Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan reagálnál ha a gyereked esküvőjén csak vegán étel lenne?
Szituáció: 15 fős polgári esküvő a polgármesteri hivatalban -> utána ebéd egy vegán étteremben.
A választás azért a vegán étteremre esett, mert:
1) Ez a kedvenc éttermünk, esküvőhöz illő elegánsabb belső térrel rendelkezik, vannak 'hagyományos' magyaros ételek is, csak húsmentesen elkészítve.
2) Van saját cukrászdájuk, így a megrendelt esküvői tortát helyben fel tudják szolgálni.
3) Hosszas keresgélés után sem találtunk olyan éttermet ami rendelkezik megfelelő nem-vegán és vegán menüsorral, hogy mindenkinek jó legyen.
A kérdést elsősorban azért tettem fel, mert a családunk egyik fele problémázik ezen.
Elvileg rólunk szól a nap, miért válasszunk egy olyan éttermet ami nekünk nem jó, csak hogy másnak jó legyen?
Húsevő is vagyok, de ha ipari húst, sonkát eszem azt bizony megérzem. Nem jó értelemben. Ezért kerülöm a nyers sonkát, de még a kukoricát is. Nem azért, mert nem szeretem, hanem mert nem bírom. Sem egy vega, sem egy vegán nem fog azért húst enni, különösen nem az eskövőjén, mert sokan képtelenek elképzelni, hogy hús nélkül is van étel. A rántott gomba, rántott karfiol csak a kezdet. Ezzel inkább egy húsevő kényeztesse vega barátait, de egy vegánt még ezt sem eszi meg, mert tojás van ételben.
Egy szó mint száz. Ez a TI esküvőtök, egyetek, amit szerettek, másodsorban gondoljatok a vendégekre is. Biztosan találtok számukra olyat, ami húsmentes és szívesen elfogyasztják, mégis igazi ínyenc vegán étel.
58. Az a vendéglő aki ezt bevállalja be fog zárni. Az összes többi vendég ugyanis meg fogja érezni a hús illatát. És soha többé nem fog oda menni. Amelyik étterem ezt megteszi, az csak úgy csinál és fogalma sincs arról mi a vegán.
A VEGÁN egy életmód, egy filozófia, nem csak ételek. Van az a vegán étel, ami után csak annyit mondasz: kérek még.
Értem ezt a legyünk tekintettel a húsevőkre dolgot, de mi van akkor, ha az esküvőmön nem bőségtálat akarok kínálni, hanem egy előre kitalált menüsort?
És ha azon csirke van, de valaki meg a disznót szereti? Akkor neki disznót süttessek? Ha más meg pulykát kér, akkor neki azt?
Ha meg valaki nem szereti a desszertként kínált túrógombócot, akkor neki más szerepeljen a menüjében?
Ezzel mit lehet kezdeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!