Léteznek szellemek vagy kísértetek?
A Biblia arról beszél, hogy az ember maga a lélek (I. Mózes 2:7). Semmi olyasmiről nem beszél, hogy az embernek a halála után lenne egy bolyongó, tudatos valami a testén belül, amely a halál után felszáll istenhez vagy bolyong. Ebből arra a következtetésre lehet jutni, hogy olyan, mint halottak szelleme, nem létezik (ez ellentétes lenne a feltámadással, hiszen akkor a feltámadásnak nem lenne értelme, márpedig a Biblia erről beszél, és nem a lélekvándorlásról, stb.).
De nem szabad elvetni az olyan szellemek létezését, mint a démonokét, akik bármilyen alakzatot fel tudnak venni, utánozni tudják az elhunyt hangját, viselkedését, stb. A szó legszorosabb értelmében léteznek szellemek, de nem olyan értelemben, ahogy az a köztudatban elterjedt. Nem halottak szellemei léteznek, hanem démonok, akik merő szórakozásból a halottak szellemének adják ki magukat.
Én hiszek a szellemekben,csak sajna nem tudok kommunikálni velük. Habár egy hete meghalt egy nagyon jó ismerősöm, nagyon szerettem, elég nagy veszteség számomra, viszont történt valami amire nincs magyarázat: dolgoztam a munkahelyemen teljesen egyedül voltam,nem volt a közelembe senki,őrá gondoltam épp,mikor egy nagy durranást hallottam,majd kiurgottam a bőrömböl,ugy megijedtem,a másik szobában voltak a többi munkatársaim,mikor megkérdeztem tőlük hallották-e ezt a nagy durranást,mindenki azt mondta,hogy nem volt semmi nagy durranás,pedig visszhangzott az egész épület ugy éreztem.
Érdekes hogy rajtam kívül senki nem hallott semmit. Elég fura helyzet,szeretném hinni hogy ő adott valami jelet nekem,hogy figyeljek rá!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!