Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmennétek esküvőre úgy, hogy a gyerekeket nem hívják meg?
"(az időseket is....) levesszük az egészről"
Az idősek tudnak viselkedni a gyerekekkel szemben.
"Egyébként azt sem értem, hogy gyerek nem való esküvőre/temetésre."
Le van írva 2 oldalon keresztül, nem egy példával, hogy valakinek a saját gyereke nem bírt magával, valahol a másé, a szülő nem foglalkozik közben ezzel, stb.
"Ma meg már azt sem tudják a gyerekek milyen az esküvő?"
És ha egyáltalán nem jut el esküvőre egy gyerek, mert nem esküszik senki a környezetében, nincs annyi rokon, stb? Akkor nem alakul ki benne esküvőről, házasságról kép? Nem ezen fog múlni. Én 1 db esküvőn voltam gyerekként, ami halál unalom volt, mégis normális párkapcsolataim voltak és vagyok házas. A szülőnek kell a képet kialakítani a gyerekben, elsősorban egy jól működő házassággal, normális anya meg apakép átadásával, nem azzal az 1-2 esküvővel. Az összképben az olyan, mintha az Atlanti-óceánba bedobál egy szem kenyérmorzsát. Semmi.
Elmennék, sőt én megérthetőnek tartom ezt a kérést.
"Évmilliók óta a gyerekek jelen voltak az élet valamennyi fontos eseményén."
Hát, engem a gonosz szüleim sosem vitték. Se esküvőre, se temetésre. Nagyiékkal voltam otthon. 9 évesen voltam először esküvőn, akkor is untam a jó részét, de már elvárható volt, hogy nem vagyok láb alatt és nem kezdek el random üvölteni a szertartás közben.
Amúgy sajnos ma a szülők hozzáállása miatt kérik, hogy inkább ne legyenek gyerekek. Nekem is az a tapasztalatom, hogy az esetek nagy többségében nem tudnak viselkedni. Igen, 100 éve is voltak gyerekek a családban, de ha megnyikkant a szertartás alatt, akkor kivitték, nem voltak ennyire eleresztve, hogy gyakorlatilag bármit csinálhatnak, mindenki más meg tűrjön.
Kérdező, miért írtad ki a kérdést, ha részedről nem kérdés, hogy mit fogsz tenni. Játszod a sértődöttet, és ez leginkább neked rossz.
Én szívesen mennék gyerekek nélkül és nyilván kevesebb pénzt/ajándékot vinnék, mintha 4-en megyünk, mert így nekik is kevesebbe kerül. Ez egy ilyen alkalom, amikor ez a kérés és nálam alapelv, hogy az ifjú pár nagy napján az ifjú pár kérése elsődleges.
Persze lehet bunkónak is lenni és nem elmenni, hisztizni, meg sajnálgatni magad. Hát rajta!
Kérdező, 20-as hozzászólásodban azért mondasz valamit.
Lányom esküvője volt 4 évvel ezelőtt, és kérdezte tőlem, ez hogy szokott lenni, az hogy szokott. Beszélgettünk, erre kiderült (pedig tudtam én is, csak nem is jutott eszembe), hogy életében nem volt egy esküvőn sem.
És ha visszagondolok, én is gyerekként voltam a legemlékezetesebb esküvőkön (pl. unokanővéremé 10 éves koromban, nagynénikémé 5 éves koromban).
Én aztán mondtam a lányomnak, hogy nézzen meg párat a you tube-on, pár polgári szertartást, hogy egyáltalán lásson ilyet.
Nála amúgy két kisgyerek volt, 2 éves ikerpár, én is fa...szoltam, nehogy elrontsák ugye az egyszem lányom esküvőjét. De egy mukkanás nélkül végigülték a szertartást (de persze tudom, lehetett volna ez másképp is). Vacsorán is nyugi volt, utána meg hazamentek a szülők.
Esküvőre nem való gyerek. Vannak kivételek és a szülőnek lenne dolga tudni, hogy az Ő gyereke milyen (akkor is ha nem jelenti ki a meghívót adó fél, hogy nem akar gyerekeket az esküvőjén), hogy az Ő gyereke milyen, hogyan reagál egy ilyen sztiuációra stb. Az anyatigris kommandó majd mindjárt leszedi rólam a keresztvizet, de gondolkozzunk már egy kicsit.
Mi van egy céges bulin? Hangos zene, alkohol, részegek. Mi van egy esküvőn? Hangos zene, alkohol, részegek, meg előtte csendben kell ülni legalább egy órát. Az egyikre evidens, hogy nem viszed a gyermekedet, a másikra meg mindenáron cipelni akarod? Sajnos felnőtt egy generáció aki nem tud magával mit kezdeni a gyerekei nélkül. Nincs mit felmutatnia, nincs mire felvágnia, nincs mire/kire büszkének lenni, nincs ami igazolja a létezését és ezért akarja mindenáron magával cipelni a gyereket más esküvőjére, akkor is ha az illető kérte, hogy ne. Az egyébként meg sem fordul senki fejében, hogy a házasuladnó pár nagyon vágyik gyerekre, de nem jön össze nekik? Hogy túl vannak négy vetélésen, egy halom megalázó és kellemetlen orvosi vizsgálaton, vagy beavatkozáson és emiatt nem akarnak vidáman szaladgáló gyerekek között lenni pont aznap amikor amúgy boldogok akarnak lenni mert összekötötték az életüket?
Teljesen más egy céges buli.
Egy esküvőn rendszerint összegyűlik a család, olyanok is, akik ritkán találkoznak vagy épp olyanok, akik még nem találkoztak. (Például van olyan nagynéni, aki még nem látta a gyerekeim)
De közben rájöttem, hogy a vélmenéyek azért oszlanak meg ennyire, mert nem mindenkinek ugyanazt jelenti egy esküvő.
Számomra (és ebben a férjem is egyetért) annyi, hogy törvényessé és hivatalossá tegyen egy kapcsolatot. Amit az ember szeretne a szeretteivel megünnepelni. Családdá válás, amit a családja körében szeretne átélni.
Másoknak meg egy ok arra, hogy lehessen tartani egy baromi nagy bulikát, amire a pénzt a vendégek dobják össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!