Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kiderült a vőlegényemnek nemhogy megtakarítása nincs, adóssága van. Hogyan tovább?
Külön kasszán vagyunk. Én jobban keresek, de mindketten bőven átlag feletti jövedelemmel rendelkezünk. Úgy másfél éve kezdődött, hogy mikor mondtam neki, hogy hozzon mosószert vagy wc papírt, azt mondta, most nincs pénze. Kérdeztem, hogy hogyan lehet, hogy ilyen olcsó dolgokra nincs pénze, mire azt felelte mindig, hogy van, de most gyűjt, hogy x millió megtakarítása legyen.
Aztán a minap egy közös kiadás kapcsán közölte, hogy neki nincs pénze, így nekem kell fizetnem az ő részét is. Ekkor vallotta be, hogy tartozik egy barátjának.
Megkérdeztem, mégis mire ment el a pénze. Nem tudta megmondani. Olyanokat mond, hogy kajára, meg drága biciklit is vett magának, de annyi pénzt, amennyit keres nem lehet elkajálni, de még a bicikli sem kellene, hogy földhöz vágja. Nincs káros szenvedélye, nem jár más nőkhöz, ezt biztosan tudom. Itt a pénzügyi kultúrával van baj.
Többször vett magának dolgokat hitelre, mert szerinte milyen jó, hogy nem egyben kell kifizetni valamit, amitől a falra tudok mászni, de úgy gondoltam, az ő pénze, és amíg van neki félretéve, én nem szólok bele ilyenekbe.
Most azonban szétvet az ideg, hogy 10 évvel fiatalabb, szegény családból származó nő létemre nekem kell kisegítenem komolyabb összeggel a jól kereső, gazdag családból érkező vőlegényemet. Nem tudom, hogyan tovább. Ha legalább őszinte lenne, vagy azt mondaná, ez és ez a terve, hogy x idő alatt ennyi pénzt összerakjon, de semmi ilyesmi. Azt mondta, majd többet dolgozik, de eddig még nem nagyon erőltette meg magát.
Közben hetente elmondja, hogy milyen jó lenne már egy gyerek... kérdem én, mire? Hogy egyedül tartsam el? Ma ezt is felvetettem neki, de konkrétan nem válaszolt rá semmit.
Ti mit csinálnátok a helyemben? Hogyan segíthetnék neki, ha normálisan megbeszélni sem hajlandó ezt velem?
Abszolút megértelek kérdező. Nekem is rettentően fájna ez a viselkedés a páromtól. Mit szórakozik veled? Mit kérsz, megveszi, aztán elfelejti... hogy lehet egyáltalán megfeledkezni arról, hogy a menyasszonymnak születésnapja volt és nem vettem ajándékot neki, pedig még meg is mondta, mit szeretne?
Legalább elkezdett dolgozni a másik helyen azóta?
Szerintem ne szólj neki. Most már 4 napja volt a szülinapod, 3 napja kérdezte. Ő ezt úgy tűnik, a szelet sütivel - maga legnagyobb megelégedésére - kipipáltnak tekinti. Ha akarta volna tudni, pontosan milyen sminkpaletta, elkérte volna. Nem is fogja már.
Csalódott lennék én is.
Hát azt írtad, a vőlegényed.
47
Azt mondta, nem felejtette el, csak a szülinap 8 napig érvényes, ezért még ráért. Épp rendeltem volna meg magamnak valamit, megkérdezte, hogy megveheti-e, majd gyorsan leült a gép elé és kifizette. Így végül kaptam ajéndákot.
Egyébként azóta állítólag nagy spórolásban van, dolgozik a vállalkozásában, írja a kiadásait. Meglátjuk, mi lesz ebből.
Egyetlen aggasztó dolog van, hogy nem ismeri be, hogy ő volt a hülye, szerinte nem az ő hibája, hogy nincs megtakarítása, mert eddig keveset keresett. Lol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!