Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg szemét vagyok amiért nem akarom elvenni?
Barátnőmmel öt éve vagyunk együtt. Mindketten 20 évesek voltunk, amikor összejöttünk, akkor nem igazán beszéltünk a jövőről, csak éltünk bele a nagyvilágba, és eltelt öt év. Pár napja volt az évfordulónk, elvittem egy étterembe, minden jól alakul, viszont amikor hazamentünk elsírta magát, mert azt hitte hogy meg fogom kérni a kezét. Mondtam neki, hogy nem szeretnék megnősülni, soha nem is akartam. Azóta teljesen ki van akadva rám, tegnap felhívott a faterja és üvöltözött hogy minek hülyítettem öt évig ha nem akarom elvenni..
Ez tényleg szemétség a részemről? Egyszerűen gyerekkorom óta nem látom értelmét a házasságnak.. Megértem, ha valaki vallásos vagy más okból fontos neki, de én nagyon nem akarok..
Nem vagy szemét.
De azt nem árt tudni, hogy még azok a nők is házasságot akarnak, akik szerint a házasság csak egy papír. Legfeljebb nem vallják be. Erre utal a sok komment, hogy legalább eljegyezhetne. Pedig az eljegyzés semmit nem változtatna azon, hogy csak együtt élnek. Eljegyzésnek csak akkor van értelme, ha rövidesen követi az esküvő.
A nők is hibásak. Az összeköltözés előtt kellene tisztázniuk, hogy esküvőt akarnak rövid időn belül, nem pedig több éves együtt élés után vagy soha.
Az "áldás" szó értelmét tudod, kérdező?
Az esküvő lényege, nem a papír, hanem amit minden korban a világ minden táján ismertek, tudta, éltek:
áldást kér a pár. Ha hívők Istentől és a világtól, ha nem hívők: a világtól, az emberektől, a közösségtől, melyben élnek. Enélkül áldatlan a kapcsolat. A három nagy ünnep - minden kultúrában- a születés, a nász, a halál. Ezt méltósággal ünnepelték, mert a három legfontosabb dolog az ember életében, odafigyeltek és ünnepelték - vagyis kiemelték a hétköznapi térből-időből.
Hogy alakul később? a pártól függ. De az áldás és az átok létezik, működik. Apja most az utóbbit szórta rád.
"mikor hazamentünk elsírta magát, mert azt hitte hogy meg fogom kérni a kezét"
Ennek a kapcsolatnak vége. Olyan csalódást és fájdalmat okoztál, ami nem múlik nyomtalanul el soha. Igen, mindig volt fontosabb az áldás kérésénél, diploma, állás.. Most viszont ez lett volna a legfontosabb.
Sajnálom. Kívánom, hogy találjatok mindketten egy tiszta szép kapcsolatot, ami nem okoz ilyen törést a lélekben.
nem vagy szemét, akkor lettél volna az, ha hitegetted volna, de ez a kérdésből nem derül ki, legalábbis nem írtad :D
ezt meg kell beszélnetek, hogyan tovább, mert annak nincs értelme, hogy mindketten mást szeretnétek, így nem lesztek boldgogok
Ha igazán szeretnéd, nem keltene benned ilyen ellenérzéseket hogy elvedd!A szabadságod egyenlőre nála is fontosabb.Ez az igazság.Úgy gondolom, ha igazán szeretnéd, legalább az ő kedvéért félre tudnád tenni a házassággal kapcsolatos ellenérzésed.
Miért nem látod értelmét a házasságnak?
Ő nyilván úgy érzi, hogy azzal fejezhetnéd ki legjobban a szereteted, ha megkérnéd a kezét.
De azt nem árt tudni, hogy még azok a nők is házasságot akarnak, akik szerint a házasság csak egy papír. Legfeljebb nem vallják be. Erre utal a sok komment, hogy legalább eljegyezhetne.
Nem a papírra vágynak, hanem a gesztusra....
Jelenleg a házassági ajánlat az egyetlen (közismert) gesztus, amivel a férfi kifejezheti, hogy mennyire komolya számára a kapcsolat, hogy egy életet is leélne párjával.
A későbbiekről alkotott elképzelésetek akármennyire is eltér, az azért nagyon gáz, hogy az apja felhívott és üvöltözött veled ezért.
Mi nyolcadik évet tapossuk együtt a párommal, kb. olyan 2-3 év után került szóba, hogy ki mikor mit szeretne. Ő nem akart házasodni, nekem akkor úgy tűnt, hogy ez fontos. Ha nagyon erőlködtem volna, vagy elvesz úgy, hogy nem akar, vagy rámegy a kapcsolatunk. Ezért megbeszéltünk egy olyan dolgot, hogy ha még együtt leszünk és nekem akkor is fontos lesz, elvesz 15 év után. Már nem érzem lényegesnek a dolgot, együtt élünk, első babánkat várjuk, nagyon szép kapcsolat lett.
A vicc az, hogy nem túl romantikus okok miatt felmerült, hogy össze kéne házasodni és épp neki lenne fontosabb (ház vásárlás, tulajdonjog). Lehet, hogy 1-2 éven belül oltár elé állunk és a kisfiunk hozza majd a gyűrűt, feltéve ha igent mondok a kérésre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!