Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiderült a vőlegényemnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kiderült a vőlegényemnek nemhogy megtakarítása nincs, adóssága van. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Külön kasszán vagyunk. Én jobban keresek, de mindketten bőven átlag feletti jövedelemmel rendelkezünk. Úgy másfél éve kezdődött, hogy mikor mondtam neki, hogy hozzon mosószert vagy wc papírt, azt mondta, most nincs pénze. Kérdeztem, hogy hogyan lehet, hogy ilyen olcsó dolgokra nincs pénze, mire azt felelte mindig, hogy van, de most gyűjt, hogy x millió megtakarítása legyen.

Aztán a minap egy közös kiadás kapcsán közölte, hogy neki nincs pénze, így nekem kell fizetnem az ő részét is. Ekkor vallotta be, hogy tartozik egy barátjának.

Megkérdeztem, mégis mire ment el a pénze. Nem tudta megmondani. Olyanokat mond, hogy kajára, meg drága biciklit is vett magának, de annyi pénzt, amennyit keres nem lehet elkajálni, de még a bicikli sem kellene, hogy földhöz vágja. Nincs káros szenvedélye, nem jár más nőkhöz, ezt biztosan tudom. Itt a pénzügyi kultúrával van baj.

Többször vett magának dolgokat hitelre, mert szerinte milyen jó, hogy nem egyben kell kifizetni valamit, amitől a falra tudok mászni, de úgy gondoltam, az ő pénze, és amíg van neki félretéve, én nem szólok bele ilyenekbe.

Most azonban szétvet az ideg, hogy 10 évvel fiatalabb, szegény családból származó nő létemre nekem kell kisegítenem komolyabb összeggel a jól kereső, gazdag családból érkező vőlegényemet. Nem tudom, hogyan tovább. Ha legalább őszinte lenne, vagy azt mondaná, ez és ez a terve, hogy x idő alatt ennyi pénzt összerakjon, de semmi ilyesmi. Azt mondta, majd többet dolgozik, de eddig még nem nagyon erőltette meg magát.

Közben hetente elmondja, hogy milyen jó lenne már egy gyerek... kérdem én, mire? Hogy egyedül tartsam el? Ma ezt is felvetettem neki, de konkrétan nem válaszolt rá semmit.

Ti mit csinálnátok a helyemben? Hogyan segíthetnék neki, ha normálisan megbeszélni sem hajlandó ezt velem?

2021. szept. 2. 18:18
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
61%

Szépen átvenném a kiadási feletti irányítást, és közös kasszát javasolnék úgy, hogy én kezelem a pénzügyeket. Sajnos ez felnőtt döntés, itt nincs más lehetőség, csak az ultimátum. Aki ilyen rosszul kezeli a pénzt, annak muszáj segíteni úgy, hogy kezdetben te kezeled, majd x év után lehet tartani egy rendszert..amihez alkalmazkodnia kell, különben újra te kezeled.

Ez egy hatalmas gond, drasztikus megoldást igényel, ha együtt akartok maradni. Külön kassza nevetséges, ha házasság és gyerek is képben van, hogy mész el vele nyaralni, ha nem lesz pénze rá? Csak te tartod majd el a gyereket, miközben őt is kisegíted? Vagy szépen nem lesz ideje semmire, mert nap 12 órát fog dolgozni?

Szépen ültesd le és mondd el neki, de ne lekezelően! Ő ebben gyengébb, te ebben vagy erősebb, kiegészítitek egymást. Gondolom van 15 másik dolog, ami neked megy rosszabbul!

Olyan 3-5 milliós adósságig nekem beleférne, felette nem tudnám vállalni, ellehetetleníti az életem vagy 10 évre..

2021. szept. 2. 18:27
 2/60 anonim ***** válasza:
100%

Nem őszinte veled, sumákol, nem akarja elmondani mi van a háttérben, így nem tudnék bízni benne. Nem ismerünk titeket, de nem hiszem hogy a hitelekkel lenne gondja, főleg nem biciklikre vagy tévére, plusz ezt úgyis megmondaná.

Valami komolyabb adótartozást, uzsorásnak való tartozást, illegális ügybe keveredést gondolnék egyből, amiből szrul jött ki, mivel nagyon titkolózik. Egy másik egyértelmű lehetőség, hogy teljesen ostobának néz és csak szimplán veled akar fizettetni mindent.

Hogy ezek után még a gyereket erőlteti, mikor te állod a költségeket, egészen pofátlan. Kérdezted a helyedben mit csinálnánk, a bizalmi problémák és a pofátlanság miatt én mindenképp lezárnám vele a kapcsolatot. Alapjáraton beszéltem volna még vele, adtam volna neki esélyt az őszinteségre, de annyira hülyének néz téged, hogy abszolút nem érdemli meg.

2021. szept. 2. 18:28
 3/60 A kérdező kommentje:

"Külön kassza nevetséges, ha házasság és gyerek is képben van, hogy mész el vele nyaralni, ha nem lesz pénze rá? Csak te tartod majd el a gyereket, miközben őt is kisegíted?" - mert ha közös kasszán vagyunk, de ugyanúgy elszórja minden pénzét, mint most, akkor nem csak én tartom el a gyereket?

Vagy ezt hogyan gondoltad, mivel lennénk előrébb közös kasszával? Én spórolok, teszek félre, befektetek, vezetem a kiadásaimat stb., ő már mínuszban van, szerinted erre a megoldás a közös kassza? Költse az enyémet is, vagy mi?

"hogy mész el vele nyaralni, ha nem lesz pénze rá?" - akkor sehogy. Felénk nem szokás a semmiből nyaralni. De mint írtam, átlag feletti jövedelme van, tehát ki tudja gazdálkodni, ha akarja. Azt meg ne gondold, hogy egy férfit fogok nyaraltatni a saját pénzemből, csak mert ő elszórta az övét.

Az első felvetésed még nem is lenne rossz, de már többször felajánlottam neki, hogy segítek kiadást vezetni, átnézem a pénzügyeit stb., de tartózkodik tőle.

2021. szept. 2. 18:35
 4/60 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősömnél ugyanez a helyzet, ott utólag derült ki, hogy póker van a dologban + egy hétvégi buli alkalmával lazán 50 ezreket költ, mert hát illik meghívni a haverjait is... A póker meg munka közben, nem szabadidőben történt, úgyhogy ne hidd azt, hogy ha nem jár el sehova, akkor nem is tud pénzt költeni. Nem mellesleg van online szerencsejáték is meg sportfogadás pl. Én sem hinném el, hogy csak áruhitelekre megy el az egész fizetése, mert akkor nyakig állnál a tárgyakban.
2021. szept. 2. 18:38
 5/60 anonim ***** válasza:
93%

Nem feltétlenül 2-es, velem is volt már hasonló. A pasim tök jól keresett, valamivel többet is mint én, neki mégsem volt egy lyukas fillérje sem, én meg tettem félre folyton a pénzt. Nem volt benn a keze semmilyen rossz dologban, egyszerűen kifolyt a pénz a keze közül. Annyiszor, de annyiszor volt ez téma nálunk, sosem tudta megmondani, hova ment el a pénze. Ő is felsorolt pár dolgot, de azok sem indokolták, hogy semmi tartaléka ne legyen.

Közben meg megkaptam folyton, hogy bezzeg nekem milyen marha jó már, hogy ennyi pénzem van. Ja, hát félre kell tenni, nem a lottón nyertem.

Mi szakítottunk is, de képzeld, még én voltam az aranyásó, mert hogy nekem ezek szerint egy gazdag pasas kell. Ő lejmolt folyton, meg tartozott nekem állandóan, sokszor én etettem, én vettem meg a háztartási dolgokat, de én voltam az aranyásó...

No de annyit mondok, ha ez most fordul elő először és tényleg összeszedi magát, és szépen tartja is magát aztán az új rendszerhez, akkor ezt az egyet elnézném. Kitűznék egy határidőt magamnak és megnézném, mi változott. Ha semmi, akkor ez el is dőlt. Ha igyekszik és változik, akkor no para. Mondom, nem gondolnék rosszra, sajnos rengeteg ember nem tud bánni a pénzzel, és nem azért, mert kevés van nekik, hanem mert, ahogy te is írtad, semmi pénzügyi kultúrájuk nincsen.

És a külön kassza a legokosabb dolog, ebben az esetben meg főleg! Eszedbe ne jusson közös kasszára menni egy ilyen tékozlóval, mert ő nem lesz vele előrébb, te viszont megiszod a levét.

2021. szept. 2. 18:45
 6/60 anonim ***** válasza:
31%

Leírtam, hogy a közös kasszát(tehát az ő fizetését is!) te kezeled!!! Az egész posztom erről szólt, hogy te kezeled az ő pénzét és a tiédet is KÖZÖSEN, egyben, majd évek után a kialakult rendhez egyre nagyobb szabadságot kap, de csak amíg betartja az általad kialakított rendszert.

A szégyen miatt sumákol, ez megbocsátható.

De persze, azt akarod hallani, hogy ejtsd, most, hogy kiderült, hogy csóró, biztos nem olyan jó parti..

Ha meg akarod tartani a kapcsolatot és biztonságosan közös életet tervezel vele, az az egyetlen mód, hogy te kezeled a közös pénzt. A közös pénz azt jelenti, hogy egyberakjátok a fizukat, és csak te férsz hozzá a számlához, és kiadsz neki annyi pénzt, amennyi szerinted helyes, és elmondod, mikre költse! Ez van, ezt kell lenyomni a közös élethez, de nem úgy beadagolni, hogy te idióta vagy ehhez, hanem hogy neked ez jobban megy, nekem meg a pénzügyek mennek jobban, szóval legyünk közös kasszán, amit én fogok kezelni, csak így tudok veled jövőt tervezni. Ha ebbe nem megy bele, akkor szakítás.

2021. szept. 2. 18:46
 7/60 anonim ***** válasza:
89%
Valamit akkor nagyon titkol, ha nem enged segíteni, hogy átnézték kiadásait, lehet hogy szerencsejáték függő!
2021. szept. 2. 18:46
 8/60 anonim ***** válasza:
91%
Szakítanék. És nem elsősorban a felhalmozott adósságok miatt, bár az is elég ok, hanem azért, mert sumákol.
2021. szept. 2. 18:48
 9/60 anonim ***** válasza:
96%

6-os, ez szép és jó, de hogyan kezelje az egész fizetését, ha annyit nem hajlandó vele megosztani, mire költi azt?

Egyébként meg nehogy már egy egyenrangú párkapcsolatban egyik fél ossza a pénzt a másiknak, mert a másik balf.sz! Legyen benne annyi, hogy akkor megtanulja beosztani, félretenni, befektetni, beszéljen szakemberrel, gondolom, a kérdező sem az, csak nem egy balf.sz, tele az internet ilyen videókkal, táblázatokkal stb.

2021. szept. 2. 18:53
 10/60 anonim ***** válasza:
100%

Kiderült amúgy, hogy mire költ valójában?

Valamit nagyon titkol. :(

2021. szept. 2. 18:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!