Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hozzamennel egy alkoholistahoz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hozzamennel egy alkoholistahoz?

Figyelt kérdés
Ket honap.mulva lesz az eskuvonk..par eve vagyunk egyutt ,de amig nem laktunk egyutt akkor is tudtamh estenkent lemegy par doboz sor..akkor is soknak tartottam, de nem szoltam bele...mar fel eve egyutt is elunk es kezdetbrn csak hetvegen elokerult a vodka is..most mar napi szinten..es ma is elso dolog a sor bontas meg a cigi..ez a reggeli..most kajalt este kb normalisan..mellette nyugtatokat is szed es igy ra az alkohol..es mindig van indok,hetvege,most nehez nap volt,most szabin vagyok..egyebkrnt igy is nagyon kedves es aranyos de nagyon feltem ot masreszt apum is ivott en nem akarok ilyen apat a gyerekeimnek:( de nagyon nagyon szeretem
2013. máj. 4. 18:23
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
100%
NEM, NEM, SOHA!
2013. máj. 5. 08:16
 42/66 anonim ***** válasza:
100%

Soha.

Alkoholista apa mellett felnőve kettőt tanultam meg: ne kezdjek olyannal,aki rendszeresen iszik,és olyannal se aki agresszív.

Melegben sörözni oké,kimozdulni valahová és pár valamit meginni oké,este vacsihoz egy pohár bor oké,ünnepléshez koccintani oké...de azért inni,csak mert szar kedve van,megszokásból,azért mert ott van a hűtőben,stb stb,nah az már alkoholizmus.

Nekem nem kellene olyan pasi,aki ha úgy van,akkor hónapokig nem képes megállni hogy igyon.

(párom amikor terhes voltam,veszélyeztetett lettem,8 hónapon keresztük még egy 2%-os gyümölcsös sört se ivott meg nyári hőségben sem,ott romlottak ránk a megvettek,de nem itta meg,hogy ha menni kell,rögtön kocsiba lhessünk.A te párod erre képes lenne?)

Lépj,most,ne vesztegesd az időd

2013. máj. 6. 09:33
 43/66 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer a fiam a nagyszülőknél volt s másnapra megbeszéltünk egy programot. Este otthon megkivántam egy felest. Másnap hajnalban kellett kellni. Ismerem magam tudtam hogy ha megiszom akkor hajnalban jó esélyel nem fogok felkelni. Igy nem ittam. Még a gondolatát is szégyeltem hogy másnap apuci nem megy mert este ivott...
2013. máj. 6. 09:56
 44/66 anonim válasza:
0%
én személy szerint igen
2013. máj. 6. 10:45
 45/66 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanígy voltam a volt férjemmel.

Szerettem, azt hittem, hogy kisbabája lesz, meg fog változni.

Mint ahogy te is írod, az majd erőt ad neki.

Nem így történt. Nem volt, aki megállítsa.

Évekkel később kitört az igazi természete.

Mindennek én voltam az oka. Ha a gyerekek nem jól tanultak, ha baj volt az iskolában, ha betegek voltak, nem vigyáztam rájuk, azért került kórházba a fiam, milyen anya vagyok én.

Először csak szóban, később jöttek a megalázások, tettlegesség, később már nem tudott kontrollálni, sorozatos verések, kukoricában alvás stb.

Ebben az időben még nem voltam vele tisztában, hogy létezik a családon belüli erőszak.

Később úgy éreztem, itt a vég, nincs tovább. Elkezdtem inni, volt szőlőnk, borunk, rengeteget dolgoztunk, mint az állat én is. Idegenek előtt a férjem úgy beszélt rólam, mint a feleségek, anyák, háziasszonyok mintaképéről, közben pedig ölte az életemet.

Gyerekekkel mozdulni nem mertem, mert válogatott kínzásokkal fenyegetett meg, ha el merem hagyni.

Egy karácsony előtt, amikor kést szegezett a torkomnak, és fojtogatni kezdett, mert nem volt vacsora, mire ő hazatámolygott a kocsmából, elhatároztam, hogy lépni fogok.

Ekkor már önbizalmam, önbecsülésem a padlón volt, úgy éreztem, hogy nem vagyok jó semmire sem.

Másnap úgy tettem, mintha munkába mennék, amikor ő elment, összepakoltam a gyerekeket, és elhagytam a házat.

Azóta a gyerekeimnek élek, szüleim sajnos már meghaltak, ez a 15 év maga volt a pokol.

Amikor már nyugodt körülmények között éltem, sokszor gondolkodtam azon, mit kellett volna másképp tennem, hogyan előzhettem volna meg, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Arra jöttem rá, hogy én nem tudtam volna tenni semmit, mert az alkohol erősebb volt nálam.

Hidd el, olyan válaszokat kaptál, amik tapasztalaton alapulnak.

Ha valaki alkoholista, és nem fogadja el azt, hogy ő az, mindenféle kifogásokat keres, akkor soha nem fogja tudni letenni a poharat.

Két hónapod van rá, vagy boldog anya leszel, vagy egy alkoholista mellett idegroncs.

Hidd el, ha te ebben a két hónapban szerelmed erejével nem tudod megváltoztatni, nem lesz rá több esélyed.

Nagyon fontold meg, mit teszel.

2013. máj. 10. 16:20
 46/66 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lenne több férfi a világon, akkor sem!
2013. máj. 10. 16:22
 47/66 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nagyon kiábrándító. A párválasztás egy roppant összetett dolog. Nem csak abból áll, hogy szép legyen a másik, vagy jó legyen az ágyban, meg persze az is hülyeség, hogy a kor nem számít, meg hogy a szív fölött az ész nem dönthet. Ezekkel azok az emberek nyugtatják magukat, akik nagyon nagy szarba léptek. Egy nőnek olyan férfit kell maga mellett tudnia, aki megbízható, nem egy tróger. Gondolj csak bele abba egy helyzetbe, ami minden pár életében előbb-utóbb eljön: baba. Már eleve maga a tény, hogy a férj iszik és gyógyszereken él, egy roppant veszélyes dolog. Egészséges életmódot folytató szülök is sok esetben beteg gyermeket hoznak a világra, aki rombolja saját testét, az még esélyt is ad annak, hogy a babának baja legyen. No de ez a legrosszabb ami történhet, ilyent senkinek soha nem kívánnék. De induljunk ki abból, hogy van egy egészséges babátok, te otthon neveled, akkor hogyan alapozol apukára??? Aki sörre és cigire költi a pénzt, valamint ezek hatására az anyagiakon kívül sem erkölcsileg, sem érzelmileg, sem sehogy nem tud hozzá rakni semmit a gyerek neveléséhez. Most én ezzel nem azt mondom, hogy hagyd ott, azt sem szeretném megmondani, hogy mit csinálj, mindössze annyit javasolnék, ha tartósan nem változik meg a helyzet, akkor őrá nem lehet egy életet alapozni. Már pedig egy nőnek egy férfi mellett biztonságban kell, hogy legyen!!! Máskülönben az nem párkapcsolat!!!
2013. máj. 10. 16:23
 48/66 anonim ***** válasza:
100%

Ha okos, értelmes ember lenne, ahogy állítod, akkor nem piával próbálná kezelni a problémáit.

A legfontosabb az ember életében a józan ész.Míg ez megvan,csak addig van remény.

2013. máj. 10. 16:29
 49/66 anonim ***** válasza:
100%

Én soha.

Nyílván ez neked nem fog jelenteni semmit, hiszen az édesapád is alkoholista volt, tehát bevállaltad a másikat is. Csakhogy alkoholista és alkoholista között nagy különbség van!

Nem hiszem, hogy tényleg szereted. Az édesapádat "szereted" benne, azt az apát, aki soha nem volt, de akit szerettél volna, ha lett volna. Ez a komplexusok hatalma.

De tégy, amit akarsz.

2013. máj. 10. 16:57
 50/66 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos hogy nem mennék hozzá alkoholistához, szerintem te se menj amíg le nem szokik. Ha fontosabb nálad a pia, akkor kár elkezdeni a dolgot mert egyszer be fog telni a pohár.

Különben miért étékeled így le saját magad? Szerinted te nem érdemelsz normális fiút? Ez nem így van.

Nem mondom hogy egetrengető elvárásaink legyenek, de drogossal, alkoholistával összejönni annyira megalázó. Legyen egy kis önbecsülésed.

2013. máj. 10. 18:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!