Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akarják mindenáron erőltetni azt a véleményt, hogy egy 30 körüli nő még fiatal?
Az, hogy kinek hogy működik az anyagcseréje nagyon egyéni kérdés. Van, akinek tizen-huszonévesen sem működik jól, és van, akinek még jóval később sincsenek problémái.
Szülés? 11 évesen bekerültem a gyereknőgyógyászatra, kivizsgálásra, azt mondták, ha nem áll be magától a menstruációm, gondom lehet a gyerekvállalással. Bő 10 év alatt sem állt be magától, ami azt jelentette, hogy soha nem tudtam, mikor jön meg, és volt, hogy több hétig tartott, olyan is volt, akkor fogamzásgátlót kaptam végső megoldásként, és nem érdekelnek a meddőséggel riogatások, mert enélkül is ott van a kockázat, de így legalább kiszámítható lett és kész. Egyébként ezen kívül csak a zsíros bőröm és a fogaim problémásak, de ezek is kezelhető dolgok, amúgy meg egészséges vagyok, sportolok rendszeresen, és tele vagyok energiával 33 évesen. Kit érdekel, hogy idegenek mit gondolnak az életkoromról, ami csak egy szám. Legtöbben, mikor beszélgetésnél szóba kerül, hogy mennyi idős vagyok (nem tippeltetek), általában meglepődnek és visszakérdeznek, hogy mennyi? Mert 5-10 évvel fiatalabbnak gondolnak.
"Tuti Balázska vagy! Szivem, neked nemhogy 20-30, de még egy 70 éves nő sem állna meg. Ne reménykedj, 40 környékén sem lesz tobb esélyed a nőknél!"
>Balázska tudomásom szerint állatnevekkel nyomul az oldalon (pl. csendes farkaskutya, dühös sivatagi róka), és ha jól tudom, akkor sikertelen az ismerkedésben. Én nem használok állatnick-et, és az ismerkedéssel sincs problémám. Nekem semmi közöm ahhoz az emberhez.
Vagy már mindenki "Balázska", aki meg mer fogalmazni egy olyan véleményt, ami ellentétes a GYIK felhasználók véleményével?
Ha nem fiatal akkor mi, öreg? Komolyan kérdezem. Egy harminc éves és egy kétszer annyi idős nő is öreg?
Azért kell azt mondani, hogy még fiatalok, mert egyrészt ez az igazság (nem öregek), másrészt mert ha elvesszük az életkedvüket és begubóznak az veszteség. Egy családra vágyó nőre rányomni a bélyeget és ezzel lelkileg tönkretenni azt jelenti, hogy akkor neki soha de soha nem lesz már se gyereke se boldogsága. Az élet pedig nagyon hosszú, és egy harmincas nő még lehet hogy az élete felénél sem jár!
Ez nem feminista baromság, hanem változott a leosztás. Most a nők nyilvánvaló rossz döntéseit nem ecsetelem, mert akkor ítéletnapig itt ülünk, most a rajtuk kívülálló okokról beszélek. Ha egy fiatal nő tartaná magát a rég bevált szokáshoz, miszerint korán akar házasodni szerinted a korosztályában lévő fiúk mit reagálnak erre? Elhúznak, mint a vadlibák. Görgess kicsit itt a kategóriában, hogy hat éves kapcsolatokban is még képesek talonban tartani a nőt, aki már évek óta (!) készen áll a családalapításra, de a férfi nem. És ha a nő szakít akkor a hozzád hasonlóak szemében egy értékét vesztett nulla lesz, a férfi meg még öt év múlva is ráér önmagát felfedezni.
Ezt most nagyon gyakorlatias szempontból, az érzelmeket és az emberi méltóságot teljesen háttérbe szorítva mondom: egy harmincas nő még simán tud szülni kettő, vagy akár három gyereket is. Az én szememben egyszerűen hazaárulás az ilyen korú nőket gúnyolni, megalázni, mert ezzel nem csak egy személyt, hanem a nemzetet is megkárosítod.
Igen, tény, hogy harminc fölött nehezebb, de amivel néhány antifeminista riogatja és gúnyolja ezeket a nőket az egyrészt nem igaz, másrészt társadalmilag rettentő káros! Nem úgy néz ki, hogy na 35 évesen kiszárad a méhed és vége mindennek. Hahó, 50 éves korukig menstruálnak a nők! És az is igaz, hogy a magzat is nagyobb eséllyel lesz beteg, na de nem minden második. Az öregedés tényét nem szabad letagadni és minden fiatal nőnek eszerint kell döntéseket hozni, de ezeket a tényeket nem szabad eltorzítani és főleg nem azzal a szándékkal, hogy sértődött férfiak rúgjanak egyet olyan nőkbe, akik nekik soha semmit nem ártottak. Az a megfigyelésem, hogy az öregedés igazságát valami perverz örömmel szokta egy bizonyos férfitípus a nők arcába vágni. A tájékoztatás soha nem segítő szándékkal történik, hanem büntetésből. A célpont persze mindig egy sebezhető nő, aki mindig is vágyott és most is vágyik a családra, sosem egy önbizalomtól duzzadó emberrel kötekednek. Ez nem segít sem a személyes boldogság elérésében és társadalmilag sem hasznos.
"Az, hogy kinek hogy működik az anyagcseréje nagyon egyéni kérdés. Van, akinek tizen-huszonévesen sem működik jól, és van, akinek még jóval később sincsenek problémái."
>Természetesen kivételek mindig vannak. Akár egy 30+-os nő is lehet fiatalosabb, mint egy huszonéves, de azért lássuk be, ez ritka.
Egyrészt lehet, hogy az illető alapból jó géneket örökölt, vagy nagyon egészséges életet él, esetleg mindkettő. Az átlag 30+ nőnek nincsenek túl jó génjei, és a konditermeket sem sűrűn látogatja.
"Ha nem fiatal akkor mi, öreg? Komolyan kérdezem. Egy harminc éves és egy kétszer annyi idős nő is öreg?"
>Továbbra sem mondom azt, hogy egy 30 éves nő öreg. Nem csak ebben a két végletben kell gondolkodni. Véleményem szerint: nem öreg, de már nem is fiatal. Pár év múlva viszont már neve is lesz annak a síknak, amiben van: ez a középkorúság.
Szerintem ahhoz, hogy valaki középkorú-e vagy sem, azt kellene kiszámolni, hogy meddig élnek az emberek. A Mystery Method (klasszikus PUA könyv) szerint egy átlagos amerikai polgár kevesebb, mint 80 évet él - a hivatkozás egy 2002-es statisztikára történik.
Mystery olvasatában tehát a középkor ennek megfelelően 27-41 éves korig tart, afelett az ember már idős (vagyis öreg).
Azonban Mystery nem bontja ketté a magyarázatát nemekre, ez az átlag emberre - tehát férfiakra és nőkre - egyaránt vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!