Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg szemét vagyok amiért nem akarom elvenni?
Barátnőmmel öt éve vagyunk együtt. Mindketten 20 évesek voltunk, amikor összejöttünk, akkor nem igazán beszéltünk a jövőről, csak éltünk bele a nagyvilágba, és eltelt öt év. Pár napja volt az évfordulónk, elvittem egy étterembe, minden jól alakul, viszont amikor hazamentünk elsírta magát, mert azt hitte hogy meg fogom kérni a kezét. Mondtam neki, hogy nem szeretnék megnősülni, soha nem is akartam. Azóta teljesen ki van akadva rám, tegnap felhívott a faterja és üvöltözött hogy minek hülyítettem öt évig ha nem akarom elvenni..
Ez tényleg szemétség a részemről? Egyszerűen gyerekkorom óta nem látom értelmét a házasságnak.. Megértem, ha valaki vallásos vagy más okból fontos neki, de én nagyon nem akarok..
Dacból nem nősülni kamaszos dolog.
Nincs azzal baj, ha nem akarsz, de ne "csakazértse" alapon csináld.
először is nem vagy szemét mert eddig szóba se került,hogy nem akarsz így nem verted át de:
az emberek azért nem akarnak házasodni,mert az csak egy papír mondván hercehurca,felesleges és különben is sokan válnak manapság házasság ellenére is. Viszont a valóság:
nem akarok házasodni,mert igazán az megijeszt és úúgy érzem akkor hozzá vagyok kötve és mi van ha nem jön össze és viszi a fél házat?
a válasz a házasság nélküli élet hülyeség akkor ha több éve egy helyen bejelentve éltek párkapcsolatban, mert akkor már a párodra szinte ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint egy feleségre,élettárs lesz. így válásnál ugyanúgy igényelheti a dolgok felét stb. és élettársi kapcsolat is bármikor véget érhet ahogy most tapasztalhatod is.
Plusz ha csak egy papír akkor miért esik ilyenkor a férfi nehezére aláírni ha neki nem jelent nehézséget? megjegyzem mi futószalagon házasodtunk a párommal fél óra alatt le volt tudva:D
Ettől függetlenül kényszerből ne házasodj hanem inkább beszéld ezt meg a lánnyal és engedd el mert neki ennél többre van szüksége, nincs értelme akkor a másikat hülyíteni mert ha azt mondja jó nem baj akkor is már nem fogja jól érezni magát a kapcsolatban és pár év múlva megint elfogja magát sírni egy vacsora után.
Szerintem ha valakit akarata ellenére belekényszerítenek egy házasságba, annak nincs jó vége.
Korábban ugyanez volt a mondandóm lényege, de a lepontozásból látszik, hogy a többség nem ezen a véleményen van.
A kérdező által leírtakból én nem azt látom, hogy neki ez a lány csak egy kaland, vagy nem számít.
Szerintem egyértelműen leírta, hogy szereti, vele akar közös jövőt, de nem házastársként, hanem élettársként.
A mai világban ez tényleg ekkora ellenszenvet vált ki??
"hogy szereti, vele akar közös jövőt"
Akit szeretek, annak a szíve vágyát keresem, egyébként tárggyá válik, érzéki vágyak kielégítőjévé. Kár, hogy 5 év nem volt erre elég. Most már késő, csalódott benned. Egyszer lehet a bizalmat elveszíteni. Legjobb lenne, ha szépen otthagyna - legyél szabad.
Fura hogy soha nem volt szó köztetek a házasságról. Lehet, hogy 5-6 év múlva megváltozik a véleményed a házasságról.
Kérdezd meg tőle, neki miért ilyen fontos a házasság.
BESZÉLGESSETEK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!