Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmennétek esküvőre úgy, hogy a gyerekeket nem hívják meg?
#109: Neked kívülállóként amúgy mi a véleményed az intelligenciáról?
"Nálunk mindig is szokás volt meghívni a legidegesítőbb rokont is, mert családtag."
...és ami rossz, azt meg kell tartani, mert "mindig is így volt." "így van mióta világ a világ", "így illik", "így szokás" stb... ugye? Aztán azért csak eljutottunk valahogy odáig, hogy nem a megszületett gyermekek fele nő csak fel, hogy van szavazati joga a nőknek és már nem barlangokban lakunk. Többszáz esküvővel a hátam mögött, szolgáltatóként az első tanács amit a házasulandóknak adni szoktam az az, hogy felejtsenek el mindent ami arról szól, hogy hogy illik meg, hogy szokták és csinálják úgy, ahogy Nekik jó, pedig nem jártam az USA-ban. Nem baj ha Neked nincs igényed arra, hogy ne kelljen a borgőzös, mindenkit idegesítő, vér ciki nagybácsit kerülgetned az esküvődön, aki gyerekkorodban talán még fogdosott is, de ha már a másik elfogadásáról írsz akkor fogadd már el, hogy másnak meg van! Az esküvő valóban az összetartozásról szól. Két ember összetartozásáról, azokéról akik házasodnak. Akik ott vannak azért mennek, hogy Őket ünnepeljék, hogy nekik örüljenek és bármennyire is próbálod belemosni az anyagiakat, ehhez nincs közük.
A karácsony pedig úgy kapcsolódik most ehhez a kérdéskörhöz, mint a forralóvizes atomrekatorok teljesítményszabályozása. Érdekes téma, de egyáltalán nem tartozik ide. Látom, hogy próbáltad ide kötni mert ezzel kapcsolatban is van benned egy adag frusztráció, csak nem sikerült. Majd legközelebb.
#109 de a kérdező éppenséggel fel van háborodva.
A pár pedig nem követeli tőle a pénzt akkor is ha nem megy el, ez a kérdező családjának az agymenese.
Való igaz, az esküvő két emberről szól. Csak akkor meg minek összecsődíteni annyi embert? Ha valaki gyerekmentes, családmentes diszkót akar, legyen, de akkor nem kell esküvőnek hívni, amire régen au egész falu hivatalos volt, de legalábbis szívesen látott. Mert ünnep volt.
Közben el is döntöttük, hogy nem megyünk. Mi egy család vagyunk, egy egység, összetartozunk. Ha nem mindenkit látnak szívesen, akkor ne lássanak senkit. Ugyanezt érezném, ha mondjuk a férjemet kérték volna, hogy hagyjam otthon. Ha már ezóbajött az USA, ott konkrétan a meghívott szinte mindig vihet magával kísérőt. Olyat is, akit egyáltalán nem ismer senki a rokonságból.
Úgyhogy majd valamikor jelzem is feléjük, hogy nem megyünk.
#110 Félreértettél.
A karácsonynál az ajándékokról szól annak, akivel nem értek egyet.
Az esküvőnél meg a bulizásról és arról, hogy legyen egy este, amikor kirúgsz a hámból és jól érzed magad, minden zavaró tényező nélkül.
A kettőben a közös, hogy szerintem mindkettőnek a családról, a közösségről és az összetartozásról kellene szólnia. Nyilván más keretek között.
Az egyik a szűk családi összetartás a másik meg a nagy családi összetartásról szól és szólt mindig is. Azok voltak igazán meghívva, akikre számítottál, hogy a bajban segíteni fognak és akikre számítottál, hogy segítik az életkezdésedet, nem csak azért fognak elmenni, hogy bulizzanak egy jót.
De ugyanúgy, ahogy a karácsonynál sokaknak már csak az örömteli ajándékozós rész maradt meg, az esküvőknél is csak az örömteli bulizós részt tartották meg sokan. Maga a jelentősége eltűnt, ezért sokan vannak, akik nem is értik, hogy miért kéne menniük vagy meghívniuk embereket az esküvőjükre. Miközben mások meg pont félreérti a részvétel jelentőségét vagy a meghívás hiányát, hiszen egyszerre van jelen a két felfogás.
De, teljesen ugyanaz családi eseményre menni családosan mint egy randira. Istenem, ennél erőltetettebb példát nem is találhattál volna.
Gondolom te az esküvődre sem hívtad/hívod meg a szüleidet. Sőt, gondolom a párodat sem viszed magaddal semmilyen társas eseményre.
Az esküvő csak akkor családi esemény, ha a házasuló pár úgy gondolja, és úgy szervezi. Ugyanis az esküvő kötelező elemei: a pár, 2 db tanú, 1 db anyakönyvvezető. Ennyi. Még gyűrű se kötelező. Az, hogy SZERINTED ez nem szép/jó/érvényes esküvő, jogod van ezt gondolni, de ez egyedül a te dolgod, és nem erőltetheted rá másokra. Nem, ha azok a "mások" a családtagjaid, akkor sem.
Tulajdonképpen nem is értelek, miért bánt téged ennyire, hogy számodra teljesen ismeretlen embereknek a neten más erről a véleménye?
#118 Nem tudom másképp megfogalmazni. Ugyanazért, amiért zavar, ha a karácsonyt egy nagy bevásárlásnak fogják fel.
Vagy ugyanazért, amiért zavar, ha a Halloweeni esti buli felváltja szép lassan a halottak napját.
Nekem ezek a gyermekkorom meghatározó élményei, amiknek úgy tanultam, hogy jelentősége van.
Pedig igaziból nincs beleszólásod, hogy a gyereked hogyan ünnepli a karácsonyt és mit tanít az unokáidnak.
De ugyanakkor valahogy nem érzed helyesnek. Szembemegy az elveiddel.
Amikor több, mint 100 hozzászóláson keresztül bizonygatják az emberek, hogy a házasság két ember nagy napja és nem a családról szól, aki ezt nem tudja elfogadni, az önző és ne menjen, akkor ugyanezt érzem.
Lehet ezt túlragozni, lehet szépen kezelni, lehet nem megsértődni, el lehet menni az esküvőre és úgy tenni, mintha nem zavarna, meg mehetek az unokámhoz majd és vihetek több százezres ajándékot, mert az az elvárás, vagy mondhatom azt, hogy nem megyek, mert nem veszek benne részt, de mindenképp zavaró, hogy neki az az ünnep nem azt jelenti, mint nekem.
Mert nekem sokat jelent és ő ezt (tudtán kívül) lábbal tapossa. Ha még meg is próbálod megmagyarázni, hogy én vagyok a hülye, mert rosszul érzem magam, attól nem fogom könnyebben elfogadni.
Huh, kérdező, nem semmi hisztit vágtál le.
Számításba kellene venned, hogy az ifjú párnak így jó. Nem hinném, hogy az volt a terv, hogyan tudnának téged megsérteni. A rokonod biztosan szeret téged, hiszen egy hisztérikát megszégyenítesz itt a kérdés alatt, mégis meghív.
Nincs avval semmi baj, ha valaki nem akar gyereknyivákolást hallgatni az esküvőjén. Három 4 és 7 év közti gyereked van, szerinted mennyire lenne meghitt hangulat az esküvőn, ha belevinnyognának? Már ne értsd félre, egy gyereknek a vinnyogás a dolga, a szülőnek kell helyette gondolkodni. Én kérés nélkül is otthon hagytam a gyerekem, a menyasszony őszintén hálás volt, hogy nem kell ilyen köröket futnia, mint a rokonodnak veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!