Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tulajdonképpen miért éri meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tulajdonképpen miért éri meg nőként gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

A kérdésemet egy másik ihlette, ahol egy 27 éves férfi nem szeretett volna tovább ismerkedni a randipartnerével miután kiderült, 2 gyermeke van.

(Egy korosztály vagyunk, én 26 éves nő vagyok.)

Abszolút megértettem a férfi helyzetét, ilyen fajsúlyos, vízválasztó dolgot nem szabadna eltitkolni és később helyzetbe hozni vele a másik felet.

Ugyanakkor nőként mennyire baromi nehéz és felelősségteljes gyermeket vállalni egy olyan világban, ahol a házasságok jelentős százaléka válással végződik, élettársi kapcsolatokról nem is beszélve, ráadásul a jól működő kapcsolatokat is igencsak megviseli. Ha pedig ténylegesen szakításra/válásra kerül a sor, a nő áll majd ott az 1-2-3 gyerekkel, apuka sajnálja a tartásdíjat is fizetni, a nő meg onnantól kb keresztet vethet a párkapcsolati életére, mert senki nem szeretné más gyerekét nevelni.

Nő vagyok, de ezek miatt már teljesen elment a kedvem a gyerekvállalás gondolatától is, egyszerűen minden szcenárió szívás és a terhesség testi/lelki nehézségeit mèg ide sem értettem…

Mindeközben rengeteg férfi vágyik saját gyerekre, de a azokat sem akarja neveli/foglalkozni vele pláne, esetleges válás után rájuk sem néz, másét meg isten őrizz, hogy nevelje…(ami persze érthető, csak akkor megint mi, nők szívunk azzal, hogy életünk végéig marad a szingliség vagy az alkalmi kapcsolatok…)

Ti hogy látjátok? Férfiak és nők, gyermekesek és gyermektelenek válasza is érdekel :)

(Nem vitakeltés a cél, csak saját nézőpontot írtam le!)

tegnapelőtt 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 A kérdező kommentje:

Nem mondtam olyat, hogy egyet kell erteni azzal, amit irtam. Senkit nem akarok semmirol meggyozni, velemenyeket kertem.

Sot, le is irtam, hogy voltak kommentelok, akik nem ertettek egyet azzal, amit irtam, de ertettek, amit kozolni akartam, nem kellett minden apro szrsagot megmagyaraznom.

tegnapelőtt 14:25
 72/81 anonim ***** válasza:
De neked nem muszáj megmagyarázni semmit se. Viszont azon nem kell csodálkozni ha félreértés történik, vagy direkt beléd kötnek. Habár már az első oldalon amikor veled nen értett egyet már személyes támadásnak vetted. Fekete-fehéren le van írva amivel egyetértek, hogy igenis vigyázni kéne, nyitott szemmel járni, hogy ki is van melletted. Nem mindenkinek sikerül természetesen, de lehet a jövőben majd tanulnak, fejlődnek. Nyugodt szívvel leírni, hogy az emberek többsége alkalmatlan párkapcsolatra és ilyenek-amolyanok nem igazán szép mert mindenki képes jobb, okosabb lenni. Semmi gond egyébként nem lenne a kérdéseddel ha nem így lett volna megfogalmazva. Vagy hozzátettél volna tényleg hozzá sikerélményeket is. Nem csoda, hogy akadt, vagy fognak is akik előszednek téged. Nem kell figyelme venni ha egyszer nem fogod tépni a szádat, de van benne igazság. Amúgy én szerintem a nők fele magának szül és bár koppan attól még felállhat és lehet boldog. Egyedül is meg kellene találni a helyét mindenkinek, nemcsak férj, feleség mellett.
tegnapelőtt 14:35
 73/81 anonim ***** válasza:
66%
Jól kell tudni választani, azon sok múlik. Ha tényleg sikerül olyan férfiba botlanod, aki társként tud viselkedni és kitart melletted a rosszabb időkben is, attól érdemes gyereket vállalni. Na meg nem árt, ha gyerekvállalás előtt együttéltek legalább 1-2 évet.
tegnapelőtt 14:42
 74/81 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon jó kérdés. 🤷‍♀️

Szerintem sokkal több hátránya van, mint előnye..

Talán tényleg jól kell tudni választani..

tegnapelőtt 14:58
 75/81 anonim ***** válasza:
100%

A 74. válaszadó vagyok.

A szülés, a terhesség megterhelő, sok baba rossz alvó, és sok a megbízhatatlan férfi, valamint sok nő elsárkányosodik. Sokféle helyzet van, nem lehet általánosítani.

Mindenki a maga bőrét viszi a vásárra.

tegnapelőtt 15:15
 76/81 anonim ***** válasza:
46%
Általánosítani nem kéne, mindenki helyzete más. Azt sem hiszem el, hogy a férfiak nagy része nem törődne a gyerekeivel. Erősen túlzás. Sőt gyűlölködőnek tünik...
tegnapelőtt 15:24
 77/81 anonim ***** válasza:
73%

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..

Ez a kérdés is azt mutatja, hogy a nőnek kéne gondolkodni. Mindig akadnak redflagek csak a nők a szőnyeg alá söprik, sőt még iparkodnak megfelelni a férfiaknak. Még készségesen több gyerkőcöt is szülnek ész nélkül. A nők teszik tönkre az életüket mert olyan férfiakkal vannak együtt.

tegnapelőtt 15:51
 78/81 anonim ***** válasza:
100%

Vagy ösztönből akarnak gyereket a nők vagy a kitartás miatt

Ennyi

tegnapelőtt 16:32
 79/81 anonim ***** válasza:
76%

Nos, én mindenkit meg tudok érteni, azt is ha valaki szeretne és azt is ha valaki nem.

Személyes véleményem, hogy egy gyermek maga a csoda. Hogy az a két tenyeredben először elférő apróság egyre nagyobb lesz, megtanul járni, beszélni, egyre okosabb, szebb és ügyesebb lesz aztán lassan nálad is jobban tud dolgokat... egy olyan különleges utazás ami nagyon sokat ad az embernek. De persze rengeteg álmatlan éjszakát, idegeskedést, kevesebb énidőt is.

Mindenkinek legyen az egyéni (pontosabban a párjával közös) döntése szerintem hogy végig akar-e menni ezen az úton.

Én nem teljesen tudatos döntéssel, éretlenül és kevés önismerettel egy olyan kapcsolatban vágtam ebbe bele akivel nagyon nem illettünk egymáshoz. Sokkal másképpen kellett volna csinálnom, de boldog vagyok hogy a lányom van nekem.

Egyedülálló szülőként lehetetlen küldetésnek tűnik a társkeresés. Érthető módon egy gyerekes férfi már a kutyának sem kell, egy gyerekes nő is találhat magának olyan gyermektelen férfit amilyet akar...

tegnapelőtt 16:33
 80/81 anonim ***** válasza:
52%

Hogy az a két tenyeredben először elférő apróság egyre nagyobb lesz, megtanul járni, beszélni, egyre okosabb, szebb és ügyesebb lesz aztán lassan nálad is jobban tud dolgokat... egy olyan különleges utazás ami nagyon sokat ad az embernek.

Igen mert pont az jellemző az emberi génállományra, hogy olyan okos ügyes szép ember lesz minden gyerekből 😂

Azért akarnak az emberek gyereket, mert ösztönlények, mert felnek a haláltól és ezzel akarjak kivédeni

Plusz felnek hogy öregen egyedül lesznek és a gyerekben látják a társaságot

Ezen felül amint mondtam a nők ebben látják az anyagi biztonságot, hogy szülnek

Meg na jó, van bennük gondoskodási ösztön is…

Ennyi

Nem kell ezt a témát túlgondolni

tegnapelőtt 16:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!