Valakinek sikerült már lebegnie?
Kedves előző: engem érdekel, hogyan lehetne egyértelműen bizonyítani pl. TK-t, vagy levitációt, akár élőben is.
Szerintem nem könnyű, hiszen nehéz kiszűrni a trükkök lehetőségét, de ha tudsz biztos módszert....
Ettől függetlenül létezhet TK és levitáció, és szerintem a kérdező számára is hasznos lehet olyan módszer ismerete, amely által egyértelműen bizonyítható.
"hogyan lehetne egyértelműen bizonyítani pl. TK-t"
Üvegbúra alatt lévő, felfüggesztett tárgyat szoktak mozgatni a kísérletekben.
Élőben elég egyszerű, csak egy a lényeg - ne a bizonyítani vágyó által jól ismert, esetleg bejárható (és így módosítható) helyen történjen, ne a saját (esetleg preparált) tárgyaival. A pontos protokoll kidolgozásában vannak, akik szívesen segítenek, ilyen például a Szkeptikus Társaság. Volt már példa jelentkezőre, akivel teljesen korrektül (szerinte is!) levezényelték a kísérletet. Aki szerint létezik telekinézis/levitáció, annak is szívesen segítenek, mert nagyszerű érzés lenne egy teljesen új dolgot felfedezni és elsőként kutatni.
Az üvegbúra alatt tárgyak még kevés, elég mondjuk a Crookes-malomra gondolni, illetve az esetlegesen preparált búrára és hasonlókra.
Itt egy szép esemény: Üvegbúra alatt egy üveggömböt kiegyensúlyoztak egy ólomgolyóval. Egyszerre az üveggolyó elkezdett süllyedni. Mi történhetett? (Gyönyörű megoldása van a problémának, csak gondolkozz rajta!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!