Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tulajdonképpen miért éri meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tulajdonképpen miért éri meg nőként gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

A kérdésemet egy másik ihlette, ahol egy 27 éves férfi nem szeretett volna tovább ismerkedni a randipartnerével miután kiderült, 2 gyermeke van.

(Egy korosztály vagyunk, én 26 éves nő vagyok.)

Abszolút megértettem a férfi helyzetét, ilyen fajsúlyos, vízválasztó dolgot nem szabadna eltitkolni és később helyzetbe hozni vele a másik felet.

Ugyanakkor nőként mennyire baromi nehéz és felelősségteljes gyermeket vállalni egy olyan világban, ahol a házasságok jelentős százaléka válással végződik, élettársi kapcsolatokról nem is beszélve, ráadásul a jól működő kapcsolatokat is igencsak megviseli. Ha pedig ténylegesen szakításra/válásra kerül a sor, a nő áll majd ott az 1-2-3 gyerekkel, apuka sajnálja a tartásdíjat is fizetni, a nő meg onnantól kb keresztet vethet a párkapcsolati életére, mert senki nem szeretné más gyerekét nevelni.

Nő vagyok, de ezek miatt már teljesen elment a kedvem a gyerekvállalás gondolatától is, egyszerűen minden szcenárió szívás és a terhesség testi/lelki nehézségeit mèg ide sem értettem…

Mindeközben rengeteg férfi vágyik saját gyerekre, de a azokat sem akarja neveli/foglalkozni vele pláne, esetleges válás után rájuk sem néz, másét meg isten őrizz, hogy nevelje…(ami persze érthető, csak akkor megint mi, nők szívunk azzal, hogy életünk végéig marad a szingliség vagy az alkalmi kapcsolatok…)

Ti hogy látjátok? Férfiak és nők, gyermekesek és gyermektelenek válasza is érdekel :)

(Nem vitakeltés a cél, csak saját nézőpontot írtam le!)

tegnapelőtt 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
0%

Milyen stílusban? A nőket pártolod, a férfiakat meg lehordod miközben egy párkapcsolatban két ember van és olyan nincs és nem is lesz, hogy kizárólag az egyik a hunyó a másik meg ártatlan. Sok férfi hiába hetente apucizik akkor se kell mert gyereke van, vagy az ex miatt. Ne beszélj hülyeségeket. Le van ezen az oldalon írva ha már ebből indulsz ki milliószor nők által, hogy gyerekes apa nem kell és senki nem háborodik fel rajta. De akkor a nőknek se kéne ( nem pont rád gondolok) hanem pl. a téged ihletett kérdésben lévőt, hogy nem kell ő sem.

"Habár sokan mozaikcsaládban élnek még úgyis, hogy az egyik gyermektelen. Nincs kőbe vésve, hogy elvágta valaki a nyakát mert mert gyereke van."

tegnapelőtt 11:27
 42/81 A kérdező kommentje:

40

Nem erre alapozok.

Kepzeld el, keresztanyam sem kapott gyerektartast, pedig a birosag megitelte neki 2 gyerek utan. Apuka alkesz volt, cseszett fizetni, senki meg csak le sem tojta. Ez nem “gyakoris” pelda, jo lenne mar, ha elemgedned ezt. Azert, mert ide irtam ki a kerdest, nem ezt vettem alapul, irom kb otodjere.

tegnapelőtt 11:31
 43/81 A kérdező kommentje:

Nyilvan nem gondolom, hogy egy kapcsolat megromlasaert egy fel lenne felelos.

Az is felelos, aki nem lep ki, holott gaz van benne, nyilvan.

Gondolom, ferfi vagy, hogy ennyire magadra vetted, holott tovabbra sem az volt a celom, mint ahogy ki is fejtettem a kerdesem utolso soraban, hogy vitat szitsak ferfiak es nok kozott.

De leirom megint, mert latom, nem erted: NEM GONDOLOM, hogy az osszes ferfi ilyen lenne, de nagy szazalekuk sajnos igen. Mivel no vagyok es hetero, igy ferfiakkal ismerkedtem. Igy nyilvan nem tudok arrol erdmeben velemenyt megfogalmazni, hogy a noi oldal milyen ebbol a szempontbol, mert nem voltam kapcsolatban nokkel, max baratokkal, de ok teljesen felelossegtudatosak.

tegnapelőtt 11:34
 44/81 anonim ***** válasza:
88%
Azt még kihagytad Kérdező, hogy ha akad jelentkező, ott még óvatosabbnak kell lenni. Mert ott meg ráadásul egy idegennek szolgáltathatod ki a gyerekeidet ha nem látsz bele a másik emberbe. Aztán van még a mozaik, mikor mindenhonnan van gyerek és még őket is össze kellene fésülni. Nekem már felnőtt gyerekeim vannak, de egész életemben éreztem és megbecsültem, hogy milyen szerencsésen találkoztunk a férjemmel. Mert lehet előadni, hogy odafigyeltem meg dolgoztam a kapcsolaton meg mindenféle maszlag, ez nem igaz. Csak éltük az életünket. Bárkit bármikor érhet akkora meglepetés, hogy azt sem tudja, merre nézzen. Ha egy nő gyereket tervez, bármilyennek ismeri most a párját, ha lehet, teremtsen egy alap biztonságot magának és a majdani gyereknek. Csak ez jó háttér nélkül annyi idő, hogy simán kifuthat az időből. Teljesen megértem a mai harmincasokat akik nem is terveznek gyereket, inkább azt nem értem, hogy a teljesen alkalmatlanok miért nem hajlandók megismerni magukat mielőtt életet teremtenek. Nem a társnak kellene ismernie a másikat, mindenkinek saját magát kellene ismernie. És sajnos tényleg van olyan is aki még gyereket is azért akar, hogy ezzel szolgájává tegye a házastársát. És igen, ez lehet férfi is, nő is. Ők pedig pont, hogy ismerik magukat és arra játszanak, hogy a másik erre ne jöjjön rá időben.
tegnapelőtt 11:39
 45/81 anonim ***** válasza:
93%

Azért éri meg, mert szülők szeretnének lenni.

A bibi csak ott van, hogy sajnos mái napig cukormázazzák ezerrel ezt az anyaság/család témát, aztán sok nő fel sem fogja, hogy a terhek nagy valószínűséggel szinte csak az övéi lesznek, miközben az anyaság előtti terheit is cipelnie kell, azokban sem segít senki. Hatalmas szerencse kell az olyan társhoz, aki nem csak hogy nem extra teher, hanem aktívan, kérés és hiszti nélkül teszi a dolgát, vagy épp nem hagyja ott a családját a francba (vagy nem ad okot a nőnek, hogy hagyja el)

Ha egy nő tudja magáról, hogy el tudja látni EGYEDÜL a szülőség terhét, és vágyik is a szépségeire, neki megéri. A többieknek lutri az egész.

tegnapelőtt 11:39
 46/81 anonim ***** válasza:
49%

Keresztanya a példa. Most én is írjam, hogy a szomszéd Juli néni még a gatyát lebombolta az exről? Már írtam, hogy nem mások életéből kell kiindulni. A sajátoddal kéne foglalkozni. Nem akarsz babát, oké, ne legyen. Légy boldog nélküle.

Nem értek azzal egyet én sem, hogy a nők nehezebb szituációban vannak, vagy a férfiak. Mindkettő lehet csak másképp nézve. Míg nem vagy elvált gyerekes férfi addig nem kéne okoskodni, hogy mennyivel könnyebb nekik. Már csak azért nincs soknak esélye kapcsolatra, hogy elvált mert biztosan ugye rossz fát tett a tűzre. A gyerek még jobban rátesz, az exfeleség jelenléte szintén. De attól még találhat olyan nőt aki elfogadja. Fordított esetben ugyanúgy lehet pozitív a végkimenetel.

Nincs vége az életének senkinek 100% azért, hogy egyedülálló szülő.

tegnapelőtt 11:40
 47/81 anonim ***** válasza:
89%

Úgyis olyan régen volt 0%-os válaszom, ám legyen.

Ez az egész probléma nem lenne, ha Magyarországon jobb lenne a megélhetés.

Saját bőrömön tapasztaltam.

Első házasságomat hosszú évekig az tartotta össze, hogy nem tudtam volna egyedül eltartani két gyereket, az exnek meg nem volt hová (nem volt miből) költöznie. Inkább tűrtem, nyeltem, de a két gyereknek meglegyen, ami kell. Vagyis az élethez szükséges minimum. Aztán az ex megoldotta, végre talált egy olyan nőt is, akinek van lakása... Elvaltunk, nem szépen. Nekem ott maradt az ezer éves kertesház meg a rengeteg munka, a nagy rezsi. Mellette csökkent a fizetésem, mert át kellett mennem egy műszakba, és örültem, hogy megmaradt a munkahelyem. Közben persze a gyerekekkel is én voltam táppénzen, amikor meg dolgozni tudtam, fizettem egy néninek, hogy reggel vigye őket oviba, suliba.

Az exem meg persze sírt a gyerektartás miatt. A nője még jobban.

Aztán összejöttem egy férfival, nagy szerelem, a gyerekek is elfogadták, össze is költöztünk. Nàlam, hisz ez volt a kézenfekvő. Egy darabig minden oké, aztán összeházasodtunk, bevállaltam a közös gyereket. Anyagilag is könnyebb volt együtt. Aztán jött a covid, ő elvesztette a munkáját (szakács), én pici gyerekkel nem kellettem a cégemnek, meg máshol sem.

Itt léptem egy merészet, és azt mondtam, hogy menjünk külföldre. Életem egyik legjobb döntése volt.

Itt érdekes módon volt ovi, iskola, találtam állandó délelőttös, 6 órás munkát, és ami igazi csoda: gyorsan lett megfelelő albérlet is.

Egy évig minden happy, aztán a párocskám ràjött, hogy itt egyébként legális a prostitúció, én meg rájöttem erre. Természetesen repült, mint a hasmenéses macska. Egy percig sem aggódtam azon, hogy mit fognak enni a gyerekek, lesz-e fedél a fejük felett.

Ennek is már több éve. Most már teljes állásban dolgozok, jobb pozícióban, jobb fizetésért. A legkisebb is már iskolás, a legnagyobb meg nagykorú és már külön él. Igen, egyetem mellett ezt is megteheti.

Nekem meg semmilyen stresszt meg szenvedést nem okoz, hogy egyedülálló anya vagyok. Megveszem, amit kell, és ennél bőven sokkal többet is. Az első exem sír is mindig, mikor mennek a gyerekek, hogy látja, hogy nyomorgunk a hanyatló nyugaton. Én viszem a családot nyaralni, ő a csajával kettesben kirándulni sem jut el.

Van olyan helyzet, mikor jól jön két erős férfikéz, mert fel kell hozni a mosógépet, vagy meg kell javítani valamit. Ilyenkor egyszerűen hívok szakembert, házhozszállítást kérek, minden másra ott vannak a fiaim, a haverjaik és a MasterCard meg a KFC vagy Burger King. Néha olcsóbb a szakember, csak jelzem...tudnak enni.

Viszont; abszolút semmi motivációm nincs ismerkedni. Úgy volt, hogy hétvégén találkozok valakivel, szimpatikus is, külsőre is tetszik, de... De semmi kedvem hozzá, hogy bekavarjon valaki a jól bejáratott kis életembe. Maximum barátság lehet részemről meg persze némi szex, de ez nem elég a pasiknak. Ez már idén együtt akar karácsonyozni, és nézi, hogy hova megyünk nyaralni, mind együtt. Mármint mi ketten, az én gyerekeim meg az ő gyerekei. És én érzem, hogy megint le fogom mondani a randit, mert én CSAK a gyerekeimmel akarok pihenni.

Szóval ha Magyarországon is meg tudná élni egy anya és a gyereke(i) minden aggodalom nélkül, akkor sokkal kevesebben maradnának rossz kapcsolatban muszájból és egyáltalán nem lenne ez az általános nézet, hogy egyedülálló anyának lenni mekkora szívás. Egyáltalán nem szívás. Sőt én boldog vagyok, boldogabb, mint házason valaha. Csórónak lenni, az a szívás.

tegnapelőtt 11:41
 48/81 anonim ***** válasza:
90%

Én is gyerekvállalás előtt állok, és részben a leírtak nagyon elrettentő erővel bírnak, de személy szerint van pár másik ok is, ami inkább a gyerekvállalás ellen irányít. Nyilván vannak kivételek, és akinek nem inge, de akkor is nagyon gyakori jelenség, hogy azok a férfiak, akik akarnak gyereket kb megállnak itt, hogy gyereket akarnak, de apák nem akarnak lenni. Nagyon gyakran látom azt, hogy amég meg nincs a gyerek addig megy a lelkesedés, de utána már az apai szerepeket nem akarják betölteni.

És persze, ne az előnyökért vállaljon az ember gyereket, és elsősorban magának vállal, nem másnak, de a gyerekvállaláshoz szerintem, legalábbis nekem biztosan szükségem van egy biztonságérzetre, ami nélkül nem vagyok hajlandó belevágni, és pontosan a leírtak azok, amik ezt a biztonságérzetet szétszedik. 25/N

tegnapelőtt 11:43
 49/81 anonim ***** válasza:
100%
Annyit szeretnék még hozzátenni, hogy azért azt is érdemes a nőnek végiggondolnia, hogy ő maga alkalmas-e gyerekvállalásra. Mert azért ott is lehet a kutya elásva. Ne azért vállaljon gyereket, mert babucikázni akar, ne azért vállaljon gyereket, mert a család nógatja meg "az az élet rendje", ne vállaljon akkor gyereket, ha magát sem képes eltartani... ha többszörös súlyos örökletes betegsége van, akkor örökbefogadást válasszon inkább, és legyen neki fontosabb a gyerek jóléte, mint az, "legyen az én vérem, gyáááááá", ne azért vállaljon gyereket, mert akkor "gyün az ingyenpíz" a csokból meg a babaváróból. Illetve ha személyiségileg nem alkalmas rá, azt lássa be - nemrég pont itt olvastam gyk-n egy olyan sztorit, ahol ugyan apuka volt az érintett, de anyukával is megtörténhet ez... ugyan későn diagnosztizált autista, de a leírás alapján voltak bőven jelei korábban, pl. az, hogy nem hajlandó olyan eseményeken részt venni és olyan dolgokról beszélni, amik nem érdemlik és nem tudják elviselni a zajokat, ezért akkor bedugják a fülest vagy kimennek a szobából... na, ezt azért nem teheti meg egy szülő jobb esetben, mert foglalkoznia kell a gyerekével, a kicsi gyerekek meg ált. nem látják azt át, hogy "anyut nem érdekli a Peppa malac, ezért hagy ott a p...ba, ha elkezdek róla beszélni" vagy "anyu azért nem akar vele, időt tölteni, mert most eleven vagyok és nem síri kussban ülök".
tegnapelőtt 11:49
 50/81 anonim ***** válasza:
28%
Nem, nő vagyok, de egyáltalán nem smakkol, hogy a férfiak többségét lutrinak tartod pedig ott van a kedves párod aki normális. Rajta kívül még akadnak rendes férfiak ugyanúgy mint nők. Nem ismered egyik férfit sem személyesen akikre hivatkozol, nem jártál az összessel úgyhogy megintcsak azért mert hallottad, hogy a párja csúnyán nyilatkozik róla még nem biztos, hogy igaz. El is ismerted végre, hogy egy kapcsolat két emberen múlik és túlnyomórészt, általában két ember is rontja el. Tehát bár kijelentheted, hogy nagyon sok férfi rossz attól még az nincs úgy. A nők se különbek. Mindenfajta típusú ember létezik és ami neked rossz másnak lehet jó. Drogosak, alkoholisták vannak együtt, vagy az egyik az és mégis vele marad. Az a másik felelőssége? Nem, az övé. Nincs fekete-fehér világ egyébként, vannak közöttük árnyalatok és hamis azt hinni, hogy nem lehetsz boldog válás után gyerekkel, vagy nélküle. De ha téged az éltet, hogy mások rossz tapasztalai téged lehúznak annyira, hogy inkább babát se akarsz akkor jól van. Többé nem írok neked mert látom, hogy kár a gőzért. Fellélegezhetsz. :)))
tegnapelőtt 11:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!