Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmennétek esküvőre úgy, hogy a gyerekeket nem hívják meg?
Ha rokonokkal akarsz találkozni, akkor hívd meg őket vagy tarts te lagzit.
Értem, hogy neked nem volt pénzed erre, de azóta biztos van már, vendégeld meg őket.
Egy esküvő igen, a 2 család egyesüléséről szól. Aki akarja, az rendez bulit, amit lagzinak hívunk. Az már nem az esküvő része, ergo nem a családról szólt. Az egy életindító buli, amin megünneplik az ifjú párt. Egy gyerek azt se tudja, mit jelent a házasság, az esküvő és lagzi. Nem tudja, hogy miért fontos az a nap az ifjú párnak és nem tudják, hogy mit kell ünnepelni és hogyan. Persze, erre mondhatod, hogy de ha nem megy el soha nem tudja meg... Erre vannak az esküvői videók, a filmek, a sorozatok. Ha azokhoz kicsinek tartod őket, akkor az igazi esküvőre sem érettek még.
Plusz az ifjú pár lehet nem is találkoztak még a gyerekeiddel, lehet nem is kíváncsiak a gyerekekre. Nem mindenkit érdekel egy gyerek, sőt.
Konklúzió: Ha rokonokkal akarsz találkozni, akkor kifizeted a részedet. Ha nem, akkor sértődj meg, hisz az ingyen van, és lehetőleg ezt mutasd is meg nekik, hátha megromlik a kapcsolatotok és kevesebb rokonnal kell majd bajlódnod... A gyerek nem a részed egyébként, hanem egy különálló személy. Azt figyelembe se veszed, hogy a gyerek élvezné e a dolgot (megsúgom, 99,9% hogy nem). Csak a saját sértődöttséged és hisztid vezényel. Én voltam 10 évesen lagzin és egy rokonra sem emlékszem, azóta se érdekelnek, és unalmas volt számomra, alig vártam, hogy mehessek haza. Pár év múlva voltam egy nagyobb lagzin, rengeteg gyerekkel. Tragédia volt vendégként, plusz a szülők, rokonság elvárta volna, hogy a kisebb kölkökre a nagyobb gyerekek vigyázzanak. Na kösz, abból nem ettek - szépen leültünk bátyáimmal az asztalunkhoz és vártuk a hajnalt, hogy menekülhessünk végre.
Azért akarod vinni a gyerekeidet, hogy mindenkinek bemutasd, hogy igenis, te aztán leszültél kettőt? Mert hogy a rokonok több mint felét nem fogja érdekelni, a többi meg csak udvariasságból fog rájuk nézni. A gyerekek nem fogják élvezni a mutogatásukat, a rokonok puszilgatását...
Ha észszerűen átgondolod, akkor belátod, hogy nincs ott helyük, nincs ok arra, hogy elvidd őket.
De igen, volt esküvőd, ha nem lett volna, nem lennél most házas. Az esküvő kötelező elemei ugyanis: a pár, 2 db tanú, 1 db anyakönyvvezető. Ennyi. A többi - a gyűrű, a ruha, a lagzi - csak sallang, ami sokak számára szebbé teszi a napot, de a hivatalos esküvő megvan ezek nélkül.
Röviden: de, neked kvázi volt esküvőd, de te úgy döntöttél, hogy nem hívsz meg senkit. ... és most hisztizel, hogy valaki más is úgy döntött, szelektálja a meghívottakat. Persze ennek értelmezése is igényel - tőled - némi intelligenciát.
Kérdező. Volt esküvőd. 2 tanús esküvőd. Amiből mindenki mást kizártál. Te döntöttél így. Semmi jogod arról ítélkezni ha valaki nem akar gyereket se a velük járó problémákat az esküvőjén. Lehet magyarázkodni, meg mellébeszélni, de felesleges.
Te SENKIT nem hívtál meg és kész. Lehetett volna olyan esküvőd ami nem 2 tanús, de nem is puccparádé milliókért. Mindössze 6 hónapnyi megtakarításba kerül. Ez nincs 100 ezer ft sem, amiből egy szűk körű de hangulatos, teljesen normális esküvőt ki lehet hozni családdal, barátokkal, kajával, tortával. Tudom mert nekünk ilyen volt.
Ügyes vagy hogy annyiból kihoztad. Én pont a napokban néztem. Egy sima leves és főétel egy étteremben 6000 Ft/fő. És nálunk nagy a család. Csak anyunak 7 testvére van és mindnek gyereke, unokái. Férjemnek is van családja nyilván. De számold csak 50 emberrel és akkor valaki biztos nincs meghívva és megbántva érzi magát-jogosan. Már 50 embernél is 300 ezer Ft.
De hagyjuk is. Teljesen mindegy nektek, hogy nekem akkor mire volt vagy nem volt pénzem. Hogy meghívtam-e a fél világot vagy sem. Hogy volt-e esküvői ruhám, amire mindig is vágytam, vagy hogy a gyűrűm is bizsu volt. Nektek az a lényeg, hogy ebbe most jól bele lehetett kötni.
88. Te kötöttél bele előbb azokba akik valahol meghúzták a határt a meghívottak terén:) Az nem baj?😂😂😂
Amúgy mi is megtettük. A szűk család konkrétan a szülőkből, testvérekből, és egyetlen nagymamából állt. Nagynéniket, nagybácsikat unokatesókat stb már nem hívtunk meg. Barátok közül ia csak a legközelebbieket.
Unokbátyám egy suttyó barom. Tudom. És az unokahúgom szerinted mit érezhetett, meg a többi gyerek? Konkrétan sírva kérték a szüleiket, hogy menjenek haza, mert félnek.
De nem csak unokatestvérem volt piás, mások is, és én is voltam gyerekként! olyan lagzin, ahonnan sírva jöttem el, mert megijedtem a bepiált Jóska bától.
Nem való oda gyerek, pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!