Az UFÓ szkeptikusok most vajon hogy érzik magukat, hogy nagy valószínűséggel 70 éven át bohócot csináltak magukból?
Lesz vajon annyi gerinc, hogy beismerjék ezt és minimum egy bocsánatkérésre vetemedjenek?
Ez mondjuk igaz, de szerintem a kérdés kitevése óta a kérdező is változott.
A válaszaiból kiindulva, objektívabb. Így a ma kérdezőjének nincs oka bocsánatot kérni, de annak aki kiírta annak igen. :)
Remélem érthető, hogy lehessen hova tenni #103; 116
Én "szkeptikusként" nem érzem, hogy bocsánatot kéne kérnem, de a kérdezőtől sem várom el...
Eddig az volt a magyarázat, hogy nem repülő tárgy, vagy jármű, csak
-hallucinálnak
-szerkesztett kamu videó
-valamilyen repülő állat
-egy porszem, optikai hiba
Meghogy ezo-s weboldal linkelte, vagyis kamu.
De a tárgyak léteznek, ez hivatalos. Vagyis a szkeptikusok hülyét csináltak magukból.
202. A valódi szkeptikusok nem.
Kategórikusan tagadni valamit ugyanolyan botor dolog, mint kijelenteni.
Legalábbis én ilyen vagyok.
A nyilvánvaló hülyeséget szoktam csak vitatni.
Példa: amatőr felvétel. Hű meg ha ilyen össze meg vissza földi eszköz nem tud. Igen ám, de a képbe belelóg egy fa vagy oszlop. És az pont ugyanúgy mozog.
Milyenek a plejádiak? Kérdezik. Amikor leírom, mi a fityfene az a Plejádok, akkor én vagyok a hülye.
Egy igazi szkeptikus általában azt mondja, hogy nem tudom, lehetséges, nem biztos, talán.
És gondold végig. A tudományos haladást mindig a kétkedük vitték előre.
202 nem vagy túlzottan logikus.
"nem repülő tárgy, vagy jármű"
Az Azonosítatlan Repülő Tárgy/ Unidentified Flying Object az az UFO, kevésbé ismert nevén a ART nem "nem repülő tárgy"?
tudod mit jelent a név?
A szkeptikusok sosem azon akadtak fent, hogy Ufo e az Ufo. Azon akadtak le hogy egyes iq betyárok azonnal a földönkívüliekkel azonosítják őket és nem járják körül a témát.
Pl a videókon szereplő ismeretlen objektumok, nem e madár, katonai fejlesztés, meteor, drón, bogár vagy CGI (szídzsíáj).
A beszámolók, amik nem rendelkeznek videóanyaggal lehet e személyiségzavar vagy illuminált állapot okozta hallucináció. A földönkívüli észlelése nem e szimpla alvásparalítis, vagy a fentiek egyike...
És ha minden racionális magyarázatot kizátunk csak akkor, feltételezhetjük azt amiről itt is és a jelentésben is rizsáznak, hogy a Földönkívüli jármű vagy titkos katonai fejlesztés.
A szkeptikus a legtöbb esetben, (itt jól kivehető) hogy nem tagadót jelent, hanem olyan gondolkozási módot "amely kritikusan vizsgálja, hogy az érzékek által közvetített valóság és a tekintélyelvű tudás mennyiben feleltethető meg a valóságnak, illetve ismerheti-e bárki a tökéletes igazságot."
Csak hogy értsd, egy szkeptikus sem állította, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban.
Egy szkeptikus sem zárta ki annak a lehetőségét, hogy nem lehetnek földönkívüliek által kezelt jármű az UFO jelentések között.
De minden szkeptikus mondta, hogy a "UFO = unidentified flying object/azonosítatlan repülő tárgy ≠ idegenekkel" /#193/
azaz az Ufo az nem élőlény hanem tárgy...
a jelentés emiatt az itt megjelenő legtöbb szkeptikus nézetével nagyjából azonos. Részemről a kérdező is racionálisabb....
Szóval kedves #202
Azonosítatlan Repülő Tárgy/Unidentified Flying Object = UFO
Szkeptikus = körültekintő, vizsgál, szemlél
Ezotéria = "Természetfeletti erőkkel kapcsolatos elképzelések összessége...különféle megmagyarázhatatlan jelenségekre."
Az Ufo repülő tárgy, jelenleg megmagyarázhatatlan jelenség. Azaz Ezotéria » UFO észlelések
A szkeptikus gondolkodás meg igazából normális emberi tevékenység.
De jólvan, a lelki nyugalmadért.
Kedves szkeptikusok, szerintetek léteznek Azonosítatlan Repülő Tárgyak? (Ufo-k)
csak neked kiteszem így a kérdést....
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__ufo-eszlelesek__112..
205! Érdemes volt kiírnod. Megy a durva lepontozás ott is. Másra nem jó.
Leírom, hogy én szkeptikus miként véledek, durván lenyomva.
És kezdik szétrollkodni.
202
Igen, pont erről van szó. Hogy az UFÓk valósak és nem csupán hallucinációk, fantazmagóriák. Ezért valóban illene bocsánatot kérni. Eddig a szkeptikusok határozottan a kormány álláspontján voltak mindig is, miszerint nincsenek semmiféle tárgyak amelyekről nem tudjuk micsodák. Mert mindre volt “magyarázat”. Most meg kiderült, hogy még sincs magyarázat. Akkor ki volt a hülye?
A földönkívülit sosem állítottam, csak valószínűsítettem. Lehet még más magyarázat is nyilván, például más dimenzióból jött lények, időutazok, akár mi a jövőből, stb. De ezek még hihetetlenebbek. Ezért gondolom, hogy a földönkívüli a legvalószínűbb magyarázat.
204
Már ne haragudj meg de az itteni szkeptikusok többsége a földönkívüli magyarázatot alapból kizárta, és meg is magyarázták, hogy miért. Azt mondták, hogy lehetetlenség idáig eljönni mert az Univerzum egész egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy létezhessen olyan fejlett civilizáció amely képes ezen távolságok legyőzésére.
Ugyanakkor az alufólia jelzőt használták azokra akik azt állították, hogy a kormányok, titkosszolgálat, NASA, légitársaságok nem mondanak el mindent. Ki is derült, hogy ez így volt, ugyanis titkos munkacsoportok nagyon is vizsgálták a jelenséget.
204
Ja, nyilván ezotéria kategória még mindig. De ez nem túl hízelgő a tudomány számára ugyanis csak azért ezotéria mert a tudományunk nem tud mit kezdeni a jelenséggel, nem tudna mérni azt, ugyanis messze meghaladja a mi fizikánkat. Így tegyük csak az ezotériába, mintegy szőnyeg alá söpörve, bagatellizálva, ignorálva, nem létezőként kezelve a dolgot. Ez nagyon bölcs dolog. Persze engem hidegen hagy melyik rovatban van végülis, hiszen már rég kinőttem az ilyen gyerekes kakaskodásokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!