből szépen megcsinálni plusz ha neki is eszébe jut valami akkor azt is lehet. a végére már ő is lelkes volt.
tudom sokan azt mondjátok ez gyengeség meg minden, de én nem érzem annak. nem félek attól, hogy ránk száll, nem az a fajta nő. meg amúgyis a saját családjából mindenki t*jik a fejére, még velem beszélget a legtöbbet. nem akartam nagyon megbántani. én nem erőszakosságot látok ebben a ruha dologban. és tényleg rugalmasan kezelem. pl a párom unokahúga lesz a koszorúslányom, neki is megengedtem, hogy olyan színű ruhát választ, ami neki tetszik és olyan fazont, amiben jól érzi magát.
mégegyszer nagyon köszönöm a tanácsokat, sokat segítettetek!
Ez a TE esküvőd, az a bizonyos nao csak TE rólad fog szólni , ne hagyd hogy az legyen amit más akar !
Ha te másik ruhát néztél ki , vedd meg és kész!
Mindenképpen mond meg neki , mert ez a TE esküvőd, én sem örülnék neki ha anyósom 20 éves ruháját kéne hordanom :S
köszönöm.
egyébként én úgy gondolom hogy legalább annyira szól a páromról is, mint rólam. sőt, ugyanannyira. ő mégis el van intézve egy szép öltönnyel és azzal, hogy a tanúját ő választja ki. nekem fontos az esküvőnél, hogy családias legyen, hiszen biznyos értelemben a családjaink is "összeházasodnak". nyilván mi fogunk együtt élni, stb, de én szeretném, ha kicsit róluk is szólna. nyilván van, amire már én sem vagyok hajlandó(mint pl ezt a ruhát ebben a formában felvenni), de ha nem kell érte teljesen feladnom, ami nekem tetszik, akkor ám legyen. nekem ígyis-úgyis életem egyik legszebb napja lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!