Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tulajdonképpen miért éri meg nőként gyereket vállalni?
A kérdésemet egy másik ihlette, ahol egy 27 éves férfi nem szeretett volna tovább ismerkedni a randipartnerével miután kiderült, 2 gyermeke van.
(Egy korosztály vagyunk, én 26 éves nő vagyok.)
Abszolút megértettem a férfi helyzetét, ilyen fajsúlyos, vízválasztó dolgot nem szabadna eltitkolni és később helyzetbe hozni vele a másik felet.
Ugyanakkor nőként mennyire baromi nehéz és felelősségteljes gyermeket vállalni egy olyan világban, ahol a házasságok jelentős százaléka válással végződik, élettársi kapcsolatokról nem is beszélve, ráadásul a jól működő kapcsolatokat is igencsak megviseli. Ha pedig ténylegesen szakításra/válásra kerül a sor, a nő áll majd ott az 1-2-3 gyerekkel, apuka sajnálja a tartásdíjat is fizetni, a nő meg onnantól kb keresztet vethet a párkapcsolati életére, mert senki nem szeretné más gyerekét nevelni.
Nő vagyok, de ezek miatt már teljesen elment a kedvem a gyerekvállalás gondolatától is, egyszerűen minden szcenárió szívás és a terhesség testi/lelki nehézségeit mèg ide sem értettem…
Mindeközben rengeteg férfi vágyik saját gyerekre, de a azokat sem akarja neveli/foglalkozni vele pláne, esetleges válás után rájuk sem néz, másét meg isten őrizz, hogy nevelje…(ami persze érthető, csak akkor megint mi, nők szívunk azzal, hogy életünk végéig marad a szingliség vagy az alkalmi kapcsolatok…)
Ti hogy látjátok? Férfiak és nők, gyermekesek és gyermektelenek válasza is érdekel :)
(Nem vitakeltés a cél, csak saját nézőpontot írtam le!)
Nem vitatkozom, higgyetek, amit szeretnetek, ha ettol jobb a napotok.
Sok boldogsagot a tokeletes kapcsolataitokban :)
Tudtommal ez az oldal kerdezesre szolgal. Hol tegyek fel hat kerdest, ha nem itt ?
Nem a gyakoribol indultam ki, ha az ember nem egy buborekban el, latja a korulotte levo vilagot.
És még hazudik is.
"Nő vagyok, de ezek miatt már teljesen elment a kedvem a gyerekvállalás gondolatától is"
"Alapbol nem szeretnek/szeretnenk gyereket"
Legalább már úgy csinálnád, hogy ne kapnánk rajta.
Különbség, hogy valaki azért nem szeretne babát mert nem szereti őket, nem ad pluszt az életéhez, vagy azért mert attól fél, hogy megszívná ha netán válás lenne a vége.
Nem akarok gyereket, eddig sem akartam.
Ezek a dolgok csak raerositettek.
Mi erdekem lenne kamuzni egy anonim oldalon?
Pont ezt irtam, hogy nem meglepo, hanem ertheto, de kozben eleg igazsagtalan is.
Ferfikent konnyebb ujrakezdeni az eletet, kethetente latod a gyereket 1-2 napra, nincs ott a mindennapjaidban, igy meg gyerekkel is konnyebben ismerkedik az ember, mint egy edesanya (nem anyuci), akinel a felugyelet van.
Nem ertem, miert kell ilyen stilusban megnyilvanulni az anyukakrol. Ralepett egy a tyukszemedre vagy mi van?
#36 "gyermektelen nőknek se kellenek elvált gyermekes férfiak?" De, nekem kellett.
Bocs, tudom, a kérdezőnek szántad, csak ez megragadott.
#15 vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!