Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiderült a vőlegényemnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kiderült a vőlegényemnek nemhogy megtakarítása nincs, adóssága van. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Külön kasszán vagyunk. Én jobban keresek, de mindketten bőven átlag feletti jövedelemmel rendelkezünk. Úgy másfél éve kezdődött, hogy mikor mondtam neki, hogy hozzon mosószert vagy wc papírt, azt mondta, most nincs pénze. Kérdeztem, hogy hogyan lehet, hogy ilyen olcsó dolgokra nincs pénze, mire azt felelte mindig, hogy van, de most gyűjt, hogy x millió megtakarítása legyen.

Aztán a minap egy közös kiadás kapcsán közölte, hogy neki nincs pénze, így nekem kell fizetnem az ő részét is. Ekkor vallotta be, hogy tartozik egy barátjának.

Megkérdeztem, mégis mire ment el a pénze. Nem tudta megmondani. Olyanokat mond, hogy kajára, meg drága biciklit is vett magának, de annyi pénzt, amennyit keres nem lehet elkajálni, de még a bicikli sem kellene, hogy földhöz vágja. Nincs káros szenvedélye, nem jár más nőkhöz, ezt biztosan tudom. Itt a pénzügyi kultúrával van baj.

Többször vett magának dolgokat hitelre, mert szerinte milyen jó, hogy nem egyben kell kifizetni valamit, amitől a falra tudok mászni, de úgy gondoltam, az ő pénze, és amíg van neki félretéve, én nem szólok bele ilyenekbe.

Most azonban szétvet az ideg, hogy 10 évvel fiatalabb, szegény családból származó nő létemre nekem kell kisegítenem komolyabb összeggel a jól kereső, gazdag családból érkező vőlegényemet. Nem tudom, hogyan tovább. Ha legalább őszinte lenne, vagy azt mondaná, ez és ez a terve, hogy x idő alatt ennyi pénzt összerakjon, de semmi ilyesmi. Azt mondta, majd többet dolgozik, de eddig még nem nagyon erőltette meg magát.

Közben hetente elmondja, hogy milyen jó lenne már egy gyerek... kérdem én, mire? Hogy egyedül tartsam el? Ma ezt is felvetettem neki, de konkrétan nem válaszolt rá semmit.

Ti mit csinálnátok a helyemben? Hogyan segíthetnék neki, ha normálisan megbeszélni sem hajlandó ezt velem?

2021. szept. 2. 18:18
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
14%

NEM tudja! Ez lehet függés is(vásárlási), vagy simán lehet hogy alapból impulzív, és ez a költésen is meglátszik. Gondolod, hogy valaki tudatosan nem tesz félre és adósodik el? Ez nem olyan, amit könnyen meg lehet tanulni, ezzel akiben nincs benne e a gyűjtögetési vágy, kegyetlenül megküzd.

Nem balfsz, hanem ő ebben gyengén teljesít, a kérdező meg ebben jobban teljesít! Normális kapcsolatban segítünk túljutni a problémákon együtt, kiegészítve egymás erényeit és hátrányait! És igen, normális ember elfogadja, hogy nekem ez nem megy MÉG, addig a másik csinálja, amíg megtanulom. Ettől lesznek egyenrangú partnerek, hogy az egyik nem érzi többnek magát a másiknál, mert az valamiben jobb nála és segítségre szorul!

2021. szept. 2. 19:01
 12/60 A kérdező kommentje:

6, az mit old meg, vagy mire tanítja meg, ha odaadja az egész fizetését, én meg beosztom helyette? Ez tüneti kezelés, amitől ugyanúgy semmit nem fog tudni a pénzről.

Mint írtam, mindketten bőven átlag felett keresünk. Azt vettem észre, nincs annyi félretett pénzem, mint amennyi lehetne. Leültem és végignéztem számtalan YouTube videót pénzügyekről, befektetésekről, spórolási tippekről. Mondtam neki, gyere, nézd velem, ő belenézett, mondta is, hogy ez milyen jó, most már ő is vezetni fogja a kiadásait. Kb. egy napig tartott nála.

A másik meg, hogy én nem akarok tutujgatni egy férfit, hogy gyere, ez nekem jobban megy, más meg neked, nehogy megsértsem a hatalmas egóját, aztán utána jöjjön tőlem pénzt kérni egy fagyira. Ez abszolút tanulható, tegye bele az energiát, áldozza rá az időt, ahogy én is tettem. Nekem sem tanította senki, magam jártam utána.

Biztosan nincsenek kétes ügyei. Ahogy írta valaki, kicsúszik a pénz a keze közül. A sumálos szerintem is a szégyen miatt van. De felnőtt ember ezt félretehetné szerintem. :/ Egyébként nincsenek milliós tartozásai, kb. 250 ezerrel tartozik. Milliós tartozást én személy szerint nem tudnék tolerálni.

2021. szept. 2. 19:03
 13/60 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az sem mindegy, hogy mit jelent nálad a bőven átlag felett. Csak mert Borsodban ez kb 150-200 ezret jelent, Pesten meg a minimum 4-500 ezret. 150-200-at meg nagyon egyszerű elkölteni, akár csak alap dolgokra is...
2021. szept. 2. 19:18
 14/60 anonim ***** válasza:
100%
Azért én kíváncsi lennék mi számodraa bőven átlag feletti fizetés. Mert amiből 250et ne tudna egy hónap alatt kifizetni ha csak annyival tartozik az nem átlag feletti fizetés. Nem mindegy, hogy havi 300bol vasarolgatja hitelre a cuccokat vagy a duplàjàból.
2021. szept. 2. 19:19
 15/60 anonim ***** válasza:
100%
Haha 13as, de ugyanaz járt a fejünkben. :) 14es vagyok.
2021. szept. 2. 19:20
 16/60 anonim ***** válasza:
78%

"Gondolod, hogy valaki tudatosan nem tesz félre és adósodik el?" - igen, ez így szokott lenni. Vannak, akik megtanulnak lemondani dolgokról. Igen, van akinek ez könnyebb, mert nincsenek nagy igényei, drága hobbijai, de pl. itt vagyok én, nekem meg kellett tanulnom nemet mondani. És nem akkor tanultam meg, amikor már tartoztam másoknak, hanem akkor amikor belegondoltam, hogy sosem lesz semmim, ha elszórakozom az összes pénzemet.

Senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy verd el az összes pénzed, ha meg pszichés gondja lenne a kérdező párjának, az meg csak feltűnt volna, és akkor nem kérdezné most, hogy mégis hol a pénze.

2021. szept. 2. 19:20
 17/60 A kérdező kommentje:
14, 15, bőven ki tudná fizetni a 250-es tartozását egy havi bevételéből és még félre is tudna tenni. Ezért állok értetlenül a dolog előtt. Mellesleg van egy vállalkozása, amivel ha foglalkozik, plusz bevétele van. Na, ő azt hajtja, hogy most ezt fogja csinálni munkaidőn kívül, hogy összeszedje magát, de most is ül a kanapén és nyomkodja a telefonját...
2021. szept. 2. 19:25
 18/60 anonim ***** válasza:
100%
"évvel fiatalabb, szegény családból származó nő létemre nekem kell kisegítenem komolyabb összeggel a jól kereső, gazdag családból érkező vőlegényemet" WTF??? Nem kell.
2021. szept. 2. 19:35
 19/60 anonim ***** válasza:
88%

Én leülnék vele és nagyon komolyan megbeszélném a dolgot. Szembesíteném vele, hogy így nem tudok vele tervezni nemhogy gyereket, de közös életet sem.

Kötelezném, hogy számoljon be minden egyes kiadásáról, és kezdjen el spórolni. Illetve megtagadnék tőle mindennemű segítséget anyagilag, mert csúnya lehúzás lesz a vége. Teged is óvva intelek, hogy NE fizesd ki semmiben a részét. Nem szabad, mert fenn áll a veszélye, hogy anyagilag megkárosít.

És ha X idő után sem változna a helyzet, én szakítanék.

2021. szept. 2. 19:37
 20/60 anonim ***** válasza:
100%
Hát Kérdező, akkor viszont hidd el van olyan kiadás amiről nem tudsz és nem is akarja elmondani. Ha valakinek havi 600 körül sikerül eltapsolnia ugy, hogy annak semmi látszata nincsen akkor ott bajok vannak. Nálam ez alap szakítóok lenne.
2021. szept. 2. 19:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!