Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem "merek" férjhez menni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem "merek" férjhez menni pedig az lenne már a következő lépés. Van még valaki így?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, 2 és fél éves a lányunk, több mint 5 éve vagyunk együtt. Megvolt már az eljegyzés rég, párom mindig tervezgeti is az esküvőt, beszél róla, de én iszonyodom! Nem akarom beadni a derekam, csak a válás lebeg a szemem előtt. Ugye ti is úgy gondoljátok, hogy így ne házasodjak?

Van valaki még így rajtam kívül?

Én úgy érzem, hogy ennyi szabadság kell nekem, hogy ha gond lenne, akármikor mehessek válás nélkül.

2011. jan. 22. 13:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:

"Nekem ne mondd már, hogy minden együttélés felelősségteljes, vagyonközösségről szól és sorsközösségről, A HÁZASSÁG PEDIG NEM."

Nem azt mondtam, hogy a házasság nem, hanem hogy NEM CSAK a házasság szólhat erről. És igen, egy normális ember felelősségteljesen áll hozzá minden kapcsolathoz, és nem keresgél. Ha neked ahhoz, hogy felelősséget vállalj, el kell menned ilyen-olyan helyekre papírokért, az elég nagy baj.

Az előtted lévő pedig - nem tudom, hogy az is Te vagy-e - de abból az jön le, hogy MÁSOK miatt házasodjon meg. Mások előtt felvállalni... kit érdekel, hogy a szomszéd néni mit gondol egy párról? Nem elég, hogy ők szerelemben élnek? Milyen gyerekes dolog bizonyítékot kérni a szerelemről. Azt éreztetni kell, nem bizonygatni, és pláne nem másoknak.

2011. jan. 23. 01:01
 72/81 anonim ***** válasza:
50%

imádom az ilyen "mondatokat kiragadok és megmagyarázom úgy, hogy az én félelmeimnek és téveszméimnek megfeleljen" típusú házasság-fóbiás embereket.

Ne 2 szavamat nézd már, hanem a mondatokat és összefüggéseit. nem CSAK mások előtt lehet egy kapcsolatot felvállalni, hanem egymás előtt is.

Arra bezzeg nem reagáltál, hogy az amiről te beszélsz, mégha nincs is róla papír, az valójában házasság.

összemossátok a fogalmakat, kifordítjátok őket és csűritek meg csavarjátok úgy, hogy nektek megfeleljen. Ha az együttélésre szavazol, akkor fogadd el azt, amit az eredetileg jelent, és ne képzelj bele többet.

AMIRŐL TE BESZÉLSZ az papír nélküli házasság, nem együttélés.

2011. jan. 23. 11:09
 73/81 A kérdező kommentje:
Már rég nem a kérdésre válaszoltok, hanem egymásnak estetek. Erre nem igazán vagyok kíváncsi, bocs :)
2011. jan. 23. 11:34
 74/81 anonim ***** válasza:
100%
én neked válaszoltam, amig a szavaimat ki nem forgatták.
2011. jan. 23. 12:15
 75/81 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ennyire belemélyülni egy egyszerű kérdésbe én sem szeretek mikor már minden szóban a hibákat keresik. Szép napot mindenkinek!
2011. jan. 23. 17:15
 76/81 anonim ***** válasza:
De ez valahol le van írva? Azért nem reagáltam rá, mert mindenkinek joga van azt hinni, amit akar. Ha valami nincs papírra vetve, az nem házasság. Lehet vele egyenértékű a kapcsolat, de nem az. Vagy erről van törvény? Komolyan kérdem, mert nem tudom.
2011. jan. 23. 17:47
 77/81 anonim ***** válasza:

Lényegében és gyakorlatilag házasság. egy olyan házasság, ahol a kötelességeid és feladataid olyanok, mint egy házasságban, de a jogaid nem. mert pont a jogokhoz kéne a papír.

Én komolyan nem értem, h ebben a világban, ahol mindenki kényes a jogaira, ott ezt miért nem látják.

2011. jan. 24. 06:38
 78/81 anonim ***** válasza:
100%
A családomban 6 válás volt! iszonyodom tőle én is, ráadásul erőltették, még jobban dacoltam. aztán jött egy fiú és éreztem, h nem kell félnem. de féltem, mint az állat:) nem vészes ám:) és utána végre van időtök egymással foglalkozni. de ha a párod erőlteti, annak jó vége nem lesz. Mondd el neki a félelmeidet. nem lesz semmi baj
2011. jan. 24. 08:05
 79/81 anonim ***** válasza:
67%
Ennyi sok begyepesedett kispolgárt! Attól még szeretheted, hogy félsz az esküvőtől, ne hallgass rájuk, nem a pároddal van baj, ezt valahonnan régebbről hoztad, jó lenne egy pszichológus, csodákra képes, mutat egy jó utat, segít feldolgozni a félelmeidet. itt ne kérj tanácsot, sok vérszomjas asszony lázad. de vajon miért is???
2011. jan. 24. 08:08
 80/81 anonim ***** válasza:
En is igy vagyok mint te :( Elvagyunk jegyezve, de egyszeruen felek a hazassagtol. Pedig szeretem akarom is ... de valami megremiszt. Tartok nagyon az eskuvotol, neha ugy erzem hogy csak muszalybol megyek ferjhez ha igent mondok, mert felek hogy nem talalnak jobbat .. es a hibaival egyutt fogadom el .. :(
2011. jan. 24. 21:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!