Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg szemét vagyok amiért nem akarom elvenni?
Barátnőmmel öt éve vagyunk együtt. Mindketten 20 évesek voltunk, amikor összejöttünk, akkor nem igazán beszéltünk a jövőről, csak éltünk bele a nagyvilágba, és eltelt öt év. Pár napja volt az évfordulónk, elvittem egy étterembe, minden jól alakul, viszont amikor hazamentünk elsírta magát, mert azt hitte hogy meg fogom kérni a kezét. Mondtam neki, hogy nem szeretnék megnősülni, soha nem is akartam. Azóta teljesen ki van akadva rám, tegnap felhívott a faterja és üvöltözött hogy minek hülyítettem öt évig ha nem akarom elvenni..
Ez tényleg szemétség a részemről? Egyszerűen gyerekkorom óta nem látom értelmét a házasságnak.. Megértem, ha valaki vallásos vagy más okból fontos neki, de én nagyon nem akarok..
Elképesztő mennyien szerencsétlen kérdező torkának ugrottatok. Itt egy 25 éves srác, aki nem akar megnősülni, mert nem akar, nem is mondta, hogy akarna. Mégis mennyire érett az a lány, aki elmondja az apjának, hogy csessze le? Én nem is akarnék egy ilyen családba beházasodni. Sokaknak itt nagyon furcsa elképzelése van a szeretetről...
23N
Kicsit olyan ha nem akarod elvenni mintha
Bemesz egy kertbe eszel a gyumolcsokbol elvezed a zold fuvet napozol de se belepot se kertet megvenni nem akarod.
Elsz a barTnoddel elvezed a hazassag elonyeit de hazassagot nem akarsz.
Ez onzo viselkedes.
"Nos,nem értem azokat a nőket, akik minden áron férjhez akarnak menni. Ha a kapcsolatotok jól működött "papír" nélkül, akkor annak kellene örülni."
1.Tudod nem mindenki elégszik meg az aktuális barátnő, státusszal....
2. A házasság nem csak egy papír, ez egy nagyon szar duma. A házasság igazi elköteleződés a másik ember felé akit szeretünk. A kapcsolat legmagasabb szintje.
És még mielőtt azzal jönnél, hogy a legmagasabb szint a gyerek, nos nem az. 2 embernek úgy is lehet gyereke ha nincsenek együtt. Nem egy pár. Az egymás iránti tényleges elköteleződést a házasság jelenti.
Én azt is megértem akinek nem fontos, de amikor valaki annyira ellene van, az csak nem akar valami véglegeset a másikkal. Az csak kiskaput hagy, hogy ha jön jobb , szebb könnyebb legyen lelépni.
Kérdező: ha te sose akartál nősülni, ezt akkor is meg kellett volna mondanod a lánynak. Mivel az emberek többsége előbb utóbb szeretne házasodni, gyereket vállalni. Ezt neked is tudni kéne. A lány meg azért nem hozta szóba, mert félt hogy majd fülrágásnak meg kihisztizésnek tűnik, mert manapság már mindenre ezt mondják... még az érdeklődést is...
Engedd el a lányt, hogy találhasson olyat aki idővel elveszi, nem csak szeretőnek tartja.
55-ös: hogy érted hogy "szeretőnek tartom"? Nemrég közösen vettünk egy lakást ás egy autót, mindkettőnknek stabil munkahelye van, minden szempontból partnerek vagyunk. Én
úgy gondolom, hogy ezek a dolgok jelzik hogy elkötelezett vagyok, a házasság mit változtatna ezen?
"A házasság mit változtatna ezen?"
Boldoggá tenné a barátnődet, hiszen ő erre vágyik, neked meg mindegy (mint mondtad).
Ha ennyit nem értesz meg, szerintem felesleges mindannyiunknak a billentyűzetet koptatni.
"Nos,nem értem azokat a nőket, akik minden áron férjhez akarnak menni. Ha a kapcsolatotok jól működött "papír" nélkül, akkor annak kellene örülni."
Akkor mi a gond a papírral? Ha nem számít, mint ahogy mondod?
De igen, számít. Rengeteg jogi dolgot felvet.
Én soha nem szülnék házasságon kívül, pedig nagyon modern felfogású vagyok minden másban.
Tudod, a nő szül, és jelenleg, leginkább ők nevelik a gyerekeket, ők vannak kiszolgáltatva. A pasi bármikor lelép, és minimális tartás díjért szarik az egészre.
Én soha nem venném fel a férjem nevét, de a házasság nem erről szól. EZt még leírni is gáz, mert látszik, mennyire felemás a társadalom. A pasi miért nem veszi fel a felesége nevét? Ugyanúgy megteheti, ha akarja.
A házasság arról szól, hogy mindketten tesznek egy ígéretet mások előtt is, hogy együtt akarnak élni.
A férfi könnyebben lép, ő max. fizet egy kis pénzt, aztán repül tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!