Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akarják mindenáron...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akarják mindenáron erőltetni azt a véleményt, hogy egy 30 körüli nő még fiatal?

Figyelt kérdés
A feminista mozgalmon - és a velük szimpatizáló (nem túl informált) embereken kívül semmiféle biológiai és szociális bizonyíték nincs erre az állításra, van azonban éppen az ellenkezőjére bőségesen. Ezt most nem bontom ki, előbb várjuk meg a klasszikus érveket.

2018. máj. 23. 12:32
 11/99 A kérdező kommentje:

@Dexter Clarke

Ezzel félig-meddig te is beismereted, hogy nem fekete-fehér a kérdés, mint ahogyan ezt erőltetni akarják.

Amúgy mondhatsz más szempontot is. Mi alapján fiatal? Egy jóval idősebbhez viszonyítva? Tehát lényegében egy 30 éves nőt csak a viszonyítás alapján lehet fiatalnak tekinteni?

2018. máj. 23. 12:46
 12/99 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a 30 éves nő még bőven fiatal.
2018. máj. 23. 12:47
 13/99 A kérdező kommentje:
Ez is egy vélemény.
2018. máj. 23. 12:48
 14/99 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a hülyeség erőltetésére gondoltam. De ki is szálltam ebből a kérdésből. Nem írok több választ.
2018. máj. 23. 12:51
 15/99 anonim ***** válasza:
100%

Ki hogy érzi magát a bőrében, meg hogy tartja magát? Azt mondhatjuk, hogy fiatalos?

Egyébként ismerek 68 éves nőt, aki még félmaratonokat fut.

2018. máj. 23. 12:52
 16/99 anonim ***** válasza:
100%
Én is fiatalnak tekintek egy 30 éves nőt. Bőven ereje teljében vannak még ilyenkor.
2018. máj. 23. 12:56
 17/99 anonim ***** válasza:
100%
Tuti Balázska vagy! Szivem, neked nemhogy 20-30, de még egy 70 éves nő sem állna meg. Ne reménykedj, 40 környékén sem lesz tobb esélyed a nőknél!
2018. máj. 23. 12:56
 18/99 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy, hogy nő vagy férfi. Kamasz korban van 2-3 év, mikor a lányok gyorsabban kezdenek fejlődni, és nagy különbség van egy 13 éves fiú és lány között. 16 évesen eltűnik ez is.

30 éves emberről lehet beszélni. Nemtől függetlenül.

Fiatalnak mondom.

Pont belép abba a korba, ahol társadalmilag érett felnőttnek számít, anyagilag és agyban is megérett a házasságra és a családalapítasra. Akkor kezdődik az a bizonyos nagybetűs élet.

Lehet, 20-22 évesen biológiailag a topon vannak. Mind a két nem ilyenkor a legtermékenyebb. Nem csoda az a sok besikerült baba...

De agyban ott tartanak, ahol 16 évesen: anyagilag nem független, anya mossa a ruháit, apa fizeti a telószámlát, nyáron diákmeló és buli, év közben tanulás és buli.

14 évesen is gyerek képes lenne szülni, gyereket nemzeni, minden gond nélkül. De mégse ettől lesz felnőtt.

Azt is nézheted, hogy hány százalékát élte le a várható élettartamnak. 90 éves korig simán elélhet ez a fitness generáció. Élete első 20 évében "gyerek", 10 évig "felnőtt", és a maradék 60 évben "öreg"? Ugyan már!

2018. máj. 23. 12:58
 19/99 anonim ***** válasza:
100%

Az életritmus változott meg az elmúlt néhány évtizedben, ezért van az, hogy egyre idősebb a fiatal korosztály.

Míg akár még az előző generációban is az volt a jellemző, hogy 20 éves nő férjhez megy, családot alapít (az én anyám is 20 évesen szült), sőt, mivel 18 évesen megszerezte a szakmáját, már rég dolgozott is, kevés kivétellel...

Manapság sokkal nagyobb divat az egyetem, meg a szakképzés, meg a másoddiploma, meg a mester, és még sorolhatnám. Vagyis egy 23-25 éves nő (és férfi is, amúgy) még bőven gyerekstátuszban van, függetlenül attól, hogy dolgozik-e suli mellett vagy sem. Így joggal mondjuk rá a 30 közeli nőkre is, hogy fiatalok, hiszen élethelyzetben ott tartanak, mint az előző generáció 18-20 éves fiatal lányai - befejezték a sulit, már valószínűleg dolgoznak is, jöhet az elköteleződés és a felnőtt lét...

2018. máj. 23. 12:59
 20/99 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire szigorúan nézzük, akkor szerintem a fiatalság egyedfüggő. Van, akinek a genetikai lehetőségei annyira kiemelkedőek, hogy 40 évesen is ereje teljében van, mások már 25 évesen is kiégtek és leépültek. És tényleg van mindenféle személyre példa, talán a legtalálóbb a "simses" besorolás lenne, ahol különbséget tesznek fiatal felnőtt és felnőtt között. :D

A kamaszkort én pl inkább 20 éves korban zárnám le, 35ig szerintem a többség (tehát nem mindenki, de a többség) fiatal felnőtt, 35-60 között pedig sima felnőtt, afölött meg már idősebb.

Ezek persze átlagok, mindig van, aki rácáfol a korára.

2018. máj. 23. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!