Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem "merek" férjhez menni pedig az lenne már a következő lépés. Van még valaki így?
26 éves vagyok, 2 és fél éves a lányunk, több mint 5 éve vagyunk együtt. Megvolt már az eljegyzés rég, párom mindig tervezgeti is az esküvőt, beszél róla, de én iszonyodom! Nem akarom beadni a derekam, csak a válás lebeg a szemem előtt. Ugye ti is úgy gondoljátok, hogy így ne házasodjak?
Van valaki még így rajtam kívül?
Én úgy érzem, hogy ennyi szabadság kell nekem, hogy ha gond lenne, akármikor mehessek válás nélkül.
Nem nem kellett volna sem elvetetni, sem temploma rohanni, amikor megtudtad, hogy terhes lettél tervezetten, hanem az esküvőt kellett volna a gyerek előtt tartani tervezetten.
73%-os válaszolóhoz hasonlóan én sem tudom megérteni, hogy lehet házasságon kívüli törvénytelen gyereket szülni, kisebb dolognak tekinteni, mint a pároddal az esküvőt. Számomra a te értékrended, álláspontod felfoghatatlan.
És 30-50-100 évvel ezelőtt nem ilyen véleményeket kaptál volna, nem úgy mint a mai liberális társadalmunkban, ahol már tök ok az ilyesmi sajnos.
Direkt kiemeltem, hogy nem bántani akarok senkit, ergo nem sértegetlek Téged, a kislányodat meg végképp nem, a házasságon kívül született gyermekeket így hívják, a kifejezés maga alapvetően cseppet sem bántó értelmű (én is zabigyerek lettem voltam, a szüleim a születésem után házasodtak), úgyhogy légyszi, ne érts félre...
A "semmibe" születésről meg csak annyit, hogy ha nem bízol meg a párodban annyira, hogy hozzámenj, ezzel örökre hozzákötve az életed, akkor bizony bizalmilag és talán érzelmileg is a semmibe született a baba.
Az eredetire kérdésre visszatérve pedig ha gond van egy házasságban, akkor nem "menni" kell, hanem le kell ülni és meg kell beszélni, mert szinte mindent meg lehet beszélni... Pont ezért van ennyi válás... lelépni mindig egyszerűbb, mint időt és energiát fektetni a kapcsolatba...
"Nem mersz hozzámenni, de két és fél éve szültél neki egy gyereket? Ott azért gondok lehetnek az értékrenddel elég rendesen... előbb hozzámenni kéne, AZTÁN szülni... ahhoz, valakinek a gyerekét vállald, sokkal jobban kell bíznod benne, mint egy házasságnál... talán gondolkozni kéne... mindegy, ez már a Te bajod, egyébként a kérdésedre a válasz: Nem, NE házasodj így, jobb a párodnak is....
A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:35"
Teljesen egyetértek..
Gyereket szülni, egy olyan kapcsolatba amiben, nem érzed magad biztonságban?..Ráadásul tervezetten??...Szép..Ha omladozó házatok lenne odaköltöznél a gyerekkel, csak mert az, hogy nem érzed magad biztonságban a házban még nem jelenti azt, hogy ne vállalhatnátok egy gyereket..Mert ez ilyen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!