Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tulajdonképpen miért éri meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tulajdonképpen miért éri meg nőként gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

A kérdésemet egy másik ihlette, ahol egy 27 éves férfi nem szeretett volna tovább ismerkedni a randipartnerével miután kiderült, 2 gyermeke van.

(Egy korosztály vagyunk, én 26 éves nő vagyok.)

Abszolút megértettem a férfi helyzetét, ilyen fajsúlyos, vízválasztó dolgot nem szabadna eltitkolni és később helyzetbe hozni vele a másik felet.

Ugyanakkor nőként mennyire baromi nehéz és felelősségteljes gyermeket vállalni egy olyan világban, ahol a házasságok jelentős százaléka válással végződik, élettársi kapcsolatokról nem is beszélve, ráadásul a jól működő kapcsolatokat is igencsak megviseli. Ha pedig ténylegesen szakításra/válásra kerül a sor, a nő áll majd ott az 1-2-3 gyerekkel, apuka sajnálja a tartásdíjat is fizetni, a nő meg onnantól kb keresztet vethet a párkapcsolati életére, mert senki nem szeretné más gyerekét nevelni.

Nő vagyok, de ezek miatt már teljesen elment a kedvem a gyerekvállalás gondolatától is, egyszerűen minden szcenárió szívás és a terhesség testi/lelki nehézségeit mèg ide sem értettem…

Mindeközben rengeteg férfi vágyik saját gyerekre, de a azokat sem akarja neveli/foglalkozni vele pláne, esetleges válás után rájuk sem néz, másét meg isten őrizz, hogy nevelje…(ami persze érthető, csak akkor megint mi, nők szívunk azzal, hogy életünk végéig marad a szingliség vagy az alkalmi kapcsolatok…)

Ti hogy látjátok? Férfiak és nők, gyermekesek és gyermektelenek válasza is érdekel :)

(Nem vitakeltés a cél, csak saját nézőpontot írtam le!)

tegnapelőtt 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 anonim ***** válasza:
40%

"egész életemben éreztem és megbecsültem, hogy milyen szerencsésen találkoztunk a férjemmel. Mert lehet előadni, hogy odafigyeltem meg dolgoztam a kapcsolaton meg mindenféle maszlag, ez nem igaz. Csak éltük az életünket. Bárkit bármikor érhet akkora meglepetés, hogy azt sem tudja, merre nézzen."

Gyerek-témától függetlenül én nagyon köszönöm, hogy ezt így leírtad!

Ráfér erre az oldalra (is) egy kis visszatérés a realitások talajára. Bizony kőkeményen szerencse kérdése ez (mint ahogy rengeteg más dolog az életben - szinte minden), nem azon múlik, hogy mit, mennyit, milyen elszántan tett/tesz érte az ember.

tegnapelőtt 11:55
 52/81 anonim ***** válasza:
71%

51

Ez olyan, mintha amellett érvelnénk, hogy a biztonságos közelekedés szerencse kérdése.

Hát oké, nyilván történhet váratlan baleset, felhajthat a buszmegállóba egy részeg őrült, de ebből azt leszűrni, hogy voltaképpen szerencse kérdése, hogy ki éli túl az estét... Nos kicsit buta és veszélyes.

tegnapelőtt 12:00
 53/81 anonim ***** válasza:
24%
52, szereted kiforgatni a mondatokat, úgy látom. Akkor annyit hozzáteszek, az volt a szerencse, hogy nem egy átverősnek vagy egy alkalmatlannak hittem el, hogy azonos a célunk, a dolgoztunk a kapcsolatunkon meg azért maszlag, mert a kapcsolaton nem dolgozunk. Beleteszi mindenki éppen azt és éppen akkor amikor és amit kell a harmonikus élet érdekében. Csakhogy ez nem munka volt egyikünknek sem hanem csípőből jött.
tegnapelőtt 12:04
 54/81 anonim ***** válasza:

53

Nekem aztán ok. :D

tegnapelőtt 12:08
 55/81 anonim ***** válasza:
42%

53: Hagyd, ez a 79%-os lepontozó rám (51) van állva. Más kérdések alatt is "találkoztunk" már.

El sem olvasta rendesen a 44-esedet egyébként vagy képtelen volt értelmezni. Pedig abban minden benne van. Például felveted azt is, hogy igen, a nő teremtsen egy alapvető biztonságot magának és a leendő gyerekeinek - de ha mélyről indul (ugye ez is a szerencse hiánya: nem olyan háttérbe született), ez annyi idő, hogy kifut a szülőképes korból. A mozaikosdit is nagyon jól látod, és az is nagyrészt szerencse egyébként, hogy milyen összefésülendő "elemeket" dob a gép - ha csak az egyik nem passzol a csomagba, megszakadhatsz, akkor sem fog sikerülni összefésülni. De tényleg ki lehet ezt terjeszteni annyi mindenre az életben.

tegnapelőtt 12:12
 56/81 anonim ***** válasza:
100%
Nos, szerintem sem igaz, hogy nem lehet észrevenni, hogy nem hozzád illő emberke mellett vagy. Már az elég, hogy többször sírsz mint nevetsz miatta. Vagy ha példának okáért észrevennéd hogyan viselkedik az emberekkel körülötte az is eleget elmond róla. Mert ha empátiában nem jeleskedik, tiszteletlen az emberekkel szemben, amikor beteg vagy ő nyugodtan elmegy bulizni. Vagy hiába kéred meg őt, hogy tartsa magát ahhoz amiben megegyeztettek ő akkor sem tartja be akkor tudható, hogy a kisbaba után sem fog megváltozni. Persze vannak olyan helyzetek, hogy a baba létezése után vált gazemberré, de szerintem nem őt kell nézni hanem a kölyök érdekeit. Utolsó gondolatom lenne őszintén szólva, hogy pasit fogjak magamnak válás után. Utána se keresgélnék. Ha jönnie kell majd jön.
tegnapelőtt 12:14
 57/81 anonim ***** válasza:
88%
Szerencse kérdése, hogy kinek működőképes az élete. Fasza nagyon a véletlenre bízni mindent. Ez még rosszabb mint amikor valaki a sorsban hisz. Szerintem szabad akarat van és döntések sorozata amelyek nyilvánvalóan következményekkel járnak. Lefordítva ok és okozat.
tegnapelőtt 12:17
 58/81 A kérdező kommentje:
Utoljara mondom, hogy az emberek tobbsege (ferfiak/nok) megbizhatatlan, onismeret nelkuli, onreflexiotol mentes, nem pedig az osszes ferfi. Te csak ezt akarod kihallani ebbol az egeszbol, de mar nem tudom mashogy megfogalmazni, tobbszor pedig nem fogom.
tegnapelőtt 12:17
 59/81 anonim ***** válasza:
53%
55, persze, hogy kell, ezt még az élet bármely területén nagyot futók is elismerik. Meglepődtem, miért téged vett célba azzal amit én írtam, de így már értem. :)
tegnapelőtt 12:19
 60/81 anonim ***** válasza:
36%
55+: A férjeddel kapcsolatosan sem "csak" annyi volt a szerencse szerintem, amit az 53-asodban megjelöltél. Sokkal többre tippelek. Például "időben" találkoztál vele, mindketten függetlenek voltatok és nyitottak - itt is elég a kudarchoz, ha akár csak az egyik nem így van. Vele találkoztál, akivel bizonyára kellőképp kompatibilisek vagytok egymással a legtöbb lényeges szempontból, nem pedig valaki mással helyette, akivel úgy kellet volna "kompromisszumot kötni" meg agyalni, hogy akkor melyik ujjadba harapj, mert ez ugyan stimmel, az viszont nem... Persze ez oda-vissza, ő is veled találkozott, akivel "kellett", nem pedig valaki mással helyetted, aki mondjuk tizedennyire sem illett volna hozzá. Mindketten járhattatok volna olyan szerencsétlenül, hogy csupa hozzátok nem passzoló jelöltbe futtok, akiket ha el is engedtek, utána nem jön az, akinek "kell", hanem csak újra meg újra egy elengedendő, nem kompatibilis. Vagy még szerencsétlenebb eset: születhetettetek volna olyan adottságokkal, ami garantálja az élethosszig tartó egyedüllétet vagy azt, hogy kizárólag olyan kapcsolatra van esélyetek, ami rossz. Stb-stb.
tegnapelőtt 12:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!