Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem "merek" férjhez menni pedig az lenne már a következő lépés. Van még valaki így?
26 éves vagyok, 2 és fél éves a lányunk, több mint 5 éve vagyunk együtt. Megvolt már az eljegyzés rég, párom mindig tervezgeti is az esküvőt, beszél róla, de én iszonyodom! Nem akarom beadni a derekam, csak a válás lebeg a szemem előtt. Ugye ti is úgy gondoljátok, hogy így ne házasodjak?
Van valaki még így rajtam kívül?
Én úgy érzem, hogy ennyi szabadság kell nekem, hogy ha gond lenne, akármikor mehessek válás nélkül.
Nem olvastam végig az írásokat bocsi. És nem vagyok így rajtad kívül.
Az én véleményem, hogy ne házasodj, mert nyomást tenne rád a gondolat, és egyből szétmennétek.
Nem vagyok híve ennek a gyerek először ugyanakkor.
Egyébként, nehogy azt hidd, hogy már így ha van gyerek annyira nagy lesz a szabadságot, és akkor mehetsz és oda ahova akarsz ! Ez azért meggondolandó mielőtt lelépsz, persze ha téged a gyerek érdekei, hogy apával is felnőjön nem érdekel, akkor az elég baj.
Gondok lehetnek, és ha két értelmes emberről van szó, akkor azok fel is tudják dolgozni azokat. Te még sosem mentél át buckán az úton ? Vagy ha belementél ott is maradtál, nem folytattad utad ?
Mindenesetre a hozzáállásoddal ne házasodj mégse. Az apróbb részleteket könyebb lenne így elintézned, a gyerekkel kapcsolatosakat viszont már nem.
Anyám és apám már 24 éve vannak együtt és ők se akartak megházasodi, mert a legtöbben így bizonyítják hogy szeretik egymást. házasság nélkül is lehet a párodat szeretni.
Ja és vagyok én 14/L meg a bátyám 15.
Na leírom, hogy nekem milyen ez a biztonságérzet... képzeld el, hogy egy szakadék szélén állsz. Ha hátradőlsz, a párod el fog kapni? Hülye példa, de... feltétlen bizalom... én most, két és fél évvel a "menekülés" után már bőven úgy érzem, hogy a mostani páromban mindenféleképpen megbízhatok, bármiről is van szó. Az eljegyzés már megvolt, az esküvőhöz még hiányzik egy kisebb összeg, de ha minden rendben lesz, nyáron azt is megtartjuk... Elkalandoztam.
A lényeg az, hogy akkor menj hozzá, ha tudod és érzed, hogy bárki előtt (és ha hiszel bármilyen felsőbb hatalomban, akkor azelőtt is) vállalni mered a párodat és Ő is vállalni mer Téged. Ha pedig már több problémát megoldottatok együtt, akkor én feltenném magamnak a kérdést: Ha eddig mindent meg tudtunk oldani, és sosem csalódtam benne, ha tudom, hogy jó ember, jó társ és jó apa, akkor mi tart vissza?
Szereted a párod? Ha igen (nekem úgy jött le, hogy igen), akkor ne érdekeljen, mint mond a szombati vaskalapos kör. Nem fogod jobban szeretni, ha összeházasodtok, és nem szereted most kevésbé, csak mert nem írsz alá egy papírt.
Ha mások szerint kevesebbet ér a kapcsolatotok, csak mert nincs rajtatok gyűrű, akkor megvan róluk a véleményem.
A legfontosabb az, hogy boldogok legyetek.
"A szombati vaskalapos körnek veled ellentétben helyén van az értékrendje!"
A sajátja, bizonyára. De valami más biztos nincs a helyén, ha KELL egy papír egy boldog kapcsolathoz, vagy egy gyerekhez. Nem kell. Egyáltalán nem kell. Lehet.
"De valami más biztos nincs a helyén, ha KELL egy papír egy boldog kapcsolathoz, vagy egy gyerekhez."
Az ilyeneknek, mint te meg a kérdező biztosan nem kell, vadházasságba, de egy erkölcsös, régimódi, értékrendel bíró embernek nem normális így gyereket szülni, és igenis a te nézeteiddel van a baj, ha neked az csak egy papír, az annál sokkal több!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!