Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmennétek esküvőre úgy, hogy a gyerekeket nem hívják meg?
Nekem a saját tesóm nem akart gyerekeket az esküvőjükön. Otthon hagytam őket a nagyszülőkkel, mi meg buliztunk egy jót felnőttek között.
A gyerekeim sem és mi sem lettünk traumatizálva. Meg sem fordult a fejemben, hogy nem megyek el, mert jajj a gyerekek. De mindenkinek szíve joga a meghívás is ugyanúgy, mint a megjelenés. Ha te ettől rosszul érzed magad, akkor inkább ne menj. Szerintem felesleges ekkora feneket keríteni ennek
Ha nincs kire hagynotok a gyerekeket, akkor problem solved, két kicsi gyerek nyilván nem maradhat otthon egyedül. Majd írják, hogy kapjatok elő a polcról egy bébiszittert és akkor meg lehet oldani. Biztos. Csak nem életszerű.
Viszont ha max te egyedül elmész a szertartásra, akkor a nászajándéknak nincs létjogosultsága. Értem én, hogy közeli rokonok, ettől függetlenül elvinni 100-150 ezer forintot mert egyedül megnézted a gyűrűhúzást... én azt mondanám, hogy sajnos nem tudjuk megoldani a gyerekek felügyeletét, sok boldogságot. Ha megsértődnek, megsértődnek, egyedül nem hagyhatod otthon a gyerekeket.
Májusban volt az esküvőnk. Több unokatesómnak is van pici gyereke, ők is a család része, mi mindenkit családostól hívtunk. Nemhogy nem szenvedtek, unatkoztak, marha jól elvoltak egymással. A tinik meg egy másik csapatban együtt. Nem zavarták a szertartást sem, szerencsére nem volt semmi gikszer, mert voltam én is olyan esküvőn - csak szertartáson - ahol az ovis kislány fireg-forog az ifjú pár mögött, sikkantgat, anyukája meg örül neki hogy de cuki... többen pisszegtek, mire észrevette magát, hogy a rendezvény nem az ő gyerekéről szól és kivitte.
Hozzáteszem, a mi esküvőnk 30 fokban volt egy olyan vendéglőben, ahol marha nagy zöldterület volt, játszótér, stb. A gyerekek futkostak, kismotoroztak, labdáztak, tehát nem ültek az étteremben az asztalnál 6 órán keresztül, mert attól nyilván megbolondultak volna.
"Másoknak meg egy ok arra, hogy lehessen tartani egy baromi nagy bulikát, amire a pénzt a vendégek dobják össze."
Engem pont, hogy a buli részén zavarna kevésbé a gyerek. Sokkal inkább zavarna az esketés alatt, a családdá válásunk pillanatában, mikor egy kétéves felsír, hogy mikor lesz már vége, vagy elkezd csattogva szaladgálni a templom/házasságkötő padsorai között..
10 év feletti gyerek képes élvezni egy esküvőt, alatta nem érdemes. Mi baba/gyerekbarát lagzit tartottunk, de a többség otthon hagyta a gyerkőcöt nagyira vagy más rokonra. Csak a nagyon piciket hozták el, akik pár hónaposak, de ők nem is maradtak sokáig.
Egy templom-polgári-vacsora-buli nap egy felnőttnek is hosszú, nem ám egy gyereknek, ráadásul egy csomó minden tök unalmas a számára. Főleg, ha még korabeliek sincsenek, mert csak lóg a szülein, azok meg nem tudnak felhőtlenül bulizni, mert Lujzika nyűglődik. 10-12 évesen már kicsit más a dolog, ott már azért van egy kis tánc, meg beszélgetni is jobban tud másokkal.Gyerekként vagy 2 lagziban voltam, felnőttként vagy 8ban az utóbbi pár évben.
Azt is meg tudom érteni, aki gyerekmentes lagzit szeretne, mert szeretne a családdal, barátokkal nyugodtan bulizni, gyerekzsivaly nélkül, akár pikánsabb poénok is beleférnek az estébe.
Egyre jobban tisztul a kép, mások véleményét olvasva. Ez nem családi esemény, hanem buli. Bulizni meg nem szeretek, főleg ennyi pénzért, szóval most már se gyerekkel, se anélkül nem mennék el.
Köszönöm a válaszokat.
Úgy mondod ezt a családi eseményt mintha ez rólatok meg a családról szólna.
Nem, ez nem a családról szól hanem a párról. Ha ők így akarják akkor joguk van hozzá.
Plusz olyan flegman beszélsz róluk meg a pénzről mintha egy esküvő nyereséges lenne.
Elarulom neked hogy egy esküvő szinte soha nem nyereséges. Ez nem arról szól hogy a család osszedobja nekik a lakás árát. Sokkal többet elkolt erre az ember mint amennyi visszajon.
Az más kérdés hogy ha abszolút nem mentek el akkor nyilván nem kell fizetni, szerintem ők se várják el. Ha a család viszont ilyen hülye akkor ezt velük meccseld le.
Hú, micsoda egy hisztérika vagy, kérdező!
Nem a buli miatt kell otthon hagyni a gyerekeket, hanem azért, mert az ifjú pár felnőttek körében szeretne ünnepelni.
Természetesen nem kötelező elmenned, maradj otthon és mérgelődj, fújd fel magad! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!