Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak jobban szeretik az "egyszerű" nőket?
Akiknek nincsenek nagy ambícióik, dolgozgatnak, várják hogy valaki elvegye őket és gyakorlatilag egy biztos, de langyos vízben léteznek, nem mennek előre, csak úgy elvannak az életben.
A férfiak az ilyen nőket preferálják az ambiciózusabbakkal szemben?
Nem csak melegek vannak. Ha neadjisten pl. meghal a feleséged mit csinálsz a kisbabával? Úgy gondolod, hogy örökre sérült lesz mert nem tudott az anyja csecsén lógni csak rajtad? Esetleg lepasszolod a dadusnak/nagymaminak (véletlenül sem a nagypapinak persze!)? Esetleg gyorsan elveszel valaki mást, ahogy a régi időkben csinálták a férfiak? xD
Tudtad, hogy a csecsemő intenzív osztályon például már nem csak az anyákra teszik rá a beteg gyereket, hanem az apára is? Mert nem a szülő neme számít!
Most erőlködhetsz itt, hogy régen úri világban mi volt, de az is pont annyi ember volt, mint amennyi most úgy gondolkodik, mint te. 2%.
Máshol nem annyi? Oké, és? Ha egyszer van lehetőség arra, hogy itthon lehessen valaki 3 évet, akkor miért ne? Azt aláírom, hogy mondjuk 2 év után olyan teljesen rendbe van, hogy 1-2 napot bent tölt, akkor vagy én úgy alakítom a dolgokat, hogy tudjak otthon lenni, vagy megkérünk valakit, hogy vigyázzon rá. Viszont azzal nem értek egyet, hogy fél év után dobjuk bölcsibe, aztán neveljék fel a dadusok.
Nem, nevelje csak szépen az asszonyka. Mintha egy trónon ülnél, és osztogatnád ki a feladatokat.
És ha lesz egy fiad meg egy lányod, akkor érezteted a lányoddal, hogy ő kevesebb? Hogy ő ne legyen orvos, inkább legyen pincérnő. Arra csinálnál egy kislányt, hogy ha nagylány lesz, valakinek mossa a gatyáját, valaki cselédnek használja?
Aha, erről is olvastam, hogy az ilyen régimódi fazonok a saját nőjüket szokták nagyon befenyíteni, azon kiakadnak, ha a kislányukat akarja egy hozzájuk hasonló remek ember szolgának.
A kislányodnak ezt meséld el, hogy ilyen szempontok alapján választottad az anyját:
"egy tanárnőnek, egy fodrásznak, egy kozmetikusnak, egy irodai asszisztensnek sokkal jobban örülnék, mint egy jogásznak, mérnöknek, orvosnak"
Durva hogy mennyire át lett mosva a fiatal lányok agya ezekkel a feminista dumákkal. Miért szóltátok le ennyire szerencsétlen 23 éves fiút? Szerintem sok mindenben igaza van.
Én személy szerint 25 éves nő vagyok, programozóként dolgozok, nem keresek rosszul. A párom is informatikus, ő se.
Viszont amiről ti beszéltek, az egészen egyszerűen nem megvalósítható. Férfi és nő soha nem lesz egyenlő. Nem is kell, hogy az legyen. A nő legyen nő a férfi pedig férfi. Mindkettőnek más a szerepe. Egymást egészítik ki és így lesznek egészek.
Ha lesz babánk én fogok otthon maradni vele annak ellenére, hogy én keresek jobban. Egyrészt mert én is szeretnék, másrészt mert ha tetszik ha nem, ez a dolgom. A nőiességhez tartozik az is, hogy tudd létrehozni a családi harmóniát, az otthon melegét. Szeretnék a gyerekünk mellett maradni amíg ovis nem lesz, vele lenni, egy meleg és békés gyerekkort biztosítani neki az apukájával együtt.
Ez nem azt jelenti, hogy én nem építek karriert és nem fogok visszamenni dolgozni.
Nem azt jelenti, hogy az én munkám kevesebbet ér.
Nem azt jelenti, hogy a párom nem fogja nevelni a gyerekünket vagy segíteni a háztartásban. Rendkívül házias és rendes párom van.
Kertes házban élünk. Ha téli hidegben ki kell menni fát vágni, a párom nem engem fog kiküldeni, arra hivatkozva, hogy "egyenlőek vagyunk, te is meg tudod csinálni ugyanúgy mint én". És ő is szeret és tud is sütni, főzni, de ha este későn ér haza akkor szívesen meglepem egy meleg vacsorával. Ezekről a kis finom dolgokról megfeledkeztek. Nem vagyunk egyenlőek.
Ő Férfi én meg Nő.
Én úgy látom, hogy mindenki ember. Ha meghalna a férjed, neked kéne fát vágni. Vagy megfagynál a gyerekeddel? A férjed meg éhen halna nélküled? Mindenki legyen képes az önálló életre. Mi 3-an lányok cipeltük fel és raktuk össze a bútorokat, kifestettük a szobákat, felszereltük a polcokat, a fürdőszobaszekrényt. Azóta ha elromlik a laptop, megcsinálom, pedig nem értek hozzá, a mosógépet is kétszer helyrehoztam. Emellett főzök, mosok, mindent megcsinálok, amit kell. Nekem nem volt mindig valami lovagom, aki megcsinált helyettem dolgokat.
Egy ember pedig nem "segít" a saját házában. Vendégségben segítség, ha elmosogat, otthon az a dolga.
A 23 éves fiúnak meg rossz hírem van, nem olvasok magyar nyelven könyveket. Én már csak ilyen öntudatos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!