Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem "merek" férjhez menni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem "merek" férjhez menni pedig az lenne már a következő lépés. Van még valaki így?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, 2 és fél éves a lányunk, több mint 5 éve vagyunk együtt. Megvolt már az eljegyzés rég, párom mindig tervezgeti is az esküvőt, beszél róla, de én iszonyodom! Nem akarom beadni a derekam, csak a válás lebeg a szemem előtt. Ugye ti is úgy gondoljátok, hogy így ne házasodjak?

Van valaki még így rajtam kívül?

Én úgy érzem, hogy ennyi szabadság kell nekem, hogy ha gond lenne, akármikor mehessek válás nélkül.

2011. jan. 22. 13:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 A kérdező kommentje:
Nagy igazságot mondtál!
2011. jan. 22. 13:35
 12/81 A kérdező kommentje:
13.34-esre értettem.
2011. jan. 22. 13:36
 13/81 anonim ***** válasza:
45%

NA mi van?

Nem akarsz felelősséget vállalni a tetteidért?

A lányod létezése sem jelent semmi felelősségvállalást?

Hát ezek a mai fiatalok!

2011. jan. 22. 13:36
 14/81 A kérdező kommentje:

Felelősséget vállalni a tetteimért? Te mégis miről beszélsz? Ha nem vállalok felelősséget akkor a lányom se lenne, mert ahogy írod "ezek a mai fiatalok" sorra elvetetik. Minek ahhoz házasság, hogy legyen közös gyerek?

Mellesleg akkor baromira le se sz.rta a házasság dolgot mikor a lány született. Nekem is volt más gondom mint begurulni a templomba.

2011. jan. 22. 13:39
 15/81 anonim ***** válasza:
52%
Igazad van teljesen. Így ahogy amilyen állapotban vagy nem is lehet férjhez menni. Én sosem fogok, 100ból 70 házasság válással végződik, a maradék 28 ban tűrnek a nők és talán 2 életképes. Összeházasodtok, nagy lesz a csinadratta, aztán meg kereshetitek a válóperes ügyvédet. Ez egy modern kor, itt már nem ciki ha nem házasodtok össze. Legyen meg a te akaratod. Ámen.
2011. jan. 22. 13:40
 16/81 anonim ***** válasza:
59%
13:40: Jaaaaa, hát aki statisztika szerint él :) Utcára sem mész, mert 10-ből 9 embert legalább egyszer elütnek életében, ugye? Ha valaki gyáva, vagy túl gyerekes ahhoz, hogy kötődjön valakihez úgy, hogy egyik reggel nem mondhatja csak úgy azt, hogy jó, elég volt, én lelépek, hanem esetleg meg kell oldani a problémákat, az ne takarózzon már a statisztikákkal légyszi... ha statisztikák szerint élnénk, gyerekek sem születnének, egy gyerekkel sokkal több és nagyobb baj történhet (statisztikailag), mint egy válásnál, nem?
2011. jan. 22. 13:43
 17/81 anonim ***** válasza:
95%

Amíg nem látod meg a házasság valódi értékeit, addig fölösleges házasságot kötnöd, mert csak hazugság lenne. Olyan dologra mondanál igent, amit eszed ágában sincs betartani.

Persze az emberek többsége ezt teszi, legalábbis azok akik templomi esküvőt tesznek... ott ugyanis nem az az eskü szöveg, hogy "együtt jóban rosszban a válásig", hanem halálig!

Sokan nem értik és nem is tartják fontosnak a házasság valódi okát és lényegét. A házasság nem feltétlenül a szerelemről és a 2 méterrel a föld fölött lebegésről szól. A házasság az egy szövetség, aminek gyümölcse a gyermek.

Ugyanakkor a házasság nem papírforma. Ha valamit nem mondasz ki, de megtartod, az nem sokkal inkább valós, mint amit kimondasz, de nem tartasz meg?!

Szövetségben élsz egy férfival és van egy gyermeketek. Nem vagy házas?! Szerintem igen.

2011. jan. 22. 13:50
 18/81 anonim ***** válasza:
82%

Szerinted a házasság nagyobb kötöttség, mint az, hogy van egy közös gyereketek?

Én nem értem, hogy mi van manapság, előbb gyerek aztán esküvő?? Ez miért jó? Értékrend nuku.

Ha nem érzed úgy, hogy vele akarsz megöregedni, fogni a kezét amikor már 70 évesek vagytok, akkor miért szültél neki gyereket.

"Nem mersz hozzámenni, de két és fél éve szültél neki egy gyereket? Ott azért gondok lehetnek az értékrenddel elég rendesen... előbb hozzámenni kéne, AZTÁN szülni... ahhoz, valakinek a gyerekét vállald, sokkal jobban kell bíznod benne, mint egy házasságnál... talán gondolkozni kéne... mindegy, ez már a Te bajod, egyébként a kérdésedre a válasz: Nem, NE házasodj így, jobb a párodnak is....

A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:35"

Teljesen egyetértek ezzel a válasszal.

2011. jan. 22. 13:54
 19/81 anonim ***** válasza:
63%
Ha a papírforma korábban annyira sem érdekelt, hogy az a gyerek házasságba szülessen bele, akkor mostmár végképp nem fontos!
2011. jan. 22. 13:56
 20/81 A kérdező kommentje:
Jobb lett volna elvetetni csak megmaradjon az általad leírt formaság? Ne nevettesd ki magad! Vagy azon nyomban rohanni a templomba, mert terhes lettem? Na azt elítélem!
2011. jan. 22. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!