Anyósom miért ilyen, mit tudok tenni?
10.000 Ft-os váratlan kiadásra sincs pénzetek, de a férjed most adott neki 50.000-et... ezt nem értem, mindegy.
Itt nem az anyóssal van a fő gond, hanem a férjeddel. Akaratgyenge. Ha az anyós eléri lelki zsarolással, amit akar, akkor tedd te is ezt.
Ha nem vezet ez semmire, akkor vagy beletörődsz, vagy elválsz. Ez később csak rosszabb lesz.
Éna nyosodnak panaszkodnák,nem elég a pénzetek.A pároddal meg beszéld meg ezt.Ne hunny szemet ez felett.ez nem normális.
Mi is adunk kölcsön anyósoméknak,ö is add nekünk ha megszorolunk de nem rendszeresen ,De mindenki vissza adja a következő hónapban a tartozását.
A legnagyobb baj a férjeddel van! Milyen házasság az,ahol nem közösen kezelik a jövedelmüket? Mi az,hogy te hiába kérsz tőle pénzt,neked nem ad? Bevásárol,ha van éppen pénze! Nem tud a pénzzel bánni,minden felesleges dolgot meg vesz.
Először ezt a kérdést kell rendbe raknotok,azután lehet az anyós problémát megbeszélni!
Házasságban minden közös!
Én inkább azt kérdezném,hogy a férjem miért ilyen?
nálunk hasonló a helyzet, csak apósommal.
Tényleg rosszul álltak mikor házasodtunk tavaly, ezért ugye nem járultak hozzá a költségekhez ami nem gond, de már másnap kellett adni pénzt tüzelőre (nem kis tételt, 100 ezer forintot), utána a kocsi szervizelésére mert állandóan elromlott. Mi közben építkeztünk, és úgy voltam vele, a kocsi nem létkérdés, lehet anélkül is élni, de nekünk így soha nem lesz kocsink, de még a házat sem tudjuk befejezni. Bátty autójavításába is beszálltunk, ami szép gesztus, csak nekünk így nem marad pénz.
Azóta mi rosszul állunk, apósék meg szerencsére jobban, az adókulcs miatt, tehát nem kérnek. Viszont eszébe sem jutott hogy visszaadhatná amit kért. Viszont ő simán elfogadja hogy a parkolópénzt, benzinpénzt (pár ezres tételek) kifizessük, szóval csak a saját kölcsönével nagyvonalú. Anyósom ezekről nem tud, mert nem tudhat, ő abszolút nem ilyen, adakozó természet nagyon.
ezt a pénzt soha nem látjuk viszont, pedig nagyon jól jönne. Persze közben akadt más ismerős, akinek elárverezik a házát, stb, férjem meg mindig segít mindenkin, amikor épp van itthon pénz, mert jószívű, de ezért mi még mindig tartozunk pl a szüleimnek. Szóval nem könnyű ez a helyzet, én kivagyok ettől, hogy az idősebbek (de nem öregek) tőlünk huszonévesektől pumpolnak, és mi meg nem jutunk egyről a kettőre....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!