Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tulajdonképpen miért éri meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tulajdonképpen miért éri meg nőként gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

A kérdésemet egy másik ihlette, ahol egy 27 éves férfi nem szeretett volna tovább ismerkedni a randipartnerével miután kiderült, 2 gyermeke van.

(Egy korosztály vagyunk, én 26 éves nő vagyok.)

Abszolút megértettem a férfi helyzetét, ilyen fajsúlyos, vízválasztó dolgot nem szabadna eltitkolni és később helyzetbe hozni vele a másik felet.

Ugyanakkor nőként mennyire baromi nehéz és felelősségteljes gyermeket vállalni egy olyan világban, ahol a házasságok jelentős százaléka válással végződik, élettársi kapcsolatokról nem is beszélve, ráadásul a jól működő kapcsolatokat is igencsak megviseli. Ha pedig ténylegesen szakításra/válásra kerül a sor, a nő áll majd ott az 1-2-3 gyerekkel, apuka sajnálja a tartásdíjat is fizetni, a nő meg onnantól kb keresztet vethet a párkapcsolati életére, mert senki nem szeretné más gyerekét nevelni.

Nő vagyok, de ezek miatt már teljesen elment a kedvem a gyerekvállalás gondolatától is, egyszerűen minden szcenárió szívás és a terhesség testi/lelki nehézségeit mèg ide sem értettem…

Mindeközben rengeteg férfi vágyik saját gyerekre, de a azokat sem akarja neveli/foglalkozni vele pláne, esetleges válás után rájuk sem néz, másét meg isten őrizz, hogy nevelje…(ami persze érthető, csak akkor megint mi, nők szívunk azzal, hogy életünk végéig marad a szingliség vagy az alkalmi kapcsolatok…)

Ti hogy látjátok? Férfiak és nők, gyermekesek és gyermektelenek válasza is érdekel :)

(Nem vitakeltés a cél, csak saját nézőpontot írtam le!)

tegnapelőtt 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
45%
A nő teszi szét a lábát, a nő hordja ki a kisbabát és nem a férfi. Valljuk be, hogy attól, hogy veled nem fog kiegyezni és szakítás, vagy válás lesz a vége attól még lehet példamutató apuka. Az a legnagyobb egoizmus amikor valaki azért fog bele a babaprojektbe, hogy megtartsa a férfit pedig okos nő tudja, hogy még 5 gyerkőccel sem lehetséges. Ha menni akar menni fog. Valamint az is magas fokú önzőség amikor a két fél együtt marad és a gyermek a kibúvó nehogy sérüljön bár egymást, egyik a másikat szanaszét csalja, állandóak a viták, vagy egymáshoz se szólnak jóformán annyira elhidegültek egymástól, illetve annyira gyűlölik egymást. A gyereknek még mindig jobb elvált szülők mellett mint úgy felnőnie, hogy egymást nyírták. Ha nem akarsz szülni ne szülj, de ne a férfiakra próbáld hárítani, hogy milyen semmirevalóak egyes egyedül. Az én apukám, nagyapám nagyon jó szülők voltak és feldühít, hogy azért mert neked a GYK a Biblia, vagy annyira sok csalódáson vagy túl a férfiakat hibáztatod komplett. Inkább magadba kéne nézni és fejlődni pozitív irányba meg természetesen nem azért szülni, hogy a férfi veled maradjon halálodig. 26 évesen tele vagy negatív gondolatokkal, mi lesz veled később aranyom?
tegnapelőtt 10:34
 22/81 anonim ***** válasza:
80%
SENKI - sem a nő, sem a férfi - nem tudja előre, hogy mivel jár a gyerek. Mielőtt apává teszel valakit, nem tudhatod, a gyakorlatban milyen apa lesz belőle egyrészt, másrészt hogy hogy fog hozzád állni, mikor ott leszel fizu nélkül egy kisbabával kiszolgáltatva. Én pl nagyon meglepődtem... mindent átbeszéltünk előre természetesen. Majd nem úgy lett. Akkor már az van, hogy így jártam.
tegnapelőtt 10:39
 23/81 anonim ***** válasza:
80%

22

Teljesen igazad van.

Ugyanakkor hagyjuk, hogy a "Sanyi néha megütött, de az én hibám volt, és azt hittem a kisbaba majd megváltoztatja" című és kezdetű esetekben nem lehetett pontosan látni előre, hogy mi lesz a gyerekvállalás vége.

És akkor van olyan, mint az egyik rokonom, aki kedves, vidám, intelligens, jó humorú és nyitott fiúból a kapcsolatában lassan egy mogorva, korlátolt, konzervatív szexistává vált, aki úgy beszél a feleségével, mint akit a seggéből rántott elő.

Van amikor lehet előre látni, és van amikor nem.

tegnapelőtt 10:44
 24/81 anonim ***** válasza:
100%
Nem is megváltoztatásról írtam. Hanem arról, hogy a gyerek, a szülőség mindent megváltoztat a kapcsolat addigi dinamikájában és a pár életében, a mindennapokban. Amit valahogy lehoznak a szülők, valahogy kezelnek. Előre senki nem tudja, hogy hogyan.
tegnapelőtt 10:47
 25/81 A kérdező kommentje:

21

Nem igazan ertem, hogy mire ez a stilus. Itt rajtad kivul mindenki konstruktivan tudott kritikat fogalmazni es velemenyt nyilvanitani, te meg magas lorol beszelsz de nagyon. Szoval csak azert, mert 26 eves vagyok, semmiylen teruleten es szinten nem lehet olyan tapasztalatom, mint mondjuk neked, aki mindenrol mindent tudsz? Sebkit nem hibaztattam, nyilvan akinek nem inge, ne vegye magara, nincs bajom a komplett ferfi nemmel, parkapcsolatban elek evek ota (egy ferfivel), szoval tudom, hogy vannak normalis, tiszteletre melto ferfiak, de hazugsag lenne azt allitani, hogy a ferfiak/emberek tobbsege ilyen lenne.

Ki mondta, hogy azert kell szulni, hogy velem maradjanak?🤣 szo sem volt rola, hogy itt barki azert akarna/ne akarna gyereket, hogy megfogja a ferfit, valamit nagyon beneztel, mert nagyon tavol all tolem ez a mentalitas, “aranyom”.

tegnapelőtt 10:50
 26/81 anonim ***** válasza:
49%
Így van senki sem tudja, hogy mivel jár a gyermeknevelés míg nem jár abban a cipőben, de azt illene tudni mint írták előttem, hogy kivel is akarsz gyermeket nemzeni és igen egyetértek mindkettő neműre vonatkozik. Nemrég volt itt kérdés, hogy a nő megunta a gyerekesdit, megcsalta a férjét és a szeretővel akar élni, el fogja hagyni a gyerekeit mert neki hiányzik a bulizgatás, iszákolás habár fiatalon kicsapongó életet élt. A férfi a bűnös mert olyan nővel tette magát aki nem változott meg csak a társadalmi "elvárásokat" követte. Ha nő szül kicsapongó férfinak, vagy aki már megpofozta, verbálisan bántalmazza, akár nem egyeznek súlyos kérdésekben az se csodálkozzon, hogy egyedülálló anyuci marad. Minden közbejöhet tényleg és lehet az érzések elmúlnak, de nem törvényszerű, hogy az elvált személy szingli marad élete végéig, vagy az apuka még a gyerektartást sem küldené. Aki így gondolkodik a másik nemről ámblokk az nem tudom miért akar egyáltalán magának társat. Babát pláne. Maradjon egyedül azt csak szexelgessen, vagy macskázzon mert ultra gáz ahogyan gondolkodik. Mintha incelt olvastam volna esküszöm. Azok is mindenkit hibáztatnak, mindenki rossz csak ők nem.
tegnapelőtt 10:51
 27/81 A kérdező kommentje:

Nem erted, hogy nem irtam ilyet?🤣

Ha ilyen komoly problemak vannak a szovegertelmezesi keszsegeiddel, akkor ne itt farassz kerlek a gondolataink kiforgatasaval.

Senki nem incel itt, nincs bajom az osszes ferfival, az emberek nemtol fuggetlenul megbizhatatlanok tobbsegeben.

tegnapelőtt 10:54
 28/81 anonim ***** válasza:
34%

25

Nemcsak nekem nem tetszik kezdjük itt. Továbbá a sok férfi nem a valóságot tükrözi. A GYK meg aztán végképp.

"Ha pedig ténylegesen szakításra/válásra kerül a sor, a nő áll majd ott az 1-2-3 gyerekkel, apuka sajnálja a tartásdíjat is fizetni, a nő meg onnantól kb keresztet vethet a párkapcsolati életére, mert senki nem szeretné más gyerekét nevelni.

Nő vagyok, de ezek miatt már teljesen elment a kedvem a gyerekvállalás gondolatától is, egyszerűen minden szcenárió szívás és a terhesség testi/lelki nehézségeit mèg ide sem értettem…"

Tényként közölni véleményt nem igazán arra vall, hogy te elismered, hogy vannak rendes férfiak, párkapcsolatok.

"parkapcsolatban elek evek ota (egy ferfivel), szoval tudom, hogy vannak normalis, tiszteletre melto ferfiak..."

Azzal a férfival kéne foglalkozni akivel együtt vagy és nem másokkal törődni hiszen kettőtökön múlik. Bár ha téged ennyire befolyásolnak ezen az oldalon, vagy a szomszédok akkor vagy valami nincs rendben nálatok, vagy veled nincs.

Elment a kedved a szüléstől mert ha válsz akkor a párod elhagyná a gyerekét, nem fizetné ami járna neki és te nem kellenél senkinek mert azt írják a GYK-on. Ez most komoly?

tegnapelőtt 11:01
 29/81 A kérdező kommentje:

Nem azert nem akarok gyereket, mert a gyakorin ez a helyzet, ezt megint nem tudom, mibol szurted le.

Alapbol nem szeretnek/szeretnenk gyereket, a kerdes altalanossagban a nokre vonatkozott, nem ram.

De latom, sikerult leszurnod azt, amit egy pszichologusnak is hetekig tart, hogy nyilvan valami nincs rendben velem vagy a kapcsolatommal, holott sem magamrol sem a kapcsolatomrol nem irtam egy krva betut 🤣

tegnapelőtt 11:04
 30/81 anonim ***** válasza:
12%
#28 Hagyjad. Nem fogja elismerni, hogy bajok vannak nála mert nem tud róla. Gyakori mint kiindulási pont már elég bizonyíték rá. 😂
tegnapelőtt 11:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!