Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akarják mindenáron...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akarják mindenáron erőltetni azt a véleményt, hogy egy 30 körüli nő még fiatal?

Figyelt kérdés
A feminista mozgalmon - és a velük szimpatizáló (nem túl informált) embereken kívül semmiféle biológiai és szociális bizonyíték nincs erre az állításra, van azonban éppen az ellenkezőjére bőségesen. Ezt most nem bontom ki, előbb várjuk meg a klasszikus érveket.

2018. máj. 23. 12:32
 81/99 anonim ***** válasza:
91%

80: mert aki a felszínen él, mint a kérdező, annak a feszes bőr és a peckes cicik az egyetlen érték. A fontosabbakat bem látja. És nagyon szépen be tudua saját magát is csapni ezzel. Szerintek is vicces a kérdező, de valahol inkább szomorú ez.

23/N

2018. máj. 23. 17:16
 82/99 A kérdező kommentje:

A személyeskedésekkel nem foglalkozok.

Azt viszont elmondom, hogy bár lehet, hogy a kérdésből nem látszik, de annyira nem fontos nekem a külső. Bàr exem több pasinak bejön, de nekem nem volt kifejezetten az ideállom. A belső értékeit szerettem meg.

2018. máj. 23. 18:15
 83/99 Lifeishard ***** válasza:
100%

Kérdező: pontosan már nem emlékszem, és ha nem bánod, nem néznék utána. :) Amúgy a sejtosztódással- és regenerációval van kapcsolatban, ha jól tudom.

Egyébiránt, tanulmányozd ezt, elég 'hivatalos': [link]

Ami pedig magát a kérdést illeti: lehet, hogy nem bántásnak szánod, de helyenként elég ellentmondásos a megfogalmazás, az egésznek pedig nettó provokatív színezete van.

A hangvételed nekem fennhéjázónak tűnik: megmondom jól a nőknek, "mert-ki-ha-én-nem." Nem személyeskedni akarok - nem állítom, hogy ilyen vagy, de a stílusod ilyen.

Van még néhány hozzád hasonló az oldalon, akik úgy vélik, kőkemény logika mentén haladnak, de a nyers, tudományosan megalapozott információk hiányoznak, csak az erősnek imponáló retorika van meg.

2018. máj. 23. 19:25
 84/99 anonim ***** válasza:

A 30 körüli férfi sem öreg és nem is középkorú. Teljesen felesleges általánosításokba bocsátkozni, az én ismeretségi körömben (és nem a nyugdíjas klubról beszélek) egy 30 körüli férfi is meg akar állapodni és családot szeretne. Persze vannak olyanok mindkét nemből, akik nem így gondolkodnak.

De ha ezen a gondolatmeneten indulok el, akkor az a 30 körüli nő (vagy férfi) aki ennyi idősen családot szeretne és az otthonteremtéssel van elfoglalva az öreg.

Az a 30 körüli, aki karriert épít, utazik, bulizni jár pasizik/csajozik az még fiatal?

Ismertem olyat is, akinek 22 évesen ketyegett a biológiai órája és mindenáron férjet, esküvőt akart. Akkor ő is öreg.

2018. máj. 23. 19:29
 85/99 Mojjo ***** válasza:
87%

@37:

"Egyébként valóban nincs közmegegyezés, de szerintem azok a biológiai bizonyítékok, amiket az első oldalon írtam, inkább arra billentik a mérleget, hogy egy 30 körüli nőt már ne tekintsek fiatalnak."

Azok a "biológiai bizonyítékok" csak a te saját önkényes definíciódat bizonyítják (illetve azt sem, lsd lentebb). Ez körkörös érvelés így, egy klasszikus érvelési hiba: szerinted az öreg, akinek az anyagcseréje már nem működik tökéletesen, ezért az, hogy az anyagcseréje nem működik tökéletesen, azt jelenti, hogy öreg. Gyönyörű körkörös érvelés, ami egy igencsak csúnya érvelési hiba.

És ami a legszebb és ami miatt még a te saját, külön bejáratú definíciódat sem bizonyítják ezek a "biológiai bizonyítékok", az az, hogy ezeket te bizony hasraütésre mondtad be, valós alapjuk nincs. Meséld el nekem kérlek, hogy miben változik egy nő anyagcseréje mondjuk 25 éves korától 30-ra. Konkrétumok érdekelnének, illetve annak bemutatása, hogy ezen változások a nők szignifikáns többségénél valóban lejátszódnak. Szóval lássuk, jöhetnek a konkrétumok. Lehetőleg peer review tanulmányok érdekelnének.

"Ha pedig azt nem is sikerült bizonyítanom, hogy egy 30 körüli nő nem öreg még, azt legalább sikerült, hogy nem egzakt fogalom az, hogy egy annyi idős nő még fiatal."

Nagyszerű, szóval azt sikerült bizonyítanod, ami rajtad kívül nagyjából mindenkinek értelemszerű. Nagyszerű, ez szép teljesítmény. Nem mellesleg neked nem az az álláspontod, hogy nem lehet egy 30 körüli nőre egzaktul rámondani, hogy fiatal, neked az az állításod, hogy ennyi idősen egy nő nem fiatal. Értem én, hogy próbálod szépíteni a beégést, de hidd el, elegánsabb, ha belátod, ezt benézted.

2018. máj. 23. 19:53
 86/99 A kérdező kommentje:

@Mojjo

Ha elolvasod a kérdést, és az utána lévő válaszaimat, akkor láthatod, hogy ez a kérdés azt a célt szolgálta, hogy rámutasson: nem lehet egzakt értelemben besorolni a 30-as korosztályt a fiatal kategóriába, vannak érvek ellene is.

Mit akartam szépíteni? A másik az, hogy ezt a korosztályt nem öregeztem le, csak annyit mondtam, hogy már nem fiatal, és ezt továbbra is tartom. Bocs, de én nem tudok olyan nőket fiatalnak tekinteni, akinek a szervezete már nem úgy működik, mint pár évvel korábban, és akiknél egyre veszélyeztetebb az idő előrehaladtával a szülés, EZT A NŐK IS TUDJÁK. Ezért akarnak nem egy esetben már 30 körül szülni. De ezt is elmondtam fentebb.

2018. máj. 23. 20:13
 87/99 anonim ***** válasza:
91%
A legtöbb 30 feletti nő ismerősöm jobban néz ki mint a mai húszon évesek, szélük hosszuk egy, ennyi kritika bőven elég, habár a listát hosszasan folytathatnám, érvelésnek nincs helye a kérdés nem relatív, inkább menj aludni.
2018. máj. 23. 20:14
 88/99 A kérdező kommentje:

Előző:

Azt is elmondtam, hogy vannak kivételek, részletesen beszéltem a MILF-ekről idéztem is egyet Gubás Gabi személyében, aki még némely huszonévest is leköröz.

Tessenek visszaolvasni.

2018. máj. 23. 20:20
 89/99 Mojjo ***** válasza:
87%

Hű, kérdező, nem te vagy a legélesebb kés a fiókban, ugye?

"A másik az, hogy ezt a korosztályt nem öregeztem le, csak annyit mondtam, hogy már nem fiatal, és ezt továbbra is tartom."

Igen, én is ezt mondtam, hogy az volt az állításod, hogy nem fiatalok. Egy pillanatra ugyanis úgy tűnt, hogy beláttad, ezt sem lehet mondani, mert a fiatal egy nem pontosan köeülhatárolt, nem jól meghatározott fogalom. De úgy tűnik nem, nem sikerült ezt megértened.

Azt mondhatod, hogy TE nem tekinted őket annak, de általánosságban kijelenteni, hogy nem azok, csupán annak tanúbizonysága, hogy nem érted, mit jelent az, ha egy fogalomnak nincs egzakt definíciója.

"akinek a szervezete már nem úgy működik, mint pár évvel korábban"

És amit a saját kisujjadból szopkodtál ki. Kértem, hogy konkrétumokkal, lehetőleg peer review tanulmányokat citálva mutasd be, hogy pontosan miben is tér el egy 30 éves nő fiziológiája, különös tekintettel az anyagcserére, tekintve, hogy a #7-ben az anyagcserével példálóztál. Továbbra is várom, hogy támaszd alá az állításaidat.

2018. máj. 23. 20:43
 90/99 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy olvasom, kicsit naiv vagy ha azt gondolod okosakat mondasz, de ne aggódj ez a fiatalság velejárója, reméljük jobb lesz az évek múlásával. Nagyszülőd valamelyike most mondhatná kis butus, majd bölcsebb leszel, ha már túleped a hatvanat ;)
2018. máj. 23. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!