Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt bárki, akinek különösen nagy áldozatot kellett meghoznia a párkapcsolatáért? Megérte?
Néha úgy érzem, kettészakadok. Nagyon szeretem a páromat, eszem ágában se lenne szakítani vele, belegebednék, ha elveszíteném. De ugyanakkor…
Debrecenben fog tovább dolgozni, ami azt jelenti, hogy nekem is oda, vagy a közelébe kell költöznöm Budapestről. A munka-kérdést valószínűleg meg tudom oldani, nem az a legnagyobb gondom (bár ki tudja, még ez is változhat.. de tegyük fel, hogy nem fog). Viszont maga az egész, hogy el kell mennem egy olyan helyre, ami messze van minden barátomtól, a családtagjaimtól, és a Balatontól, amit szintén úgy szeretek, mintha csak egy családtagom lenne… Pestről egy-másfél óra a balatoni nyaralónk. Debrecenből négy-öt!
Annyira dühös vagyok erre az egész helyzetre, annyira utálom. Iszonyú erőkkel próbálom elhitetni magammal, hogy lesz, ami kárpótol majd, biztos lesz, amit annyira megszeretek Debrecenben, hogy nem érzem majd olyan rossznak a többi dolog messzeségét… de őszintén szólva képtelen vagyok elhinni, hogy tényleg lesz ilyen.
Igen, persze: ott lesz a párom, ott lesz a kertes ház, amiben élünk – eddig lakásban éltem, ő most mindenképp vesz házat, akkor is venne, ha nem lenne párja -, idővel, ha minden jól megy, akkor gyerekek is, meg minden. Nyilván ők lesznek az elsők. De attól még, hogy a saját kis életem, amit eddig felépítettem, csak a második helyen van, attól még elég fontos az is. És nem tudok megbékélni vele, hogy gyakorlatilag le kell mondanom az én szeretteimről, az én budapesti köreimről, a gyerekkoromtól mindig kísérő Balatonomról, vagy hát a közelségükről, arról, hogy bármikor láthatom őket, arról, hogy egy szempillantás alatt velük tudok lenni, ha akarok.
Van itt bárki, aki érezte már úgy, hogy túlságosan nagy áldozatot kell meghoznia a párkapcsolatáért? Mit tett?
Szakítanék. Úgy értelmezem meg sem kérdezett előtte, te mit gondolsz, csak közölte, hogy megy és vesz házat. Jössz jössz, nem nem. Neki nem számít. Ilyen emberrel meg a faxom se tervez közös jövőt, vagy mond le bármiről a kedvéért. Ő pont semmiről nem mond le a te kedvedért és pont tökéletesen meg fog felelni neki más nő is, ha te nem követed.
Ez most nem tűnik hihetőnek, nyilván kamuzik mindent, hogy halld amit akarsz, de nőjj fel és lásd meg a tényeket. Ha annyira rohadtul fontos lennél neki vagy számítana mit akarsz, minimum közösen beszélnétek meg egy ilyen kérdést.
Nem hoznék meg ekkora áldozatot. Nincs olyan munka Debrecenben, amilyet ne lehetne megtalálni Budapesten is. Kivéve ha a mostani BMW gyár fejlesztési vezérigazgatója lesz, de ezt kétlem.
Baromi önzőn fog hangzani (és a GYIK-es népség 90%-a meg sem fogja tudni érteni a lényegét a dolognak), de így lehet minőségi életet élni és minőségi párkapcsolatot fenn tartani.
Mindig te legyél az első magadnak és utána más. Nem kell meghozni ilyen áldozatokat, mert idővel megfogod bánni és a párodat fogod hibáztatni (jogosan).
Olyan emberrel kell párkapcsolatot kötni, akivel nem kell kompromisszumokat kötni komoly dolgokban. Csakis így lesztek éveken át boldogok, mert önmagatokat adhatjátok.
Nem arról van szó, hogy neki a terepjárók tetszenek, míg neked a kabriók, mert ez részlet kérdés.
Gyermekvállalásban- hol éljünkben - és hasonló horderejű dolgokban nincs kompromisszum.
Én is azt gondoltam, hogy nincs olyan munka, amit ne találna meg Pesten is, de a helyzet az, hogy körbekérdezett, egy helyre be is adta a CV-jét, de sehol semmi. A debreceni állásával tud jól keresni.
Természetesen sokat beszéltünk az egészről közösen. És persze, hogy hoz áldozatot ő is: valószínűleg egy Debrecentől 70 km-rel közelebb lévő településen, Tiszafüreden fogunk élni, ott vesz tehát házat, és vállalja, hogy 20 perc helyett 1 órát megy-jön mindennap a melóba. Én pedig távban dolgoznék, mert úgy néz ki, lesz erre lehetőségem a mostani munkahelyemen.
A pesti lakásomat mindeközben, ha úgy döntök, ki tudom adni - ami plusz bevétel. Szóval lennének jó oldalai is...
3/4: Köszi a válaszodat, de amit te írsz, azzal én nem tudok egyetérteni. Szerintem pont, hogy a kompromisszumkészség az, ami kulcsfontosságú, és az az, amire borzasztó nagy szükség van egy párkapcsolatban a nehéz helyzetek áthidalásához. Írod: "Olyan emberrel kell párkapcsolatot kötni, akivel nem kell kompromisszumokat kötni komoly dolgokban." Hát ezt meg honnan lehet tudni előre? :) Lehet, hogy mondjuk az első 10 évben semmi ilyesmi nem bukkan fel, de a tizenegyedikben adódik egy olyan élethelyzet, ami komoly kérdés, és amiben mindkét fél érdekei teljesen ellentétes döntést tartanak ésszerűnek. Akkor szét kell menni, mert nehogy kompromisszumot kössünk már? :)
4/4: Elmeséled, mi volt a te helyzeted? Érdekelne.
Nem mennek.
Megsem kerdezett, egyedul dontott.
Pesten is talalna munkat.
Ha eddig lakasban eltel, akkor nem tudod, mennyi munka egy kert. Ami rad fog maradni, mert othon leszel, o meg 1 orat utazik. Egesznap egyedul leszel egy kistelepulesen. En tuti nem vallalnam ezt igy.
Dehogyis, nem azért vesz ott házat. :) Hanem azért, mert oda köti a munkája, és igen, azért is, mert ő sosem akart Budapesten élni és ott dolgozni. Én pedig mindig is terveztem, hogy egy nap, ha lesz párom, aki komolyan gondolja velem, vidékre költözöm, kertes házba (kertes házban nőttem fel, és a szüleim a mai napig abban élnek, nagyon jól tudom, mennyi munka van vele).
A gondom csak annyi, hogy nem jó irányba, és túl messzire... de nem lehet, hogy csak én vagyok telhetetlen?
Igen, tudom, hogy sokat lennék egyedül. De ha ővele most szakítok azért, hogy ne kelljen ennyire nagy áldozatot meghoznom, akkor aztán tutira teljesen egyedül leszek. És bármennyire szeretjük is az elcsépelt szöveget, hogy "majd jön az, aki mindenben tökéletes lesz számodra", én ezt már nagyon rég nem hiszem el.
Debrecenben fog tovább dolgozni,
Debrecentől 70 km-rel közelebb lévő településen, Tiszafüreden fogunk élni,
erre gondoltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!