Csak én tartom betegnek az olyan embereket, akik azt állítják, láttak már szellemet/vámpírt/egyéb paranormális jelenséget?
Ezt most tényleg nem csesztetésből kérdezem. Honnan szeditek ezeket a baromságokat? Meg sem fordult a fejetekben, hogy esetleg ti képzeltétek be magatoknak a dolgot? Vagy csak trollkodás céljából ijesztgetitek a jónépet?
Szögezzük le, hogy nekem is volt egy 'szellemmániás' korszakom régebben, 8-9 éves lehettem, mikor két velem egykorú barátnőmmel kutattuk a témát, minden áron meg akartunk idézni néhány kísértetet. Roppant érdekes módon ők a mai napig azt állítják, a minennapos tevékenységek listájára írható náluk a szellemekkel való smúzolás, én bezzeg még eggyel sem találkoztam, hiába hittem bennük.
Szóval mi is ez valójában? Ők a hülyék vagy csak én nem rendelkezem ezzel a bizonyos "különleges képességgel" (amit persze hülyeségnek tartok)?
Miért, milyen példát kéne felhoznom?:D
Akkor azt mondom, életre kelt a hányásom és elpusztította a fél várost. Lényegtelen, mit találok ki, a hangsúly azon van, hogy hihetetlenül hangzik és bizonyíték hiányában nyilván senki sem hiszi el. Csak ebbe kéne belegondolniuk a "szellemlátóknak".
És ha nem nekem, akkor kinek szántad a mondatot? A szkeptikus kommentelőknek, vagy mi?
'Sok gonosz ember van.' -> Mire akarsz kilyukadni?
Egyébként ezzel a hozzászólással sem tudok mit kezdeni. Ha azt mondanám, nem hiszem el, leköcsögöznétek és az elhalálozásomért imádkoznátok (mint drága 69%-os kollégánk), de ha azt írnám, hogy elhiszem, - megmondom őszintén - hazudnék. Csak ötvenszer írtam le, miért látom így a dolgokat, úgyhogy innentől kezdve nem reagálok a degradáló válaszokra.
B*szki, ÉRTELMEZNI KÉNE, amit írok!
'már betelt nálam a pohár, amiért annyian megpróbálták rám tukmálni a nézeteiket.'
Akkor mégiscsak nekem (is) szántad, nem?
Amúgy "furcsaságokat" én is tapasztaltam, csak én - sokakkal ellentétben (most nem rád célzok) - nem egyből arra gondolok ilyenkor, hogy biztos szellem/démon/angyal/árny/f*sz tudja mi volt.
Úgy látom itt egy kicsit elszabadultak az indulatok,pedig indulatoskodással nem lehet megoldani semmit.
dator 16:21!
köszönöm az elismerést.Jólesett. A zöld kéz is. Bízhatsz őszinteségemben. Isten előtt írtam,isteni késztetésre. Írod: sok gonosz ember van. Kisgyerek koromban,mikor "szomszédoltam" Poláknéni,egy hajlotthátú öreg néni,tán nazarénus vaklású,mellettem elmenve mondogatta: "Ó ó Mityu,Mitzyu desok gonosz cseleködetü embör él a földön. de sok,de sok." s ingatta hozzá őszes fejét. Nem tudom,mért nevezett így.
Más: A legnyugodtabb embert is ki lehet borítani valamivel. Pl.:ha mindig egy témával molesztálják. Börtönben azzal idegesítik a vallatottat,azzal börítják ki,hogy a vízcsapot csöpögtetik: kipp,kopp,kopp. semmiség! de szünet nélkül ezt hallani...idegölő.
Most képzeljétek magatokat a kérdező helyzetébe,állandóan olyan témát hoz elő környezete,ami őt már eleve ingerli. Mi,mivel nem látunk senki fejébe,mégcsak azt se tudjuk biztosan,kérdése feltevésének mi volt a valóságos oka. Talán bizonyságot akart a saját nézetének,vagy ha már őt bosszantják,hadd bosszantson ő is valakiket. Vagy ha akármire gondolunk,pont arra az egyre nem,ami a valóságos gondolata volt.- - -
A kérdezőnek írom: Próbálj megcsillapodni. Tudd,hogy sok féle ember van a világon.
Aki az egyik meglátást vallja őszintán, a másik ember annak ellenkezőjét vallja ugyancsak őszintén. - - - rajtik kívül,még van a harmadik fajta,aki boldog ha a másik embert felidegesítette. Mondja is:"jól kiakasztottam". És röhög. A legjobba azzal tudsz neki ellenállni,ha semmibeveszed őket. Ne szerezd meg nekik azt az örömöt,hogy rajtad röhöghetnek. Én ezt csinálom. Mikor 1983 - 85.ben Csehszlovákiában dolgoztam,egyszer egy hat-nyolc fős vietnámi csoport mellett mentem el az üzemben. Egyikük kérdezte::
- Hány éves vagy?
- Negyvenöt.
- Van feleséged?
- Nincsen.- mondtam,mire kórusban nevettek,de mikor látták,hogy én nem érzem találva magam,meg se érint a kinevetésük,az megszünt. Az egyik valami olyasmit mondhatott nekik: ez itt másképp van.
Más:amit én láttam a karácsonyfán,a testvéreim azt nem látták,pontosabban,soha nem mondták. Ahol jelenség van,azt nem mindenki látja. Persze másképp is van.
Biblia > Dániel könyve 5. rész > Belsaccár király lakomája. Egy kéz ír a falra és ezt látja a király. A történetet ott olvashatod.
Hogy hogyan lett Saulból Pál apostol - egy csoda után - ezt is a Bibliában olvashatod: Apostolok cselekedetei 9. rész Saul megtérése.
A Biblia szent könyv,de történelem könyv is. Aki tudni akar,annak tanulni,olvasni kell. Senki se jön ismeretekkel a világra.
És most megint egy történésemet mondom el,okulásul sokaknak: Még kisgyerek voltam,mikor anyukámnak mesélte valaki,hogy egy asszony kapáni ment a határba,s mert babáját nem tudta senkire bízni,magával vitte,s letette egy fa alá,ő meg kapált. Egy idő után a gyerek nagyon sirt,s nem használt neki semmi Valaki mondta neki: A fa alatt kígyó mászhatott a kis gyomrába. Úgy szabadulhat meg tőle,ha tejet forral,s a baba száját a tej gőze fölé tartja.,akkor a kígyó kijön a szagra.. Az anyuka úgy is tett,s a kígyó kijött.
Mivel ott voltam,én is hallottam. Hittem is nem is,de inkább nem,mint igen. Évek teltek. a kisfiúból nagy fiú lett,s újra hallottam ugyanezt talán valaki mástól.Megint úgy voltam,hogy hittemis,nem is,de mert mostmár másodszor hallottam,inkább hittem (csak kicsit),mint nem.
Aztán múltak az évek. 36 éves lettem. Emésztésem roppant vacak lett. Az orvos gyomorsav vizsgálatot javasolt. Mit tehettem? Az egészség fontos. Elfogadtam. Ez úgy történik,hogy a szájon át egy kb 6 mm-es gumi,vagy nejlon csövet az ember gyomrába küldenek,s idönként mintát vesznek a gyomornedvből. Soha ne tudd meg,milyen"jó"! Az embernek könnye,taknya,nyála összefolyik,a gyomra meg liftezik föl-le jár. Már attol tartottam lehányom a hölgyeményt,de eszembe jutott,éhgyomorral vagyok,ez megnyugtatott.
Valamennyi idővel késöbb ezt a vizsgálatot ismételni kellett.
Hogy mért írtam le? hát azért egykomám,mert mindkét esetben én arra a mesére gondoltam,amit kétszer is hallottam,mint igaz történetet. Ezek után már nagyo-nagyon nem hittem el. Akármelyik kis kígyó vastagabb,mint ez a cső,a baba torka meg szűkebb,mont a felnőtté. Akármilyen gyenge egy kisbaba,a kis markával ösztönszerűen elmarkolta volna,s közben visít,mint soha máskor. akkor még óvakodtam bárki anyját emlegetni,még gondolatban is,de mostmár mondom az ilyennek: menjen az anyja valahol várja.
Az azonban való igaz amit Hamlet királyfi mondott barátjának. "Több dolgok vannak földön és égen
Horátio,mintsem bölcselmetek
Álmodni képes."
Mégis javaslom mindenkinek,nagyon is vizsgálja meg az emberek ilyenféle kijelentéseit,mert,mert az emberek,néha kényszerítve érzik magukat ,hogy beszéljenek akkor is mikor nem kén,mert zavarja őket a csend.
József Attila szavai jutnak eszembe: "Éhe a kenyérnek,éhe a szónak hajt titeket".
Az analfabétától a nagy tudósig bárki képes hazuidni,pláne akkor ha anyagi,vagy presztizs - tekintély - vesztés fenyegeti. Lásd Jean d'Arc - zsan dárk - esetér: Boszorkányperbe fogták,máglyhalálra itélték. A pert vezető püspököt évek múltán kizárták az egyházból.A szegény szerencsétlen lányt meg szentté avatták.
Lenne még írnivalóm,de ennyi bőven elég a nem csökönyösöknek.Aki a napok óta itt olvasható dolgokathiheti,higyje,beszélni lehet róla,de kapacitálni senkit nem való. aki nem hiszi most,hiszi majd akkor ha vele is történik hasonló. akkor azt már NEM veheti el tőle senki.
biztosan vannak természetfeletti lények, amik energiákból születtek és tudattal rendelkeznek, szellemek már pedig vannak, ezt biztosan állíthatom. Igaz hogy nem kel mindent elhinni, de vannak paranormalis jelenségek. És természetfeleti lények,amiket nem vámpírnak kell elképzelni.
A vámpírokban én sem hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!