Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmennétek esküvőre úgy, hogy a gyerekeket nem hívják meg?
Én megértem mit mondasz kérdező. Nekem is kicsit drágának tűnik 3-4 millióért (függetlenül attól, hogy ki fizeti) egy bulit tartani, ahol jól érezzük magunkat.
Nekem is arról szól az esküvői buli, hogy összefog a család, támogatja a fiatalokat (nálunk 3 millióval pluszban volt az esküvő), és építjük a családi kapcsolatokat, amiért megéri kifizetni ezt a pénzt.
Szerintem ez az USA-ból jött elképzelés, hogy a pár nagy napja róluk szól, amit a szolgáltatóipar fel is kapott, mert ha elismered, hogy amúgy tök mindegy miben van a menyasszony, akkor ki fizetne ezért többszázezer forintot. Vagy ha kiderül, hogy a násznépből mindenki max 2x nézi meg az esküvői fotókat, akkor lehet, hogy nem lenne fotós.
Ezért arról, ami igazán számít, hogy a vendégek jól érezzék magukat, együtt örüljenek és megünnepeljék a pár egybekelését, miközben egy nagyobb egység részének érzik magukat, aminek a pár is (és a gyerekek is) tagjai, erről nem sokat hallani. Helyette azon filózik a menyasszonyok többsége, hogy neki hogyan lesz a legemlékezetesebb az esküvője, meg hogyan lesz minden tökéletes, és pont ezzel éri el, hogy akiknek igazán számít az egybekelés, azoknak nincs lehetőségük vele örülni és igazán osztozni a boldogságában.
Pl. nem sokkal hosszabb azt sem beleírni a meghívóba valahogy kedvesen megfogalmazva, hogy kérjük aki hozza a gyerekét, az figyeljen oda rá, hogy a szertartást ne zavarja meg!
De szerintem amúgy pont a násznéptől lesz szép emlék az esküvő. Attól, hogy egyediek, idióták, felforr tőlük az agyvized, a lehető legrosszabb pillanatban köhögnek, a gyerekek azt mesélik az eskü szövege alatt, hogy láttak egy katicát, de mégis ott vannak, ha szükséged van rájuk és próbálnak segíteni. Mert a legszuperebben megrendezett esküvő is tucat dolog, minden nap van pár ezer a világban. Amitől jó lesz, hogy aki ott van, az jól érzi magát.
Nekem ezért az egyik kedvenc filmem a bazi nagy görög lagzi. Mert benne van, hogy vannak napok, amikor kitekernéd a rokonaid nyakát, vannak napok, amikor úgy érzed, hogy ők a legnagyobb ellenségeid, de egy jó családban a legjobbat akarják neked ilyenkor is, és nekem ez az elfogadó hozzáállás, hogy nem vagyunk tökéletesek, de ezek vagyunk, nekem nagyon hiányzik az esküvőszervezőknél.
#103 Érdemes a helyzetre illő beszólásokat kitalálni, attól intelligensebbnek tűnsz. Ha nagyon nem megy, akkor meg érdemes lehet legalább többet megismerni, hogy egy a helyzetre legalább távolról illőt rá tudj húzni.
(Amúgy nem tudom, hogy szerinted mitől lesz valaki éles kés a fiókban, de van a BME-VIK-en végeztem kitüntetéses diplomával, ezen kívül van másik egyetemem, beszélek felsőfokon két idegennyelvet, nyilván jól keresek, elégedettek velem a munkahelyen, van párkapcsolatom, egész nagy baráti társaságom, saját ingatlanom és most várjuk az első babát is. Ha kanalam van, azzal is nagyon jól elvagyok az életben).
Jaj annyira imádom mikor a begyöpösödött emberek azzal jönnek hogy az "usabol jött".
Mintha ez egy jó érv lenne bármi ellen is.
Mert a kva halloween meg Valentin nap az usabol jött.
És akkor most még ránk eroszakoljak azt is hogy az esküvő a párról szóljon.
De ha úgy is van, miért baj az? Az a két szerencsétlen elkolt egy rakás pénzt az esküvőre akkor miért olyan felháborító hogy pontosan olyan legyen az esküvő amilyet ők szeretnének?
#108 Nem felháborítónak mondanám, amit érzek. Ugyanaz, mint a karácsony. Van, akinek arról szól, hogy együtt a család és ennek örülünk. És van akinek arról, hogy kap ajándékot. Még akkor is ha látszólag minden család csinálja mindkettőt, a hangsúly máshol van.
Nekem az esküvő és a házasságkötés a családról és az összetartozásról szól, nem arról hogy nagyon jó bulit tartsunk. Mindenki ugyanazt csinálja kb. de a hangsúly itt is máshol van és csak az olyan nüansznyi részleteken látszik a különbség, hogy kit hívok meg, milyen menü van vagy elmegyek-e fotózkodni az esküvő és a fogadás között.
És én, ha nekem ilyet mondanának, nem felháborodnék, hanem ugyanazt érezném, mintha karácsonyozni hívnának és elmondanák, hogy de 50 ezer alatt nem jó, ha veszel ajándékot. Meg amúgy mindegy, hogy jössz-e, de az ajándékot hozd.
Lehet, hogy másnak, akinek mást jelent az esküvő nem ilyen, de nekem ez az egész igen, és amennyire ismerem a magyar esküvőket, nem itthonról jön ez az új hozzáállás. Nálunk mindig is szokás volt meghívni a legidegesítőbb rokont is, mert családtag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!