Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tulajdonképpen miért éri meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tulajdonképpen miért éri meg nőként gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

A kérdésemet egy másik ihlette, ahol egy 27 éves férfi nem szeretett volna tovább ismerkedni a randipartnerével miután kiderült, 2 gyermeke van.

(Egy korosztály vagyunk, én 26 éves nő vagyok.)

Abszolút megértettem a férfi helyzetét, ilyen fajsúlyos, vízválasztó dolgot nem szabadna eltitkolni és később helyzetbe hozni vele a másik felet.

Ugyanakkor nőként mennyire baromi nehéz és felelősségteljes gyermeket vállalni egy olyan világban, ahol a házasságok jelentős százaléka válással végződik, élettársi kapcsolatokról nem is beszélve, ráadásul a jól működő kapcsolatokat is igencsak megviseli. Ha pedig ténylegesen szakításra/válásra kerül a sor, a nő áll majd ott az 1-2-3 gyerekkel, apuka sajnálja a tartásdíjat is fizetni, a nő meg onnantól kb keresztet vethet a párkapcsolati életére, mert senki nem szeretné más gyerekét nevelni.

Nő vagyok, de ezek miatt már teljesen elment a kedvem a gyerekvállalás gondolatától is, egyszerűen minden szcenárió szívás és a terhesség testi/lelki nehézségeit mèg ide sem értettem…

Mindeközben rengeteg férfi vágyik saját gyerekre, de a azokat sem akarja neveli/foglalkozni vele pláne, esetleges válás után rájuk sem néz, másét meg isten őrizz, hogy nevelje…(ami persze érthető, csak akkor megint mi, nők szívunk azzal, hogy életünk végéig marad a szingliség vagy az alkalmi kapcsolatok…)

Ti hogy látjátok? Férfiak és nők, gyermekesek és gyermektelenek válasza is érdekel :)

(Nem vitakeltés a cél, csak saját nézőpontot írtam le!)

tegnapelőtt 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
35%
De kérdező te miért beszélsz magas lóról? Te ezek szerint és a párod a kivételt képezitek mert rólatok van szó. Milyen önreflexió amikor baszki azért ment el a kedved mert a kapcsolatok 50-60%-a zátonyra fut? Gyerek nélkül is tönkremennek. Az én egyik haveromnak az exnője kétszer ment abortuszra mert nem volt rá felkészülve és most nem lehet gyermeke és a haverom nélkül maradt aki kétgyerekes nővel él együtt. Nem tudom azóta van-e társa, de panaszkodott nekem, hogy bánja az abortuszokat nagyon. Olyasmi nem létezik, hogy szabályszerűen válás után egyedül maradsz mert a férfiak többsége csak szexre tartanak majd téged mivel váltál, mivel gyereked van. Egyáltalán ha így gondolod ami nem baj miért rájuk koncentrálsz? Hát nem a kivétellel kéne inkább? Kivétel vagy, ki tudod szűrni őket. Ennek a kérdésnek semmi értelme bárhonnan is közelítjük meg. Te vagy a sorsod kovácsa, te rajtad múlik, hogy milyen lesz az életed. Nem azokon a férfiakon, vagy nőkön akikkel amúgysem közösködnél. Nemde?
tegnapelőtt 12:33
 62/81 A kérdező kommentje:
Attol, hogy valami ram nem vonatkozik, miert ne erdekelhetne, hogy mi van a tobbi novel?
tegnapelőtt 12:46
 63/81 anonim ***** válasza:
Érdekeljen, de nem sok értelme van mert amit dob eléd az élet azzal te küzdesz meg és nem mi. Ha leírjuk ezren, hogy megéri gyereket vállalni mindennek ellenére mert attól függ, hogy szereted-e őket, boldoggá tesznek-e, te is boldoggá teszed (főleg még kicsik) akkor állapotos akarsz majd lenni? Mások nézetei döntik el helyetted, hogy mit csinálj? Ez a kérdés rólad szól. Attól félsz hogyha lenne gyereked válás után már senkinek se kellenél, vagy rosszul választanál mert a férfiak (és nők) nagy(obb) százalékban nullák. Párkapcsolatban vagy és ilyeneken agyalsz. Mi értelme van? De mégis azt írtad, hogy nem akarsz gyermeket alapjáraton akkor miért kérdezed, hogy érdemes-e másoknak szülni? Mindenki másképp látja. Csupa ellentmondásos vagy.
tegnapelőtt 12:55
 64/81 anonim ***** válasza:
78%

Egyetértek veled kérdező. Nagy lutri manapság nőként gyereket vállalni. Arról nem is szólva, hogy gyakorlatilag kiesel a munkaerő piacról, ha van gyereked. Szétszakadsz a magánélet és munka közt.

B opció, hogy válásnál apa javára lemondasz a gyerekről. Fura, hogy ezt sok nő nem lépi meg, inkább mártírkodva szenved. Épp aktuális egy ismerősömnél. Az 50 éves férje lepétett egy fiatalabb nő kedvéért, otthagyta a 40+os anyukát a kicsi gyerekkel. Aztán keresne kapcsolatot, de gyerekkel nem kell senkinek. Apu meg vígan éli az életét. Kíváncsi lennék, hogy mire menne apuka, ha az ő fején pattogna a gyerek...

tegnapelőtt 12:59
 65/81 A kérdező kommentje:

63

Miert van az, hogy itt csont nelkul mindenki (meg aki nem is ertett egyet) ertette, hogy mit irtam, csak te nem vagy kepes ertelmezni? Inkabb kerlek keress egy masik kerdest, mert lathatoan ne tudod/akarod felfogni, amit irok.

Nem segitseget kertem abban, hogy eldontsem, akarok e gyereket vagy sem. Az itteni kommentek es a kerdes sem arra iranyult, hogy engem meg kellene gyozni barmirol is, evek ota nem akarok gyereket es valtoztatni sem szeretnek a nezopontomon.

A kerdesem arra iranyult, hogy akik a sok nehezseg ellenere megis bevallaltak hazassaggal vagy anelkul, azoknak mi volt a motivacioja, gondolat mogotte, miert erte meg nekik. Ennyi es nem tobb.

Nem kertem parkapcsolati es szemelyiseg elemzest, illetve azt sem, hogy valaki gyozzon meg arrol, hogy legyen gyerekem vagy ne.

tegnapelőtt 13:09
 66/81 anonim ***** válasza:
47%
Persze, hogy nem kérsz tanácsot mert te kivétel vagy aki mindent tud. Felelősségteljes vagy mert nem szülsz nehogy magad maradj vele és más férfinak már nem fogsz kelleni. Egy pozitív példát sem írtál. Pedig vannak. Téged csak a negatív értékelés izgat mert annyira be vagy szarva. Nem is baj, hogy nem szülsz. Nagyon jól teszed. Leírták többen, hogy nekik megérte. El vannak a gyerekeikkel. A többi meg nem akar soha. Amúgy te azt hiszed, hogy aki nem érti a kérdésed lényegét, vagy az ellentábort képviseli az mindegyik egy személy? Kettő nem értette miről hablatyolsz. Csakhogy tudd nem egy és ugyanaz a személy vagyunk. Nem elég, hogy ítélkezel ismeretlenül emberek felett nemtől függetlenül hiszen kijelentetted, hogy az emberek sokasága önreflexiót nem tart és ezek alapján soha nem is fog. De még azt is hozzátetted, hogy egyetlenegy személy nem érti miről dumálsz. Paranoiás is vagy?
tegnapelőtt 13:21
 67/81 A kérdező kommentje:
Huha, ezt most en itt elengedem veled.
tegnapelőtt 13:30
 68/81 anonim ***** válasza:
31%

"Utoljara mondom, hogy az emberek tobbsege (ferfiak/nok) megbizhatatlan, onismeret nelkuli, onreflexiotol mentes"

😂Ezt te írtad és teljesen más személynek. Már itt hagyott téged mindkettő személy aki nem értett veled egyet és fogom őket követni. Amikor eléd tartják a tükröt akkor huha a válasz. Ajjaj, 26 évesen igazán érett vagy.😂

tegnapelőtt 13:36
 69/81 A kérdező kommentje:
Nem szeretnek veled vitatkozni. Nekem tobek kozott azt jelenti az erettseg, hogy nem tepem a szamat feleslegesen, amikor minden szavad arra iranyul, hogy belem koss. Tobbet er a lelki bekem, mint hogy vitaba bocsatkozzam. Aki nem tud megalljt parancsolni maganak es csak fujja es fujja a magaet, amikor a masik nem vevo ra…na az aztan az “erett” viselkedes.
tegnapelőtt 14:05
 70/81 anonim ***** válasza:
64%
56-os vagyok mielőtt összekevernél velük, de ha nem érdekel valakik véleménye rólad akkor nem válaszolsz nekik. Téped a szádat fölöslegesen a kérdés kiírása óta csak azért mert nem értenek egyet azzal, hogy nagyon sok férfi haszontalan és nem találnál mást. Én is megjegyeztem, hogy azért oda kéne figyelni, hogy kivel vagy kapcsolatban és, hogy egyáltalán nem érdekelnének a pasik hosszú ideig válás után. Azért, hogy valaki nem bólogat azzal amit leírtál attól még nem egyenlő azzal, hogy neked tuti igazad van. Let's agree to disagree.
tegnapelőtt 14:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!